🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 7.999 TL TL

mbr sync açıktı kapatıp yeniden çekiyorum
Post automatically merged:

Normal ayarı en yavaş, en hızlı ayarı overshoot yapıyor. Daha hızlı ayarı en iyisi. Sende fark etmişsindir ortadaki ufoda siyah iz en az daha hızlı modunda var. En hızlı modda ise mavi bir iz var. Ama düşük yenileme hızlarında overshoot yapması muhtemel. Bir de monitörün yenileme hızını 60hz ye düşür öyle test yap. Monitör tek bir overdrive performansına sahip mi onu ögrenelim. Bir de 60hz test ettikten sonra monitörün OSD menüsünden Adaptive Sync ayarını aç, ekran kartı ayarlarından gsync/freesync aç. Ondan sonra daha hızlı modunda tekrar test et. Gsync/freesync açmak tepki süresini etkiler.

@Yozgatlııı Daha hızlı modunda ghosting testi sonucu. VA için gayet iyi gözüküyor.

Desktop Screenshot 2026.02.26 - 17.19.45.86.webp

Son düzenleme:
Normal ayarı en yavaş, en hızlı ayarı overshoot yapıyor. Daha hızlı ayarı en iyisi. Sende fark etmişsindir ortadaki ufoda siyah iz en az daha hızlı modunda var. En hızlı modda ise mavi bir iz var. Ama düşük yenileme hızlarında overshoot yapması muhtemel. Bir de monitörün yenileme hızını 60hz ye düşür öyle test yap. Monitör tek bir overdrive performansına sahip mi onu ögrenelim.
60 hz en hızlıda black smaring forumda bile var hızlı ve normalde yok videoları attım

60 hz en hızlıda black smaring forumda bile var hızlı ve normalde yok videoları attım
O zaman hikayeli oyunlarda ''hızlı'', rekabetçi oyunlarda ''daha hızlı'' modunda kullanacaksın. Giriş seviye monitörlerde çok yaygın bir sorun. Monitörün bir kusuru değil. Bir de Gsync açıp 180-120-60hz de bakabilirsin. Monitörün tepki süresini ufakta olsa etkiler. Ayrıca monitörün yenileme hızına bağlı olarak OverDrive ayarı farklı tepki verebilir. Aynı burada gördügün gibi.

O zaman hikayeli oyunlarda ''hızlı'', rekabetçi oyunlarda ''daha hızlı'' modunda kullanacaksın. Giriş seviye monitörlerde çok yaygın bir sorun. Monitörün bir kusuru değil. Bir de Gsync açıp 180-120-60hz de bakabilirsin. Monitörün tepki süresini ufakta olsa etkiler. Ayrıca monitörün yenileme hızına bağlı olarak OverDrive ayarı farklı tepki verebilir. Aynı burada gördügün gibi.
180 hz de bi problem görmedim zaten önemli değil şuan bu arada mbr sync açmalı mıyım sizce biraz daha parlak gibi

180 hz de bi problem görmedim zaten önemli değil şuan bu arada mbr sync açmalı mıyım sizce biraz daha parlak gibi
Kutudan nasıl çıktıysa o ayar öyle kalsın. Ayrıca Adaptive sync ayarını aç. MBR ayarı ufoyu çoğaltıyor, o yüzden açmak mantıksız. Kutudan kapalı halde çıkıyor olması lazım.

Desktop Screenshot 2026.02.26 - 17.47.18.92.webp

Kutudan nasıl çıktıysa o ayar öyle kalsın. Ayrıca Adaptive sync ayarını aç. MBR ayarı ufoyu çoğaltıyor, o yüzden açmak mantıksız. Kutudan kapalı halde çıkıyor olması lazım.

Alıntıyı görüntüle
evet kapalı olarak çıktı adaptive sync açık. teşekkürler hocam şuan dışarı çıkmam lazım genel olarak beğendim siyahlar çok iyi ghosting az black smaring ben 60 hz dışında görmedim bi tek tilt ayarı var mı anlayamadım sonra bakıcam şuan sabit

evet kapalı olarak çıktı adaptive sync açık. teşekkürler hocam şuan dışarı çıkmam lazım genel olarak beğendim siyahlar çok iyi ghosting az black smaring ben 60 hz dışında görmedim bi tek tilt ayarı var mı anlayamadım sonra bakıcam şuan sabit
Eğilme var. yükseklik ayarı veya pivot özelliği yok. 60hz de sorun yaşamanın sebebi yanlış overdrive ayarı kullanıyor olman. Onu da ayarı değiştirerek çözüyorsun. Eğer üst seviye bir model olsaydı değiştirmesende sorun olmazdı. Ama giriş seviye modellerde klasik olan bir sorun. O black smearing değilde overshoot oluyor. OverDrive ayarı fazla yüksekte kullanılırsa olur.

@Tayfunns hocam IPS gibi resmen. Black smearing yaratacak kadar uzun siyah çizgiler bırakmıyor. Fiyatına göre harbici sağlam monitörmüş sağolun öneriniz için tekrardan

@Tayfunns hocam IPS gibi resmen. Black smearing yaratacak kadar uzun siyah çizgiler bırakmıyor. Fiyatına göre harbici sağlam monitörmüş sağolun öneriniz için tekrardan
Ne sandın kardesim 10 yıl önceki VA monitörlere bakma, milleti dinleme güncel iyi modellere bak diye bosuna demedim.

:D

Hocam ikinci monitör için almak istiyorum bu monitörü ama acılı bakınca renklerde değişim oluyor mu

Hocam ikinci monitör için almak istiyorum bu monitörü ama acılı bakınca renklerde değişim oluyor mu
Açılı bakınca oluyor ama çok açılı bakman lazım eski va panellerde baya oluyordu ama şimdi IPS seviyesinde açı değerleri olarak kağıt üstünde.

Açılı bakınca oluyor ama çok açılı bakman lazım eski va panellerde baya oluyordu ama şimdi IPS seviyesinde açı değerleri olarak kağıt üstünde.
45 derece mesela
Sol tarafa g65b nin yanina koydugumuzu farzet bize bakacak sekilde.. g65b nin tam ortasina gelecek sekilde oturduk diyelim

45 derece mesela
Sol tarafa g65b nin yanina koydugumuzu farzet bize bakacak sekilde.. g65b nin tam ortasina gelecek sekilde oturduk diyelim
Valla kanki akşam olduğunu var say diyelim va panelde yan açılardan bakmak çok kötü gece ips ekrana 20 derece bile soldan sağdan baksan Nur gibi IPS glow iniyor, yani kullandığım model Odyssey G4 için öyleydi. Demek istediğim kötü olabilir ama dediğin gibi bir açıdan bakınca fark anlayabileceğini sanmıyorum çokta kenardan bakmıyorsun.

Geri