Oyunlardan Zevk Almıyorum.

Öncelikle geçmiş olsun
Yazdıklarınla sistemin özellikleri arasında hiçbir bağ yoktur
Sistemim üst düzey oyuncu ekipmanlarıdır demen yeterliydi satış amacın yoksa

onun dışında manevi yönün eksiktir dünyadaki bu tarz geçici şeylerden zevk almaya çalışıyorsan eksik yönün bundan gayridir
bende oyun oynarım ama manevi kişiliğimi asla kenara bırakmam hep diri tutarım
Allaha şükür akşama kadar düz duvara baksam yine canım sıkılmaz
Ama eskiden can sıkıntım çok olurdu maneviyattan önce daha bir film bitmeden kuyrukta diğeri inerdi oyun müzik vs eksik olmazdı

Manevi yönünü güçlendirmelisin✅
Ayrıca rekabetçi oyunlarda gir çık dışında oynama muhabbete girme oradaki çoluk çocuk herkese sövüyor ben hiç oynamıyorum tavsiyede etmem
oynayacak olsam çevrimdışı oynarım👌
Değerli Yorumun Icın Tesekkur Ederım Oncelıkle Sıstemın Bılgısını Paylasmamdakı Amac Satıp Satamayacagımı Gormenız Acısından dı O Kısmını Dusunemedım
Sımdı Soylekı Eskıden Olsa Sabaha Kadar Oynardım Sabahlardım Tek Basıma Bıle Olsam Ancak Artık Oda Kalmadı Sanırım Kendımı Su 4 Ayda Tamamen Derse Vermem Gerekıyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

netlerim neden artmıyor yerine neden oyun hevesim yok diye konu açmışsın boş ver kral, oyun hevesi çok önemli her şeyden.

2 yıl sonra kafanı artık oynadığın oyunlara vurursun.
Aıle Zamanında Soyledıgınde Bunu Anlamıyorsun Anlayamazsında Yasamadan Ama Anlayınca da Is Isten Gecmıs Oluyor

Bende durum tam tersiydi , 12. sınıfta ders çalışmak zorunda olmama rağmen günlük 8-10 saat rust oynuyordum.İstediğim yeri kazandım şimdi hiç oynayasım yok.Bir kere gitti mi o istek geri gelmiyor eskisi gibi.Arkadaş ortamını döndürebilirsen birtek öyle sarar.
Korkumda O Zaten Bende Senın Gıbıydım Aynı Sekılde Ancak Arkadas Ortamıda Eskısı Gıbı Olmaz Artık

Aıle Zamanında Soyledıgınde Bunu Anlamıyorsun Anlayamazsında Yasamadan Ama Anlayınca da Is Isten Gecmıs Oluyor
sen zaten yks tecrübesini tatmışsın bu işin böyle olmayacağını anlamışsın hani son derdin falan olmalı oyun oynama isteğinin olması?

Bu durumla çoğu kişi aynı yaşlarda karşılaşıyor. Benim düşüncem beyin artık oyunu 2. plana atıyor ve ana odağı gerçek hayatta bir şeyler başarmak haline getiriyor. Bu bizim ülkemizde daha yoğun yaşanıyor.

Sistemin gayet güzel. Laptop düşüncen üniversite için mantıklı ancak sistemini satmak ileride pişmanlık yaşatabilir. Sonuçta 1 sene önce 30 Bin TL'ye alacağın sistem şu bu derken 70 Bin TL oldu.

Yatırım yapmak ise senin deneyimine bakarsak tek seçenek "Altın" gözüküyor. Hisse alarak güzel miktarlar kazanabilirsin ancak bunun için araştırma ve tecrübe gerekiyor ve bunun için ne ayıracak zamanın ne de psikolojin var şu an için.

Ben de dahil çoğu kişi aynı sorunu dönem dönem yaşadı/yaşamıştır. Bunun direkt bir çözümü yok açıkçası. Asıl soru ise şu; "Maddi ve manevi olarak rahat durumda olsan oyunlara vakit ayırır mısın?" Bunun cevabı evet ise oyunlara olan ilgin senin istediğin dışında, yaşın gereği ilk başta dediğim gibi gerçek hayata yönelmiş. Eğer cevabın hayır ise yine 2 seçenek var :D Ya öyle düşünüyorsun ancak bu geçici bir durum/dönem veya artık gerçekten oyunlara ilgin bitmiş.

Sonuç olarak ne önerirsin dersen. Sistemi satıp, isteklerine uygun bir laptop alıp, kalan para ile altın almak mantıklı olabilir. Üniversite bittikten sonra ve rahat bir kafa ile tekrardan denemek belki sorunu çözer. Ancak genel anlamda dediğim gibi bunun direkt bir çözümü veya "şu doğrudur" diyebileceğimiz bir şey değil maalesef.
Tek yasamadıgımın Farkındayım Ama Su Anda Kendımı Bı Boslukta Hıssedıyorum Yapacak Bırseyım Yokmus Bosuna yasıyormusum Gıbı Unıversıte Sonrası Tekrar Deneme Fıkrı Mantıklı Geldı Bırazda Motor Sevgım Var Kalan Para Ile Kucuk Bı Motor Alma Fıkrı Guzel Olabılır Altın Isıde Mantıklı Olur Gibi

sen zaten yks tecrübesini tatmışsın bu işin böyle olmayacağını anlamışsın hani son derdin falan olmalı oyun oynama isteğinin olması?
Bunu Sınav Sonucu geldıgınde Hıcbır Unıversıteye yerlesemedınız Yazısı Geldıgınde Anlamıstım Ancak Insan Herseyı O kadar Cabuk Unutuyor kı Yada Ben En Azından O Yazıyı gordugum Gun Dedım Ben Kendıme Normalde Dıger Sene Kesın Kazanacagım Diye EEE Noldu Yıne Aynı Yerdeyım

valla aynı durumu yaşıyorum hocam "onu oynayacağım, bunu oynayacağım" diye kendimce iyi bir sistem topladım ve kendimi gece saat 1'de half life bhop serverında buluyorum. Asıl sıkıntı zevkte almıyorum ama sarıyor .d

Şu anda kendini ya da başka bir şeyi yargılama. Pcyi kaldır kenara koy. Sıkılınca yayın izle. Onun dışında ilk 1 hafta mümkünse uyku düzenini düzelt. Günlük yürüyüş yap. Bir arkadaş varsa beraber. Sonra etüt veya dershane varsa onları saatinde düzgün yap. Evde de oradaki eksikleri tamamla. Dersleri çok iyi dinleyip çözmeye çalış. Oyun mantığı gibidir. Temeli anlayınca kolaylaşır. Ama hemen yapacaksın diye bir şey yok. Anlamadan da düzeni koru. Vazgeçme ya da eksik hissetme. Ülkede gelecek endişesi maalesef çok yüksek. Stres altında kalınca hepimize oluyor böyle.

valla aynı durumu yaşıyorum hocam "onu oynayacağım, bunu oynayacağım" diye kendimce iyi bir sistem topladım ve kendimi gece saat 1'de half life bhop serverında buluyorum. Asıl sıkıntı zevkte almıyorum ama sarıyor .d
Aynı Sekıl Maalesef Zevk Almıyorum Ama Oynuyorum Ve Bundan Hıc Memnun Degılım

• Üzgün
Reaksiyonlar: ReQo
Bunu Sınav Sonucu geldıgınde Hıcbır Unıversıteye yerlesemedınız Yazısı Geldıgınde Anlamıstım Ancak Insan Herseyı O kadar Cabuk Unutuyor kı Yada Ben En Azından O Yazıyı gordugum Gun Dedım Ben Kendıme Normalde Dıger Sene Kesın Kazanacagım Diye EEE Noldu Yıne Aynı Yerdeyım
pc’yi kaldır, ailenin yüzüne bakmaya utanacaksın yoksa..

ama diyorsan ki geleceğim umrumda değil suan csde adam vurmak keyifli, sen bilirsin hayatınla da oynadığının farkında ol yani.

Şu anda kendini ya da başka bir şeyi yargılama. Pcyi kaldır kenara koy. Sıkılınca yayın izle. Onun dışında ilk 1 hafta mümkünse uyku düzenini düzelt. Günlük yürüyüş yap. Bir arkadaş varsa beraber. Sonra etüt veya dershane varsa onları saatinde düzgün yap. Evde de oradaki eksikleri tamamla. Dersleri çok iyi dinleyip çözmeye çalış. Oyun mantığı gibidir. Temeli anlayınca kolaylaşır. Ama hemen yapacaksın diye bir şey yok. Anlamadan da düzeni koru. Vazgeçme ya da eksik hissetme. Ülkede gelecek endişesi maalesef çok yüksek. Stres altında kalınca hepimize oluyor böyle.
Bunun Yerıne Dırek Satmak Daha Mantıklı Olmaz mı Acaba Hem Kurtulmus Olurum Kucuk Bı Laptop Is Gormez Mı Ve Ekstra Olarak Dedıgınız Gıbı Bı Plana Oturtmam Lazım Kendımı Bu 4 Ayda Olmayacak Is Degıl Dogru Plan Ile

pc’yi kaldır, ailenin yüzüne bakmaya utanacaksın yoksa..

ama diyorsan ki geleceğim umrumda değil suan csde adam vurmak keyifli, sen bilirsin hayatınla da oynadığının farkında ol yani.
Satma Fıkrıde Ordan Geldı Zaten Maalesef Kendımı Tanıyorum Ben Pc Yı Kaldırınca Yıne Aklım Orda Olacak Hıc Sevmedıgım Bı Huyum Bu Zevk Almadıgımı Bılıyorum Ama yınede oynamak ıstıyorum ve bu kotu huyumdan bı turlu vazgecemedım vazgecmek ıstıyorum vazgecmem gerektıgını bılıyorum ama olmuyor

Öncelikle Herkese İyi Forumlar Bu Raddeye Gelene Kadar Asla Açacağım Yada Yazacagım Bır Konu Olmadı Benım Icın Bu. Artık Mecbur Kalmıs Gıbı Hıssedıyorum O Sebeple Dusuncelerınızı Kendınızı Benım Yerıme Koyarak Yaparsanız Cok Sevınırım.

Hepinize Merhaba 19 Yasında Mezuna Kalmıs Bır Ogrencıyım. 7 - 8 Yıldır Her Genc Gıbı Benımde Cok Ust Duzey Bır Sıstem Dızme Hayalım Vardı Ve Bu Sıstemı Gecen Yıl Yazın 3 Ay Boyunca Bir İşe Girerekten Ve Eski Sistemimi Satarak Almıs Bulunuyorum. Su Raddeye Kadarda Fivem Valorant Cs Gibi Bircok Oyun Oynadım Ancak Artık Hem Son Zamanlarda Yasadıgım Bazı Olaylar Netıcesınde Hemde Kendı Mutsuzlugum Sebebı İle Bilgisayarı Acıp Masaustu Ekranı Ile Bakısıp Duruyorum Ne Bı Eskı Hadı Valo Gir Adam Vur hadı Fıvem Gir Rol Cevir Zevki Kaldı Icımde Nede Pc Yı Açma İstegi Hatırlıyorum O 7 Ay Once Pc Ye İlk Start Verdigim Anı Nasıl Heyecanlı Nasıl Mutluydum Ama Sımdı Konu Buraya Yazmaya Kadar Geldı Merak Edenler Olacaktır Yazıya Devam Etmeden Sıstem Ozellıklerımı Yazıyorum.

ANA MONITOR: Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27" 1 Ms 2K Pivot IPS 260 Hz

YAN MONITOR: LG UltraGear 24GN65R-B 23.8" 1 Ms Full HD Pivot IPS 144 Hz
--------------------------------------------------------------------------------
EKRAN KARTI: COLORFUL iGame GeForce RTX 5070 Ultra W OC GDDR7 192Bit (OC 12GB-V) 12GB Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci

ANAKART: MSI B650M Project Zero AM5 Soket DDR5 7600(OC) MHz mATX Anakart

SIVI SOĞUTUCU: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB ACFRE00152A İşlemci Sıvı Soğutucu

RAM: XPG 32GB (2x 16GB) 6400MHZ DDR5 Ram AX5U6400C3216G-DCLARWH

PSU: MSI MAG A850GL PCIES WHITE 850W 80 PLUS GOLD GÜÇ KAYNAĞI

KASA: MSI MAG PANO M100R PZ White 4x120mm ARGB Fan USB 3.2 Micro-ATX Tower Gaming Kasa

M2 SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

M2 SSD:Western Digital BLUE SN580 WDS500G3B0E PCI-Express 4.0 500 GB M.2 SSD

SATA SSD: SanDisk Plus SDSSDA-480G-G26 SATA 3.0 2.5" 480 GB SSD

SATA SSD: Adata Ultimate SU630 ASU630SS-240GQ-R SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD
--------------------------------------------------------------------------------
KOLTUK: Hawk Fab C5
KLAVYE: Mchose Jet75
mouse: Vxe Mad R
MOUSEPAD: Wraith Spirit Of Aim
KULAKLIK: Hyperx Cloud 3 S Wireless
GAMEPAD: GameSir Cyclone 2

Diyeceksiniz Ki Bu Sistem İyi Neden Boyle Bir Duyguya Kapıldın Bende Bılmıyorum Ve Ekstra Olarak Sıstemı Satma Raddesıne Kadar Geldım Dun Neredeyse Ilan Acacaktım Son Anda Durdum Ve Buraya Yazmak Geldı Aklıma Ama Dusunuyorum Da Bazen Bı Sorun Sıkıntı Cıkmazsa Unıversıteye Gıdecegım Bu Sene Bunu Satıp Bı Laptop Mu Alsam 30 Bin Cıvarına Yada Satmayayım Dursun Mu Cok Kararsızım Ve Hıcbır Fıkrım Kalmadı Artık Eskıden Oyun Icın Actıgım Bu Bılgısayarı Eskı Dedıgımde 7 Ay Once Artık Acasım Bıle Gelmıyor Belkıde Oyunda Yasadıgım Kotu Ve Benım Adıma Hayal Kırıcı Bı Olaydandır Onu Bılemıyorum Ancak Ne Olursa Olsun Su Anda Hıssettıklerım Bu Yanlıs Hesaplamadıysam Tum Bılesenlerı Sayet Satarsam Elıme 120 Bın Cıvarı Bır Para Gecmıs Olacak 19 Yasında Olarak 30 a Laptop Aldıgımı Varsayarsam Kalan 90 Bın Tl Yı Ne Yapacagımı Da Bılmıyorum Yatırım Yap Dıyenler Olacaktır Ondan Da Pek Anlamam Anlayacagınız Ikı Yolu Kapalı Bır Cıkmaza Gırdım Ve Sızden Yardım Beklıyorum.

Buraya Kadar Okudugunuz Icın Ve Degerlı Yorumlarınızı Esırgemedıgınız Icın Tesekkur Ederım.
ulaşmak isteyip hayalini kurduğun şeylere ulaşınca ilk zamandan sonra değeri kalmıyor bunu bende farkettim. eskiden 4. nesil i5 li laptop vardı ondan valorantı kasa dona oynuyordum yeni daha güçlü bir laptop almayı hayal ediyordum sürekli ama param yoktu. sonra laptop hayali kurarken 2060 lı bir sistem almak nasip oldu bir şekilde onu da ilk aldığım gün çok heyecanlıydım hevesliydim bak o sistemin o haliyle aylarca zevk alarak keyifli keyifli oynadım 1 sene 2 sene derken işlemcim i3 12100f ti o yetmemeye başladı derken i5 13400f e geçtim. bu geçişten sonra fps ler arttı cart curt oldu ama bi süre sonra o ilk zamanlarda aldığım keyif geçip bitmeye başladı. (tabi bu sırada kasa değişti, stok fan vardı ondan kule tipine geçildi vs. bir kaç yenilik daha oldu) işte o zaman anladım ulaşmak istediğin şeyin hayalini kurmanın ona ulaşmaktan daha değerli olduğunu. şimdi ise bende de 5070 falan var ama abartmadan ciddi şekilde söylüyorum o 60 hz ekranlı 4. nesil i5 li laptopumda günde saatlerce valorant oynarken daha zevk alarak mutlu şekilde oynuyordum.

kısacası eskiden para yoktu ama bolca zaman ve heyecan/heves vardı şimdi ise para var biraz zaman ve eskisine göre ciddi şekilde heves ve heyecan yok.

aşağıya bu hikayenin kademeli olarak gidişatının görsel halini bırakıyorum :) (en keyifli zamanlardan şuan ki sıradanlaşmış olan duruma)

WhatsApp Image 2026-02-23 at 14.21.06.webp

WhatsApp Image 2026-02-23 at 14.21.06 (1).webp

WhatsApp Image 2026-02-23 at 14.21.07.webp

Çoğu gencin 1-2 eğlencesi kaldı hocam. Oyun oynamakta o 1-2 hobi/eğlenceden birisi. Arkadaş şu anda belkide tek keyif aldığı ve eğlendiği hobiden bile artık keyif alamıyor ve haliyle "Ben bundan bile keyif alamayacaksam ne anlamı var?" diye bir düşünce oluşuyor.

Tabii ki üniversite, eğitim, çalışmak önemli ancak günün sonunda yine yaşayacağımız anılar, keyif alacağımız hobiler ve sevdiklerimiz için yaşıyoruz.

Sadece "Oyun" olarak bakmamak lazım aslında, mesela senelerce tek oyuna Speedrun yapanlar var. Bunu keyif aldıkları ve sevdikleri için yapıyorlar. Bize göre bu tamamen vakit kaybı ancak onun için ve bazıları içinse bir başarı ve hobi.

Konu sahibine not; Bunları okuyup doğru anlamanı rica ediyorum, üniversiteyi boşlama bunları okuyup :D Yaşamak için amaç, hobi, sevdiğin ve seni seven kişiler olmalı ancak bunların olabilmesi için para, iş, bilgide gerekli. Kısaca hepsi birbiri ile bağlantılı bir noktada.

Kanka burdaki çoğu yetişkin insan zaten oyun oynamak için sistem dizmiyor, sistem dizmek zevkli bir iş olduğu için burada takılıyorlar.20 yaşlarından sonra eskisi gibi oyun oynaman imkansız.Tavsiye istersen de eğer hiç içinden ders çalışmak gelmiyorsa bir işe gir.En kötü ihtimalle 1 ay sonunda elinde biraz para olur ve ders çalışma şevkin 10 katına katlanır o zorluğu görünce.

Eğitimi kaliteli bir üniversitede 2. Sınıf Müh. Öğrencisiyim. Mezuna kalmadan direkt üniye gittim aynı şeyleri tekrar yaşamayayım diye sonra bilgim ile kpss ortaöğretime girip 84.5 aldım şimdi memur oldum okula biraz ara verdim önlisans kpss çalışıyorum aynı zamanda da işyerinde çalışıyorum. Benim de hayalimdi PC toplamak ama üniye kapağı attıktan sonra topladım şimdi de çok memnunum. Bence öncelik sıralaması yap babadan kalma miras yoksa sadece oyun oynamak da insanı bir yere getirmiyor. Şimdi memurum yarın mühendisim daha sonra başka belki. Ama plansız olmaz, plan yap. Tamam oyun da oyna da plan yap. Tavsiye olarak memur olacaksan boşuna 4 yıllık okuma 2 yıllık aşçılık vs oku çok alım olur bu yıl. Yoksa zaten kendi planını kendin yapacan bize bişey demek düşmez.
O zevk alamama olayı da tam bu olanlarla alakalı biz de yaşadık ne diyim mezuna kalmadım ama istediğim üniye gidemeyince ilk 3 ay böyle oldu sonra okul iyi bölüm de iyi olunca keyfim yerine geldi

ulaşmak isteyip hayalini kurduğun şeylere ulaşınca ilk zamandan sonra değeri kalmıyor bunu bende farkettim. eskiden 4. nesil i5 li laptop vardı ondan valorantı kasa dona oynuyordum yeni daha güçlü bir laptop almayı hayal ediyordum sürekli ama param yoktu. sonra laptop hayali kurarken 2060 lı bir sistem almak nasip oldu bir şekilde onu da ilk aldığım gün çok heyecanlıydım hevesliydim bak o sistemin o haliyle aylarca zevk alarak keyifli keyifli oynadım 1 sene 2 sene derken işlemcim i3 12100f ti o yetmemeye başladı derken i5 13400f e geçtim. bu geçişten sonra fps ler arttı cart curt oldu ama bi süre sonra o ilk zamanlarda aldığım keyif geçip bitmeye başladı. (tabi bu sırada kasa değişti, stok fan vardı ondan kule tipine geçildi vs. bir kaç yenilik daha oldu) işte o zaman anladım ulaşmak istediğin şeyin hayalini kurmanın ona ulaşmaktan daha değerli olduğunu. şimdi ise bende de 5070 falan var ama abartmadan ciddi şekilde söylüyorum o 60 hz ekranlı 4. nesil i5 li laptopumda günde saatlerce valorant oynarken daha zevk alarak mutlu şekilde oynuyordum.

kısacası eskiden para yoktu ama bolca zaman ve heyecan/heves vardı şimdi ise para var biraz zaman ve eskisine göre ciddi şekilde heves ve heyecan yok.

aşağıya bu hikayenin kademeli olarak gidişatının görsel halini bırakıyorum :) (en keyifli zamanlardan şuan ki sıradanlaşmış olan duruma)
para var biraz zaman ve eskisine göre ciddi şekilde heves ve heyecan yok.

bu tam bana olan sey maalesef

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,604
Üyeler
189,468
Son üye
sbnkrsmz
Geri