12K ya i9 9900K işlemci buldum Ram pahalı diye DDR5 geçmek istemiyorum o yüzden mantıklı geldi ne dersiniz alınır mı?
Kesinlikle yapmayın, r5 5600- i5 12400f kaleminde işlemci, absürd fiyatlandirilmis. Anakartinizin destekledigi daha fiyat performans seceneklere yönelin, sokete gore degisiyor durum.12K ya i9 9900K işlemci buldum Ram pahalı diye DDR5 geçmek istemiyorum o yüzden mantıklı geldi ne dersiniz alınır mı?
İşlemci tarafı öyle ama LGA 1700 fazı iyi anakart alsam en ucuzları 7K civarında bir de ben almışken üst model olsun kafasına girerim 10K direkt anakarta gider kalan 2K ya da işlemci alamam sanırımTavsiyem lga 1700 e gecmeniz olucaktir attiginiz islemci lga 1151 lga 1700 alirsaniz ddr4 unuzu kullanabilirsiniz ilerde ram fiyatlari dusunce ddr5 bi anakart alip lga 1700 ona ddr5 takabiliyorsunuz i7-12700K yapay zeka bu islemciyi onerdi o butce bandinda(sifir 12.700 tl) sizde yinede bi arastirmanizi yapiniz amd tarafinda ddr4 toplamak suan mantiksiz geliyor bana
anakartdan anlamiyorum onceden en ucuz b850m i almistim r5 5600 kullanirken bi problem cikmamisti sivi sogutma vardi anakarti minimal tutarsin idarelik ram shortage bitene kadar sonra upgradelersin abiİşlemci tarafı öyle ama LGA 1700 fazı iyi anakart alsam en ucuzları 7K civarında bir de ben almışken üst model olsun kafasına girerim 10K direkt anakarta gider kalan 2K ya da işlemci alamam sanırım![]()
Ben çok problem yaşadım zamanında, en son paraya kıyıp en üst modellerden birine geçtim ondan sonra yıllardır sorun çıkmadı. Birdaha ucuz anakart alma riskine giremem sanırım.anakartdan anlamiyorum onceden en ucuz b850m i almistim r5 5600 kullanirken bi problem cikmamisti sivi sogutma vardi anakarti minimal tutarsin idarelik ram shortage bitene kadar sonra upgradelersin abi
paraniz varsa tabi ama o zaman ddr5 icin yapmaniz daha mantikliBen çok problem yaşadım zamanında, en son paraya kıyıp en üst modellerden birine geçtim ondan sonra yıllardır sorun çıkmadı. Birdaha ucuz anakart alma riskine giremem sanırım.
Aslında para olsa Core ultra alacağım direkt ama DDR5 istiyor onlar da dehşet pahalı 2K edecek RAMe 12K yazmışlar.paraniz varsa tabi ama o zaman ddr5 icin yapmaniz daha mantikli
12400f veya 14400f takmak için 7k fiyatında ana karta ihtiyacın yok.İşlemci tarafı öyle ama LGA 1700 fazı iyi anakart alsam en ucuzları 7K civarında bir de ben almışken üst model olsun kafasına girerim 10K direkt anakarta gider kalan 2K ya da işlemci alamam sanırım![]()