Kendi devre kartımı nasıl yaparım?

GermiyanWithPlan

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,010
arkadaşlar selamün aleyküm hayrılı akşamlar,size olağandışı bir sorum var

STM32F030F4P6TR

ben bu mikrodenetleyici kullanarak kendi devre kartımı geliştirmek istiyorum,içinde 4kb SRAM ile geliyor,bunu micro usb ile güçte tutacak şekilde yapmak istiyorum,kısacası kendi ESP32mi yapmak istiyorum

ama nasıl yapacağım bilmiyorum,sanırım micro usb den laptoptan gelen 5v u önce regülatör ile 3.3v'a düşürmem gerekiyormuş

bir de st link 2 gerekiyormuş içine yazılımı yüklemek için,normal micro usb ile sadece güç verebiliyormuş

KiCAD,Proteus gibi uygulamaları hiç kullanmadım

bir de pcb'yi bakır plaket+kimyasal madde ile yapılabiliyormuş sanırım,onu nasıl yapacağız

bunlardan bana yardımcı olursanız sevinirim,teşekkürler

Hocam burda önemli olan kartı üretmek mi geliştirme yapmak mı? Ben yakın zamanda https://www.robotistan.com/stm32f4-discovery bu karttan temin ettim. Şuanda üstünde geliştirme yapacak vaktim yok ama öğrenmek için çok mantıklı bir kart ve fiyat olarak uygun.

Hocam burda önemli olan kartı üretmek mi geliştirme yapmak mı? Ben yakın zamanda https://www.robotistan.com/stm32f4-discovery bu karttan temin ettim. Şuanda üstünde geliştirme yapacak vaktim yok ama öğrenmek için çok mantıklı bir kart ve fiyat olarak uygun.
direk üretmek benim kast ettiğim

F030 ana beying
bir tane 128x32 veya 128x64 ekran
bir tane PS/2 girişi
CH340/CP2102
bir tane de güç vermek/yazılımı yüklemek için micro usb girişi düşünüyorum

direk üretmek benim kast ettiğim

F030 ana beying
bir tane 128x32 veya 128x64 ekran
bir tane PS/2 girişi
CH340/CP2102
bir tane de güç vermek/yazılımı yüklemek için micro usb girişi düşünüyorum
Anladım hocam bu konuda bilgim yok bende ilerde üretmeyi düşünüyorum ama önce geliştirme yapacağım. Tabi pcb bastırmayı düşünüyorum kendim yapmayacağım. Sizin önceden geliştirme deneyiminiz var mı? Merak ediyorum varsa paylaşırsanız sevinirim.

Anladım hocam bu konuda bilgim yok bende ilerde üretmeyi düşünüyorum ama önce geliştirme yapacağım. Tabi pcb bastırmayı düşünüyorum kendim yapmayacağım. Sizin önceden geliştirme deneyiminiz var mı? Merak ediyorum varsa paylaşırsanız sevinirim.
benim de yok usta,böyle ismen biliyordum bu olayları da okuldaki hoca bana sera projesi yaptırıyor oradan elime emanet ESP8266 geçti,ne eğlenceli meretmiş,bunca zaman niye almadım dedim

işlemcilerin karta oturtulmasını sağlayan baya metot var OSTPP-20 LQFP-100 gibi,kendin bir yere kadar lehimleyerek yapabiliyorsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,312
Üyeler
189,829
Son üye
mirza1
Geri