COLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14 pişmanlığı

Bu anakarttan uzak durulmalı. BIOS güncellemesi yapılamıyor, buna bağlı olarak RAM uyumluluğu sağlanamıyor ve sistem stabil çalışmıyor (boot sorunları, resetler). Satıcıdan alınan geri dönüşler teknik olarak yetersiz. Dokümantasyon ve üretici desteği zayıf; çözüm ararken Çin forumlarına düşüyorsunuz. B650M olarak satılıyor ancak gerçek kullanımda sunduğu stabilite ve destek, giriş seviyesi A320 anakartların bile gerisinde.
Hocam selamlar. Sırf görenleri bilgilendirmek için ve belki sana yardımım dokunabilir diye forumda üyelik açtım :) Hayatında ilk defa pc toplamış ve bu işlerden neredeyse hiç anlamayan ben bile arkadaşımın tavsiyesiyle bu anakartı satın alıp BIOS'unu son sürüme kadar güncelleyebildim. Bu tip işlere heves etmeye başladım bu sayede de. Bu sebeple yazıyorum sana da :) Ayrıca ram'lerin de EXPO özelliğini çok kolay bir şekilde açıp 6000 mhz'de kullanıyorum. Şu an hangi BIOS sürümündesin bilmiyorum ama tek seferde halledemedim ben de. Ama direkt 1016 sürümüne yükseltemiyorsun. İlk önce 1014'e yükseltip sonra 1016'ya yükselttim. Nasıl yaptığıma gelecek olursak tam hatırlamıyorum ama gemini yapay zekaya sora sora yaptım hiç anlamayan biri olarak :) Ve pek de zorlanmadım. Yok ben yapay zekaya güvenmem diyorsanız da yardımcı olmaya çalışırım.

Almayı düşünen arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum. Hala öyle mi emin değilim de ben yaklaşık 3 ay önce aldım. Aldığım zaman tam bir f/p canavarıydı. Benzer özellikteki ASUS/Gigabyte/MSI en az %50 daha pahalıydı. 7800x3d, rx 9070 xt, 16 gb x 2 cl30 6000 mhz expo ram, 1 tb kioxia ssd bileşenleriyle sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

Hocam selamlar. Sırf görenleri bilgilendirmek için ve belki sana yardımım dokunabilir diye forumda üyelik açtım :) Hayatında ilk defa pc toplamış ve bu işlerden neredeyse hiç anlamayan ben bile arkadaşımın tavsiyesiyle bu anakartı satın alıp BIOS'unu son sürüme kadar güncelleyebildim. Bu tip işlere heves etmeye başladım bu sayede de. Bu sebeple yazıyorum sana da :) Ayrıca ram'lerin de EXPO özelliğini çok kolay bir şekilde açıp 6000 mhz'de kullanıyorum. Şu an hangi BIOS sürümündesin bilmiyorum ama tek seferde halledemedim ben de. Ama direkt 1016 sürümüne yükseltemiyorsun. İlk önce 1014'e yükseltip sonra 1016'ya yükselttim. Nasıl yaptığıma gelecek olursak tam hatırlamıyorum ama gemini yapay zekaya sora sora yaptım hiç anlamayan biri olarak :) Ve pek de zorlanmadım. Yok ben yapay zekaya güvenmem diyorsanız da yardımcı olmaya çalışırım.

Almayı düşünen arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum. Hala öyle mi emin değilim de ben yaklaşık 3 ay önce aldım. Aldığım zaman tam bir f/p canavarıydı. Benzer özellikteki ASUS/Gigabyte/MSI en az %50 daha pahalıydı. 7800x3d, rx 9070 xt, 16 gb x 2 cl30 6000 mhz expo ram, 1 tb kioxia ssd bileşenleriyle sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Hocam keşke senin dediğin gibi olsa bilgisayar mühendisiyim geçimimi donanımla uğraşarak sağlıyorum yani bu işten para kazanıyorum ben aynı anakarttan 3 adet aldım 3 ündede sorun çıktı firmayla görüşüyorum dediklerinizi yaptım diyorum servise yönlendiriyor serviste aynı şeyleri anlatıyor şimdi anakartları kargolayacağım birde onlar bakacak genel olarak internette araştırırsan (çoğunlukla yabancı forumlar) bios güncellemesinde sorun çıktığını görebilirsin bios şuan kendi dosyasını bile kabul etmiyor örneğim 1006 ben 1006 atıyorum bu dosya bu anakarta uyumsuz diyor ama dogru bios update dosyası vb vb.

Hocam en son hangi BIOS'a yükleyebildiniz stabil? Valla dediğim gibi sıfır bilgi ve tecrübeye sahip biri olarak, gemini yapay zeka desteğiyle en güncel sürüm 1016'ya kadar sıkıntısız güncelleyebildim. Bilemiyorum belki size gelen anakartta donanımsal bir hata falan vardır. Geçmiş olsun.

tamamen şans msi b850m mortar aldım 2x16 6000 mhz cl 36 corsair ramler stabil çalışmıyor, bios güncel. 5400 mhz cl 36 ya aldım şuan stabil çalışıyor, ama 6000 de kesinlikle boot sorunu yaşıyorum. 9 kere sorunsuz açıyorsa 1 kere açmıyor siyah ekranda takılıyor. x3d işlemci olduğu için çok takılmıyorum ram hızına ama sorun markadan bağımsız expodan kaynaklı bence, yıllarca amd işlemci ile xmp kullandık ddr4de onda bile sorun yaşamadık, expo problemli.

Geri