Razer Basilisk V3X kablosuz mouse alınır mı? Alternatifleri nelerdir?

MertAliC

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
3000
Selamlar herkese,
Yaklaşık 10-15 yıldır aynı Microsoft klavye ve fareleri kullanan, bir ürünü aldığında bozulana kadar (en az 10 yıl) değiştirmeyen bir kullanıcıyım. Şu an Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Günümün büyük kısmı kod yazmak, araştırma yapmak ve projelerle uğraşmakla geçiyor; haftada sadece birkaç saat oyun oynuyorum.
Şu an kullandığım Microsoft Wireless Mouse 1000 elime küçük geliyor ve daha oturaklı, ergonomik bir modele geçmek istiyorum. Aradığım kriterler şunlar:
El Ölçülerim ve Tutuş Tarzım
Ölçüler: 17.5 - 18 cm uzunluk / 9 cm genişlik.
Tutuş: Relaxed Claw (Gevşek Pençe) - Bileğim masada sabit, yüksek hassasiyetle (DPI) sadece parmaklarımı oynatarak kullanıyorum.

Tercih: Simetrik, küçük ve hafiflik uğruna delikli (honeycomb) yapılmış modelleri kesinlikle istemiyorum.
Olmazsa Olmazlarım
Bağlantı: Okulda ve dışarıda kullandığım için mutlaka Kablosuz olmalı. Bluetooth desteği (dongle ile uğraşmamak için) çok büyük avantaj olur.
* Güç: Şarjlı modeller yerine Pilli (AA/AAA) modelleri tercih ediyorum. Şarj kablosuyla uğraşmak istemiyorum, yanımda yedek pil taşımayı daha pratik buluyorum.
* Tuş Yapısı: G502 tarzı bol tuşlu ve ergonomik yapıda olmalı. Yan scroll (yatay kaydırma) olsa harika olur ama şart değil.
Dayanıklılık
: Aldığım mouse'u uzun yıllar kullanmak istiyorum, bu yüzden malzeme kalitesi önemli.
Ses: Kütüphane ve sınıfta kullanacağım için tıklama sesinin çok yüksek olmaması (mümkünse sessiz olması) iyi olur.
Aklımdaki Modeller ve Şüphelerim
Razer Basilisk V3 X HyperSpeed: Tasarım olarak G502'ye çok benzediği için ilk adayım bu. Ancak internette bu modelin scroll (tekerlek) tuşu ile ilgili çok fazla şikayet gördüm. Bu sorunu yaşama ihtimalim nedir?
Keychron M6: Aslında tam aradığım model (yatay tekerlek vs.) ama Türkiye stoklarında yok. Yurt dışı gümrük mevzuatları nedeniyle getirtmek de imkansız görünüyor.
Alienware AW620M: Markayı çok seviyorum ancak Bluetooth desteğinin olmaması ve fiyatının yüksekliği beni düşündürüyor.
Bütçe: 3.000 TL civarı (Ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi olur).
Not: Lütfen Ajazz ve benzeri az tuşlu, "sade" tasarımlı veya ergonomik olmayan modeller önermeyin.
Bu kriterlere göre Razer'daki scroll sorunu hakkında bilgisi olan veya başka model önerebilecek (Logitech, SteelSeries vb.) arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Selamlar herkese,
Yaklaşık 10-15 yıldır aynı Microsoft klavye ve fareleri kullanan, bir ürünü aldığında bozulana kadar (en az 10 yıl) değiştirmeyen bir kullanıcıyım. Şu an Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Günümün büyük kısmı kod yazmak, araştırma yapmak ve projelerle uğraşmakla geçiyor; haftada sadece birkaç saat oyun oynuyorum.
Şu an kullandığım Microsoft Wireless Mouse 1000 elime küçük geliyor ve daha oturaklı, ergonomik bir modele geçmek istiyorum. Aradığım kriterler şunlar:
El Ölçülerim ve Tutuş Tarzım
Ölçüler: 17.5 - 18 cm uzunluk / 9 cm genişlik.
Tutuş: Relaxed Claw (Gevşek Pençe) - Bileğim masada sabit, yüksek hassasiyetle (DPI) sadece parmaklarımı oynatarak kullanıyorum.

Tercih: Simetrik, küçük ve hafiflik uğruna delikli (honeycomb) yapılmış modelleri kesinlikle istemiyorum.
Olmazsa Olmazlarım
Bağlantı: Okulda ve dışarıda kullandığım için mutlaka Kablosuz olmalı. Bluetooth desteği (dongle ile uğraşmamak için) çok büyük avantaj olur.
* Güç: Şarjlı modeller yerine Pilli (AA/AAA) modelleri tercih ediyorum. Şarj kablosuyla uğraşmak istemiyorum, yanımda yedek pil taşımayı daha pratik buluyorum.
* Tuş Yapısı: G502 tarzı bol tuşlu ve ergonomik yapıda olmalı. Yan scroll (yatay kaydırma) olsa harika olur ama şart değil.
Dayanıklılık
: Aldığım mouse'u uzun yıllar kullanmak istiyorum, bu yüzden malzeme kalitesi önemli.
Ses: Kütüphane ve sınıfta kullanacağım için tıklama sesinin çok yüksek olmaması (mümkünse sessiz olması) iyi olur.
Aklımdaki Modeller ve Şüphelerim
Razer Basilisk V3 X HyperSpeed: Tasarım olarak G502'ye çok benzediği için ilk adayım bu. Ancak internette bu modelin scroll (tekerlek) tuşu ile ilgili çok fazla şikayet gördüm. Bu sorunu yaşama ihtimalim nedir?
Keychron M6: Aslında tam aradığım model (yatay tekerlek vs.) ama Türkiye stoklarında yok. Yurt dışı gümrük mevzuatları nedeniyle getirtmek de imkansız görünüyor.
Alienware AW620M: Markayı çok seviyorum ancak Bluetooth desteğinin olmaması ve fiyatının yüksekliği beni düşündürüyor.
Bütçe: 3.000 TL civarı (Ne kadar uygun fiyatlı olursa o kadar iyi olur).
Not: Lütfen Ajazz ve benzeri az tuşlu, "sade" tasarımlı veya ergonomik olmayan modeller önermeyin.
Bu kriterlere göre Razer'daki scroll sorunu hakkında bilgisi olan veya başka model önerebilecek (Logitech, SteelSeries vb.) arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

İyi mouselar artık sade tasarımla yapılıyor, önerdiğiniz fareler alınmaz.
Bütçe çıkarsa ;

Bütçe çıkarsa ;
Çok fazla fps oynamadığı için bu mouseların bataryaları yetersiz kalabilir, A9 plus 800mah bataryası mevcut sanki daha iyi olabilir. Ergo istemiş birde

Çok fazla fps oynamadığı için bu mouseların bataryaları yetersiz kalabilir, A9 plus 800mah bataryası mevcut sanki daha iyi olabilir. Ergo istemiş birde

F1 V2'nin +600 saat batarya süresi var. Ayrıca senin attığın mouseta ergo değil. Ergo istiyorsa ER21 Pro bakmalı.

Ergonomik şartsa buda bir seçenek, arkadaşım kullanıyor memnun.

Ergonomik şart ve beni yanlış anladınız sanırım. Ben oyuncu mouse bakmıyorum. Benim oynadığım oyunlar ağırlıkta Co-Op oyunlar simülasyonlar, minecraft, climb together, bacrooms, ets2 vs tipi birkaç saatlik oyunlar arada bir LoL giriyorum onun dışında son 1 yılda hiç kendi bilgisayarımda valorant oynadın mı deseniz oynamadım. Yani bana teknik olarak iyi mouselar gerekmiyor. Ancak ikinci bir tekerlek olan bir mouse çok daha iyi olur veya ekstra fazladan atanabilen tuşları olan.
Şarjı eğer 20 30 gün gitmiyorsa da şarjlı bir mouse istemiyorum hem bataryası zamanla ölecek hem dışarıda bir yerde şarjı bitti derdim olsun istemiyorum. Çantamdan bir pil çıkarıp değiştirip devam etmek benim için daha iyi. Benim elimdeki bilmem kaç yıllık Microsoft mouse u değiştirme sebebim bir yerden hediye mouse gelecek olması ve benimkinin okulda vs çok çirkin durması yoksa kendim alacak olsam muhtemelen değiştirmem bile mouse.

Bu yüzden bana daha çok söylediğim modellerin kronik sorunları var mı gibisinden bilgiler daha iyi olur veya tutuşuma ve elime uygun olup olmadığı bu tarzda bilmediğim ergonomik modeller olup olmadığı gibi detaylar çok daha iyi olacaktır. Özellikle yandan tekerleği bulunan ve kaliteli bir şey bu bütçelerde.

Yazan ve yazacak olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim öneriler için ama benim amacım oyuncu mouse değil. Çok amaçlı kullanışlı ve rahat bir mouse
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe çıkarsa ;
Hocam yazdığım yoruma cevap verebilir misiniz? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var da

Basilisk 106 gram ve AA pilli olması zaten eksiyle başlatıyor. Kablosuz tarafında kopma yaşayan baya kişi var. Synapse yazılımı ayrı dert; güncelleme sonrası ayar sıfırlanma, profil görmeme gibi şeyler yaşayan çok. Uzun kullanımda scroll ve tık problemleri de şikayet edilmiş. Bu fiyata daha stabil ve hafif alternatif var. Alienware hakkımda bilgim yok. Keychron kablosuz modda donma, bağlantı kopma şikayetleri duymuştum. Kısacası paranı çöp etmeni önermiyorum.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Pilli olması dahili bataryayı kıyasla benim için daha avantajlı görünüyor ancak diğer verdiğiniz bilgiler ile iyi tercihler olmadığını anlıyorum.
Aradığım şey daha çok ofis/oyun hibrit bir model öyle 4k 8k gibi özellikleri olsa da sırf pil tasarrufu için açmam ve kullanmam.
Tuş sayısı çok baş parmak destekli hatta mümkünse serçe parmak desteği ile daha iyi olur. Çok kir tutmayan dayanıklı (evde neredeyse hiç kullanmıyorum hep dışarıda kullanıyorum. Ve bu tasarıma bayılıyorum. Kablolu olmasa g502 veya 502x alıp geçeceğim yada tr de uyguna bulunsa g604 yada 602 gibi modelleri.
Bana önereceğiniz fareleri performansı çok önemli olmamakla beraber g604 ve alternatifleri gibi düşünürseniz daha iyi anlaşabiliriz sanırım.
Glorius model I 2 yi gördüm delikli olması ve şarjlı olması dışında herhangi bir problemleri var mı?

Kir tutma
Bağlantı sorunsuzluğu
Pil ömrü
Kesintisiz kaydırma
Tuş atamaları
malzeme kalitesi
uzun ömürlülük
Ve kronikleri varsa bilgilendirebilir misiniz.

Alternatifleri bqş parmak desteği zorunlu gibi düşünebilirsiniz bence bu şekilde istediğime daha yakın olur. Dediğim gibi asıl istediğim mouse 502 kablosuz yada 604
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asıl isteyip de fiyattan dolayı veya başka sebeplerden alamayıp alternatifi aradığım modeller:
G502 ve kablosuz tüm versiyonları
G604
G602
Mx master 3s
Mx master 4
Keychron m6
Alienware aw610m
Alienware aw620m

Hocam yazdığım yoruma cevap verebilir misiniz? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var da
Basilisk 106 gram ve AA pilli olması zaten eksiyle başlatıyor. Kablosuz tarafında kopma yaşayan baya kişi var. Synapse yazılımı ayrı dert; güncelleme sonrası ayar sıfırlanma, profil görmeme gibi şeyler yaşayan çok. Uzun kullanımda scroll ve tık problemleri de şikayet edilmiş. Bu fiyata daha stabil ve hafif alternatif var. Alienware hakkımda bilgim yok. Keychron kablosuz modda donma, bağlantı kopma şikayetleri duymuştum. Kısacası paranı çöp etmeni önermiyorum.

Corsair in dark core modelleri de çok hoşuma gitti kullanırken serçe parmağım ya da başka parmağım masaya sürtünüyor ve bu hoş değil. Bu şekilde iki yandan da desteği olan ya da en azından baş parmak desteği olan bir şey var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,087
Üyeler
189,547
Son üye
fredyy
Geri