Yardım Donanım Yükseltmesi Sonrası Yaşanan Reset Sorunu

ömer599

80+
Reaksiyon skoru
1
bilgisayarı yükselttikten beri kendini yedinden başlatıyor eski ekran kartını taktım belki ekran kartındadır sorun diye yine oluyor acaba sorun power supply de olabilir mi

özellikleri
rx 9060xt 16gb eskisi rx570 4gb
ryzen 5 5600
power nzxt c750

anakart gigabyte b450m s2h

Olay görüntüleyicisi > soldaki menüden windows günlükleri > açılan menüde sistem > sağ taraftan "geçerli günlüğe filtre uygula" > olay düzeyi kısmından "Önemli" seçip tamam a basıp ekran resmi atar mısınız?

1771658961436.webp
1771658978335.webp

Kernel Power 41 hatası var. psu da veya sistem bileşenlerinde voltaj dalgalanması olduğunda bu hata veriliyor. 2 gün öncesine kadar aynı hatayı bende alıyordum 4 gün boyunca bilgisayarım masaüstünde bile donuyordu mouse imleci takılarak gidiyordu veya kendi kendine restart atıyordu. bu hata psu nun gücü yetersiz kaldığındada verilir fakat sistem özelliklerinize göre psu w değeri yeterli.

ddu ile gpu driverlerini silip tekrar yükleyin, anakartın tüm driverlerini güncelleyin işlemcinin driverlerini güncelleyin. ben bunları denemiştim olmamıştı ama sizde işe yarayabilir. en son format attım ve format attıktan sonrada aynı sorunu yaşıyordum (donma takılma) fakat kernel power hatası yoktu. aynı sorunları format atmama rağmen yaşayınca bu sefer biostan fTPM gibi bir kaç ayarı değiştirince sorunum tamamen düzeldi.

kısacası öncelikle ddu ile gpu driverlerini kaldırın ve bilgisayarın tüm parçalarının driverlerini güncellemeyi deneyin.

Geri