KTC H27T22C alınır mı??

Onlar çöp hocam. Aşırı giriş seviye androd vs orta-üst seviye android gibi düşünün.
Hocam sizce AOC mi alayım KTC mi? Aoc renk ve siyahlar olarak çok iyi ama siyahlarda pixellerin geçiş süresi 22ms olduğu için az bir şey black smearing yapıyormuş sanırsam. KTC renk vesaire olarak yanında irezil kalıyor.

Hocam sizce AOC mi alayım KTC mi? Aoc renk ve siyahlar olarak çok iyi ama siyahlarda pixellerin geçiş süresi 22ms olduğu için az bir şey black smearing yapıyormuş sanırsam. KTC renk vesaire olarak yanında irezil kalıyor.
Bence AOC al. OverDrive ayarlamayı unutma.

Black smearing olmaz mı hocam bunda gene? Birde 210hz daha da içime sindi, önceki monitörüm Odyssey G4 idi düşüş yaşamayayım diyorum.
Hocam koyuı renklerde olur ama kullandıgınız vasat modeller gibi olmaz, epey az olur yani. IPS glow ve vasat kontrast oranı daha kötü. Ama KTC de alabilirsiniz IPS olarak F/P bir model. Benim tercihim görüntü kalitesinden ve az black smearing yapmasından ötürü AOC olurdu fark bu. Eski nesil sizin kullandıgınız modeller ekranda boydan boya black smearing yapıyordu.

Fark ortada hocam.

Desktop Screenshot 2026.02.24 - 14.47.07.35.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 14.40.30.29.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.24.12.83.webp

Hocam koyuı renklerde olur ama kullandıgınız vasat modeller gibi olmaz, epey az olur yani. IPS glow ve vasat kontrast oranı daha kötü.
Hocam aslında sistemimin hakkı AAA oyunlar zaten ama sadece pubg için ve 210hz için çelişkide kalıyorum. Detaylı bir bakayım ciddi black smearing yoksa bunu alayım. Ghosting de var gibi şimdi KTC gibi de değil

Hocam aslında sistemimin hakkı AAA oyunlar zaten ama sadece pubg için ve 210hz için çelişkide kalıyorum. Detaylı bir bakayım ciddi black smearing yoksa bunu alayım. Ghosting de var gibi şimdi KTC gibi de değil
Black smearing ghosting oluyor zaten. Koyu renklerde yaptıgı icin black smearing deniliyor, bunun sebebi hantal olması. Yani 22ms mevzusunun açıklaması bu. Eski nesil VA, yeni VA ve H27T22C ghosting testleri önceki mesajda var.

Senin için görüntüden çok hız mı önemli? Rekabetçi odaklı mı kullanıyorsun?
Hocam yazmıştım alıntıladığınız mesaja ; 70-100 fps arası Vrr açıkken blur, reverse ghosting vs tarzı sıkıntılar yaşamıyacağım monitör bakıyorum. Hız önemli olsa 240hz bir şey alır geçerim, stabilite ve Vrr performansı önemli single player oyunlarda.

Black smearing ghosting oluyor zaten. Koyu renklerde yaptıgı icin black smearing deniliyor, bunun sebebi hantal olması. Yani 22ms mevzusunun açıklaması bu. Eski nesil VA, yeni VA ve H27T22C ghosting testleri önceki mesajda var.
hocam siyahlar harici okey ghosting olarak ama oynadığım hikayeli oyunlarda misal veriyorum 1440p rdr2 60fps yan 60hz olacağı için daha fazla olmaz mı yoksa yanlış mı biliyorum?

hocam siyahlar harici okey ghosting olarak ama oynadığım hikayeli oyunlarda misal veriyorum 1440p rdr2 60fps yan 60hz olacağı için daha fazla olmaz mı yoksa yanlış mı biliyorum?
Hayır. 60-120hz testini paylaşmadıgı için AOC dan gösteremiyorum ancak başka bir hızlı VA monitörden örnek göstereyim.

Ekran yenilendikçe piksellerin renk değiştirmesi gerekir. 500hz monitörü ele alalım, 1000/500hz=2ms yapar. Eğer 2ms'ten fazlaysa ghosting miktarı artmaya başlar. Bu değer 60hz olduğunda 1000/60=16ms olacağından 10ms bile aşırı ghosting yapmaz. Pikseller ekran yenilendikçe renk değiştiremediği için ghosting yapıyor. Yani en çok ghosting en fazla yenilemenin olduğu zamanda oluyor çoğu zaman, eğer marka berbat ayarlamadıysa genel olarak böyle. Restoran gibi düşün, pikseller garson olsun, HZ değeri de müşteri olsun. 60HZ=60 müşteriye hizmet etmesi mi daha kolay, yoksa 500hz=500 müşteriye hizmet etmesi mi?

Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.33.41.44.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.34.01.14.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.34.22.32.webp

Başka bir FAST VA monitörden örnek:

Olay ekranın sürekli yenilenmesi ve piksellerin zamanında renk değiştirememesi, ekran yenileme hızı ne kadar yüksek olursa pikseller yetişemeyeceği için ghosting miktari daha fazla olacak.

Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.39.30.27.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.39.46.04.webp
Desktop Screenshot 2026.02.24 - 21.39.59.21.webp

Hayır. 60-120hz testini paylaşmadıgı için AOC dan gösteremiyorum ancak başka bir hızlı VA monitörden örnek göstereyim.

Ekran yenilendikçe piksellerin renk değiştirmesi gerekir. 500hz monitörü ele alalım, 1000/500hz=2ms yapar. Eğer 2ms'ten fazlaysa ghosting miktarı artmaya başlar. Bu değer 60hz olduğunda 1000/60=16ms olacağından 10ms bile aşırı ghosting yapmaz. Pikseller ekran yenilendikçe renk değiştiremediği için ghosting yapıyor. Yani en çok ghosting en fazla yenilemenin olduğu zamanda oluyor çoğu zaman, eğer marka berbat ayarlamadıysa genel olarak böyle. Restoran gibi düşün, pikseller garson olsun, HZ değeri de müşteri olsun. 60HZ=60 müşteriye hizmet etmesi mi daha kolay, yoksa 500hz=500 müşteriye hizmet etmesi mi?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Başka bir FAST VA monitörden örnek:

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
yan bu black smearing dediğimiz olay hikayel oyunlara nazaran fps oyunlarında daha fazla olur diyorsunuz anladığım kadarıyla, tercihimi ondan yana kullanacağım gibi.

Hocam yazmıştım alıntıladığınız mesaja ; 70-100 fps arası Vrr açıkken blur, reverse ghosting vs tarzı sıkıntılar yaşamıyacağım monitör bakıyorum. Hız önemli olsa 240hz bir şey alır geçerim, stabilite ve Vrr performansı önemli single player oyunlarda.
Hacı sen IPS al, sen de bir takıntı sezdim ben sana IPS daha iyi gider. Incığına cıncığına kadar dikkat edenler IPS de memnun kalıyor genelde. Ama tek bir OverDrive deneyimi sunan bir monitör yok bu bütçede.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yan bu black smearing dediğimiz olay hikayel oyunlara nazaran fps oyunlarında daha fazla olur diyorsunuz anladığım kadarıyla, tercihimi ondan yana kullanacağım gibi.
FPS oyunlarında sorun yaratıyor daha çok, tabii fazla olursa hikayeli oyunlarda da rahatsız eder. Ama gördüğün gibi Fast VA monitörlerin 60-120hz aralığındaki performansı cidden iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,798
Üyeler
192,803
Son üye
FarukEmreC
Geri