Ssd hiçbir şekilde gözükmüyor

Reaksiyon skoru
5
arkadaşlar eskiden kullandığım sata ssd'yi yeni bilgisayarıma taktım lakin ne disk yönetiminde ne de bios ekranında gözüküyor hiçbir şekilde sorunu bulamadım bazı hard disk veya ssd tarama programlarına baktım onlarda da gözükmüyor yardımcı olabilecek var mı acaba ve ssd'yi taktığımdan beri bilgisayarı aşırıya başla hep kapanıyor.

arkadaşlar eskiden kullandığım sata ssd'yi yeni bilgisayarıma taktım lakin ne disk yönetiminde ne de bios ekranında gözüküyor hiçbir şekilde sorunu bulamadım bazı hard disk veya ssd tarama programlarına baktım onlarda da gözükmüyor yardımcı olabilecek var mı acaba ve ssd'yi taktığımdan beri bilgisayarı aşırıya başla hep kapanıyor.
Başka sata kablosu varsa ona takın ve psu üzerindeki başka sata portuna takın

sata girişlerin aktif değildir biostan aktif etmen lazım

sistem nedir intel se intelin biosta ayarı var
Advanced → VMD Setup Menu
veya
Advanced - Intel Rapid Storage Technology
şu şekilde kontrolde sağlaya bilirsin
SATA Mode - AHCI
Intel RST / VMD - Disabled
Boot Mode - UEFI
CSM - Disabled

CMD çalıştırıp diskpart yaz. Açılan pencerede "list disk" yazıp listeye bak bakalım görünüyor mu?;

1771936013043.webp

donanımsal bir sorun gibi hocam. güç kaynağından gelen başka sata güç kablosu varsa onunla da dene hocam.

Başka sata kablosu varsa ona takın ve psu üzerindeki başka sata portuna takın
çalışan ile denedim ssd de sıkıntı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sata girişlerin aktif değildir biostan aktif etmen lazım
hali hazırda çalışan ssd ve hdd'nin kablolarını taktım sorun kabloda değil ssd'de

sistem nedir intel se intelin biosta ayarı var
Advanced → VMD Setup Menu
veya
Advanced - Intel Rapid Storage Technology
şu şekilde kontrolde sağlaya bilirsin
SATA Mode - AHCI
Intel RST / VMD - Disabled
Boot Mode - UEFI
CSM - Disabled
AMD kullanıyorum eski kullandığım sistem de AMD idi

sata portları disable büyük ihtimal
sanmıyorum başka kablolarla denedim

Montaj hatası olabilir. SATA mod RAID kalmış olabilir. Who knows :D
burada ne demek istediğini anlamadım

SSD'ye giden hem SATA Veri Kablosunu hem de SATA Güç Kablosunu değiştir. Kabloların uçlarındaki pinlerde eğilme veya yanık izi var mı kontrol et.

CMD çalıştırıp diskpart yaz. Açılan pencerede "list disk" yazıp listeye bak bakalım görünüyor mu?;

Alıntıyı görüntüle
disk 0 yazan sanırım ama 0 bayt gözüküyor

SSD'ye giden hem SATA Veri Kablosunu hem de SATA Güç Kablosunu değiştir. Kabloların uçlarındaki pinlerde eğilme veya yanık izi var mı kontrol et.
değiştirdim herhangi bir sorun yok kablolarımda

Ekler

• 1000133118.webp
    1000133118.webp
    674.2 KB · Hit: 8
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,445
Üyeler
189,267