Kendi Discord Alternatifimi Geliştiriyorum: Test İçin Ekip Aranıyor

Bu açık kaynak kodlu bir şablon herhalde? DC ile aynı özellikleri ve tasarımı taşıyan bir çok uygulama çıkmaya başladı.

Fikrim yok hocam ama duruyor sanırım
webden sesliye giriyorum sonra uygulamadan girmeye calışınca sesli uygulamaya geçmiyor ama webden sesliyi atip geri aliyor
boyle yapıp sonradan sesliden çıkınca uygualamada ve webde seslide kendi kullanıcın varmış gibi gozukuyor girmek isteyince
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sesliye giriliyor ama bi problem yok

Bu açık kaynak kodlu bir şablon herhalde? DC ile aynı özellikleri ve tasarımı taşıyan bir çok uygulama çıkmaya başladı.
Selamlar hocam, yorumun için çok teşekkürler. Aslında bunu çok tatlı bir iltifat olarak alıyorum çünkü arayüzü ve deneyimi o kadar pürüzsüz oturtmaya çalıştım ki hazır bir şablon gibi hissettirmiş. :)

Ortada GitHub'dan çekilmiş açık kaynak bir şablon yok; kaputun altındaki her şeyi (Next.js, WebRTC, Prisma mimarisi ve VDS üzerindeki kendi TURN sunucumu) aylarca uykusuz kalarak tamamen sıfırdan, ilmek ilmek kendim kodladım.

Tasarımın ve genel yapının Discord'a benzemesi ise tamamen bilinçli bir UX (Kullanıcı Deneyimi) tercihi. İnsanların yıllardır alıştığı o "kas hafızasını" (solda kanallar, sağda sohbet) bozup, onlara sıfırdan yeni bir arayüz öğrenme eziyeti çektirmek istemedim. Amacım tekerleği baştan icat etmek değil; o tekerleğin bize ait olan, ram düşmanı olmayan ve dışa bağımlılığı bitiren versiyonunu yapmaktı.

Müsait olduğunda girip sistemi biraz kurcalarsan, özellikle sesli kanallardaki WebRTC akıcılığından ve arka plandaki o "özel yapım" hissiyatından hazır bir şablon olmadığını hemen fark edeceksin zaten. Sistemin sınırlarını zorlaman için bekliyorum!

1772822564218.webp

kuyruktaki diger radyoya geçmiyor komple kuyrugu temizliyor

kardeşim ben de buna benzer bir şey yapıyordum işte onda sohbet gizlilik amacıyla sadece oda no ve şifreyle giriliyordu,odada kimse kalmadığında her şey otomatikman siliniyordu,mesajlar AES-256 ve crypto.js ile şifreleyerek firebase veritabanına yolluyordum,gizlilik arayan kullanıcılara öyle bir şey yapabilirsin,çünkü bu hakkaten direk dc klonu olmuş çünkü radyo hariç üstüne pek bir şey koyduğunu görmüyorum

Merhaba öncelikle ellerine sağlık diyerek başlamak istiyorum, şu anda arkadaşlarla denem sürümü yapıyoruz ve gayet akıcı gidiyor uygulama üzerinden. Anladığım kadarıyla radyo ve müzik botu sistemleri mevcut bu kısmı tam çözemedik ama düşünce olarak gayet güzel. Ortak bir ETS sunucusu kurmak aklımıza geldi direkt olarak :) Gelişmesi gereken yerler tabii ki var bir kaç bug ve bazen seste sorunlar oluyor ancak yakın zamanda çözülür diye düşünüyorum. Umarım daha çok kullanıcıya ulaşırsın.

Alıntıyı görüntüle
kuyruktaki diger radyoya geçmiyor komple kuyrugu temizliyor
Diğer radyoya geçmek için sıraya alındıktan sonra /atla veya /skip komutunu kullanmanız gerekir hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kardeşim ben de buna benzer bir şey yapıyordum işte onda sohbet gizlilik amacıyla sadece oda no ve şifreyle giriliyordu,odada kimse kalmadığında her şey otomatikman siliniyordu,mesajlar AES-256 ve crypto.js ile şifreleyerek firebase veritabanına yolluyordum,gizlilik arayan kullanıcılara öyle bir şey yapabilirsin,çünkü bu hakkaten direk dc klonu olmuş çünkü radyo hariç üstüne pek bir şey koyduğunu görmüyorum
görsel olarak kesinlikle haklısın, arayüzü bilerek Discord'a benzettim. Çünkü kullanıcıların yıllardır alıştığı o kas hafızasını (solda sunucular, sağda chat) kırıp onlara baştan arayüz öğretmek dönüşüm oranını inanılmaz düşürüyor.

Ancak kaputun altına indiğimizde üstüne koyduğum şey sadece radyo değil. Sen projende Firebase (Google'a bağımlı bir BaaS) kullanmışsın mesela, benim tüm çıkış noktam "dışa bağımlılığı ve yasaklanma riskini bitirmek" olduğu için veritabanından (Prisma) medya sunucusuna (WebRTC) kadar her şeyi kendi VDS'imde, Docker içinde izole çalıştırıyorum.

Asıl katma değer arka plandaki "performans ve bağımsızlık". Arkada RAM sömüren hantal bir yapı yok. Ayrıca sadece tıklayarak değil, mikrofon üzerinden "şu şarkıyı çal, durdur" diyebildiğin eller serbest (hands-free) çalışan ve Dynamic Island ile arayüze tepki veren o müzik/bot mimarisi başlı başına projeyi salt bir sohbet uygulamasından multimedya platformuna çeviriyor.

Senin gibi şifreleme ve veritabanı mimarilerine kafa yoran birinin sisteme girip özellikle WebRTC trafiğini ve o botun tepki süresini kurcalamasını çok isterim aslında. Yorumun ve eleştirin için çok sağ ol!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,138
Üyeler
189,973
Son üye
boribori
Geri