Forumda linç yemek hatalımıyım

arkadaşlar hatalıysam lütfen hatalısın diyin geçin hakaret etmeyin
Alıntıyı görüntüle

Şimdi adam haklı. PC’de bile 1080P’de DLSS ile vs. 8GB yeterli, 12GB olsa daha iyi ama 8GB sorun değilken; laptopta 8GB üstü önermeniz çok yanlış olmuş. Laptop her zaman VRAM açısından daha düşük olur, bunun birçok sebebi var. Mesela 3060 laptopta bile 6GB VRAM versiyonu var ve yıllardır o kullanılıyordu. Çünkü laptop alan adam oyundan çok iş için alır. Oyun oynamak için oyuncu laptopu almak yerine, oyuncu laptopu fiyatına normal laptop + oyuncu PC'si alabiliyorsunuz. Laptop o kadar saçma fiyatta ki ekran kartı tek başına laptop fiyatını en az ikiye katlıyor vs.

Yani kısaca, hele ki 'uygun fiyatlı' diyen birine 8GB üstü laptop önermek saçmalık olur. Yani hatalısınız.

Ama o arkadaş kendini bir şey sanıyor, takmayın. Belli ki PC’cilere bir garezi var, söylemlerinden anladığım kadarıyla laptop fanboyu XD.

Maalesef bu forumda da var o tip kendini bir şey sananlar. Takmayın, boş verin

sağolun 8gb laptop o zaman insanları çok götürmüyecektir. kasada bile çok götürmez diyorlar. çünkü
haksızım diyip bu forumda da aynı yorumu yapman .d
O kişi bu tavırla açıklamayacak olsa belli ki fikirlerini dayatmaya devam edecektin.
Forumdaki konu sahibi amacına ulaşamayacaktı ve daha da kafa karışıklığına sebep olacaktı.

Forumda ego çok. Users mods admin.. o yüzden eyvallah de geç. Kendin daha çok araştır doğruyu bul. Burada sana kimse net bilgi vermez. Sadece sana yolu söyler varsa başka yerden öğrenip bildiğini sana aktarır. Sana da bu bilgiler yol olur. Verdiği bilgi ile olacak bir olumsuz durumda da mesuliyet kabul etmez.

arkadaşlar hatalıysam lütfen hatalısın diyin geçin hakaret etmeyin
Alıntıyı görüntüle
Sana aslında öyle böyle hakaret yada ezikleme yapmamış o arkadaş açıkcası ama yinede yanlış üslup. Cevap vermeden geçmek en iyisi böyle yanlış üslup kullanan kişilere karşı.

O kişi bu tavırla açıklamayacak olsa belli ki fikirlerini dayatmaya devam edecektin.
Forumdaki konu sahibi amacına ulaşamayacaktı ve daha da kafa karışıklığına sebep olacaktı.
alınmaz demiyorumda şimdi özellikle bu forum için konuşuyorum. doğrudur yanlıştır bilemem. ama 8gb ekran kartlarının götürmeyeceği söylenmekte ve kasa laptopdan güçlü olduğuna göre uzun süre götürmez.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

%100 haksızsın kardeşim.
size göre öyle olabilir. saygı duyarım.

Forumda ego çok. Users mods admin.. o yüzden eyvallah de geç. Kendin daha çok araştır doğruyu bul. Burada sana kimse net bilgi vermez. Sadece sana yolu söyler varsa başka yerden öğrenip bildiğini sana aktarır. Sana da bu bilgiler yol olur. Verdiği bilgi ile olacak bir olumsuz durumda da mesuliyet kabul etmez.
zaten ekran kartı konusundada her yerde her forumda farklı bilgiler var net bir doğru yok kısacası

ben fikrimi dayatmıyorum. laptop almak mantıksız değil. ama 8gb ekran kartları sadece çok götürmüyebilir. düşüncemi söylüyorum.

ordada dikkat ederseniz ters bişey dememişim. sadece düşüncemi söylemişim.

bu arada ek bilgi raporunuz çözüme kavuşmuştur. yazmakta ama tıklayınca bişey çıkmıyor. ilgilenmişmi oluyorlar şimdi ? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

ama en fazla uyarı almıştır büyük ihtimalle aktif gözüküyor. çünkü raporun sonucunuda yazsalar güzel olurdu.

Son düzenleme:
Şimdi adam haklı. PC’de bile 1080P’de DLSS ile vs. 8GB yeterli, 12GB olsa daha iyi ama 8GB sorun değilken; laptopta 8GB üstü önermeniz çok yanlış olmuş. Laptop her zaman VRAM açısından daha düşük olur, bunun birçok sebebi var. Mesela 3060 laptopta bile 6GB VRAM versiyonu var ve yıllardır o kullanılıyordu. Çünkü laptop alan adam oyundan çok iş için alır. Oyun oynamak için oyuncu laptopu almak yerine, oyuncu laptopu fiyatına normal laptop + oyuncu PC'si alabiliyorsunuz. Laptop o kadar saçma fiyatta ki ekran kartı tek başına laptop fiyatını en az ikiye katlıyor vs.

Yani kısaca, hele ki 'uygun fiyatlı' diyen birine 8GB üstü laptop önermek saçmalık olur. Yani hatalısınız.

Ama o arkadaş kendini bir şey sanıyor, takmayın. Belli ki PC’cilere bir garezi var, söylemlerinden anladığım kadarıyla laptop fanboyu XD.

Maalesef bu forumda da var o tip kendini bir şey sananlar. Takmayın, boş verin
ihtiyaca göre değişir. tabii ki ama kasa daha uygun fiyata geldiği için. kasa kullanmak daha mantıklı. bence

bu konuda gereksiz yere çok yükseldi.

sıralama olarak yani.

bu arada o forumdaki konu sahibi bendim. linke tıklayıp bakabilirsiniz.

ben fikrimi dayatmıyorum. laptop almak mantıksız değil. ama 8gb ekran kartları sadece çok götürmüyebilir. düşüncemi söylüyorum.
anlıyorum ancak böyle durumlarda düşünceler işe yaramaz, deneyim ve araştırma işe yarar. 8GB vram hala birçok iş için sürdürülebilir performansa sahip, çok götürmeme gibi bir durum kulaktan dolma bilgilerdir.

anlıyorum ancak böyle durumlarda düşünceler işe yaramaz, deneyim ve araştırma işe yarar. 8GB vram hala birçok iş için sürdürülebilir performansa sahip, çok götürmeme gibi bir durum kulaktan dolma bilgilerdir.
bende eskiden 1 2 sene götüreceği kanatindeydim forumda sorunca fikrim değişti

bi 5050 5060 sorayım dedim orda koptu olay zaten

dediklerin yanlış olabilir ama bilmeyen birini linçlemek doğru bir davranış değil anlatırsın anlamasını sağlarsın

mesela ben yurt-okul-ev üçlüsü arasında bu cihazı sürekli taşımam gerekiyor laptop almam zorunluluk kasayı sırtlayıp götüremeyeceğim için onun dışında masa da sabit duracaksa kasa zaten en mantıklı tek seçim

Geri