R7 9700X ve 5070ti sistem için seçtiğim parçalar uygun mu?

oflu61.5

80+
Reaksiyon skoru
5
10 sene sonra tekrar windows bilgisayara geçiyorum. Genel bir araştırma ile parça parça kasa topladım. Genel kullanım fps + 4k oyun olacak ama iş bilgisayarı toplayana kadar isaac sim kullancağım için 7800x3d yerine 9700x tercih ettim. F/P olarak değerlendirebilirseniz memnun olurum. Ram ve ssd yükseltmesi için uygun fiyata bulursam daha sonra alacağım. İyi forumlar.

Anakart:B850m gaming plus (8500)
İşlemci: R7 9700x (12250)
Ekran kartı: inno3D 5070ti (44800)
Ram: Corsair CL36 6000mhz 1X16Gb (11500)
Ssd: Kingston pci 4.0 1tb (5300)
Sıvı Soğutma: NZXT Kraken 240 rgb (2700)
Kasa: Gigabyte C201 (2200)
Güç kaynağı: CORSAIR RM850e Beyaz (5500)

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
10 sene sonra tekrar windows bilgisayara geçiyorum. Genel bir araştırma ile parça parça kasa topladım. Genel kullanım fps + 4k oyun olacak ama iş bilgisayarı toplayana kadar isaac sim kullancağım için 7800x3d yerine 9700x tercih ettim. F/P olarak değerlendirebilirseniz memnun olurum. Ram ve ssd yükseltmesi için uygun fiyata bulursam daha sonra alacağım. İyi forumlar.

Güç kaynağı: CORSAIR RM850e (5500)
corsair rm serisi psu alma.
ram i seçtiğin yerine bunu al
ekran kartında en ucuz modele yönelmişsin ve çok sıcak çalışacak haberin olsun
sıvı soğutmayı bilemiyorum ne kadar soğutur kule tipi kullanıcısıyım istersen alternatif öneririm ki 240 lıktan da daha iyi soğutur
kasa seçimi de kötü hava akışı falan sağlıklı olmaz ama orası sana kalmış
anakartta bunu öneririm seçtiğin yerine.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

psu önermemişim onda da rm yerine bunu yapıştır
amazon.com.tr/dp/B0C3MC57D5?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

corsair rm serisi psu alma.
Beyaz msi mag serisi var tier olarak benzerler. Rm serisi 2023 modellerde sorun varmış lakin 2025 serisinde düzeltilmiş diye biliyorum. Alma demenizin nedeni nedir?

ram i seçtiğin yerine bunu al
Evet bahsettiğiniz ram daha iyi lakin amazon bakiye hediyesi yaptığı için onu tercih etmek daha avantajlı geldi.

ekran kartında en ucuz modele yönelmişsin ve çok sıcak çalışacak haberin olsun
Araştırdığım kadarıyla çok büyük sorun yaşayan yok. En kötü uv yaparım diye düşündüm. Aradaki en az 5-6k fark gereksiz geldi.

sıvı soğutmayı bilemiyorum ne kadar soğutur kule tipi kullanıcısıyım istersen alternatif öneririm ki 240 lıktan da daha iyi soğutur
Lcd ekran olması cezbetti beni. 240mm ile 360mm arasındaki fiyat farkı da çok geldiği için 240 tercih ettim.

kasa seçimi de kötü hava akışı falan sağlıklı olmaz ama orası sana kalmış
Hava akışının kötü olmasının sebebi fanın yanda olması mı?

anakartta bunu öneririm seçtiğin yerine.
matx kasa olduğu için atx uygun değil matx pek fazla seçenek yoktu.

Teşekkürler cevaplarınız için.

Bios ayarları için takip edebileceğim guide var mı bildiğiniz?

kasayı beğenmedim , psuyu bilmiyorum diğer parçalar güzel duruyor 5070ti yerine 9070xt de bakabilirsiniz tercihi

kasayı beğenmedim , psuyu bilmiyorum diğer parçalar güzel duruyor 5070ti yerine 9070xt de bakabilirsiniz tercihi
Psu tier list'te B+ gözüküyor. Kasayı görüntü olarak mı işlevsellik olarak mı beğenmediniz?:)). Cuda lazım olduğu için 5070ti tercih ettim.

Psu tier list'te B+ gözüküyor. Kasayı görüntü olarak mı işlevsellik olarak mı beğenmediniz?:)). Cuda lazım olduğu için 5070ti tercih ettim.
görüntü olarak beğenmedim hocam . daha heybetli kasalar daha güzel duruyor

Beyaz msi mag serisi var tier olarak benzerler. Rm serisi 2023 modellerde sorun varmış lakin 2025 serisinde düzeltilmiş diye biliyorum. Alma demenizin nedeni nedir?

Evet bahsettiğiniz ram daha iyi lakin amazon bakiye hediyesi yaptığı için onu tercih etmek daha avantajlı geldi.

Araştırdığım kadarıyla çok büyük sorun yaşayan yok. En kötü uv yaparım diye düşündüm. Aradaki en az 5-6k fark gereksiz geldi.

Lcd ekran olması cezbetti beni. 240mm ile 360mm arasındaki fiyat farkı da çok geldiği için 240 tercih ettim.

Hava akışının kötü olmasının sebebi fanın yanda olması mı?

matx kasa olduğu için atx uygun değil matx pek fazla seçenek yoktu.

Teşekkürler cevaplarınız için.
rm serisi sorunlu bide sonunda e takısı varsa daha da gerilemiş oluyosun ondan almak mantıklı değil. rm 750e kullanıyodum kutusunda duruyo pişmanım aldığıma. attığım msi iyi ve güncel. dikkat et sonunda sadece g yazanda yeni ekran kartı çıkışı yok. gl yazanda yani attığımda var. fiyatı da çok iyi kesinlikle rm yerine msi al.

ram de indirimi bilemem ama cl30 bi ram aynı fiyatta bilindik çok satılmış bence absürt bi indirim yoksa patriot u tercih et.

kasayı atx destekli bi kasa seçip hem anakartını atx yap hem de hava akışı daha iyi bi kasa bak. sorun akvaryum olması değil etkisi var ama asıl sorun dar bi kasa olması. ben lian li dynamic o11 mini v2 kullanıyodum ondan msi mag 130r mlg edition a geçtim ikiside akvaryum ikiside atx destekli ama lian li sınırda çok dar bi kasa ve sadece kasa farkından ısı değerlerin bir kaç derece düştü. kasayı daha ferah atx bi kasa ile değişmek hem anakartta daha iyi bi seçeneğe geçmene müsade eder ki o karta geçmeye değer. hem de ısı değerleri üzmez. malum ekran kartı falan da sıcak çalışacak.

Kullandığınız psu 2023 serisi mi 2025 serisi mi?

kasa farkından ısı değerlerin bir kaç derece düştü
Hocam valla son 7-8 senedir Mac kullandığım için fan sesi ne bilmiyorum 1-2 derece hayatım da çok şey değiştirir mi? (:

ram de indirimi bilemem ama cl30 bi ram aynı fiyatta bilindik çok satılmış bence absürt bi indirim yoksa patriot u tercih et.
Ram 5500'e fln geldi. Yani aslında başka bir şey için de kullanabilirdim de iade ile uğraşmak mantıklı gelmedi.

Kullandığınız psu 2023 serisi mi 2025 serisi mi?

Hocam valla son 7-8 senedir Mac kullandığım için fan sesi ne bilmiyorum 1-2 derece hayatım da çok şey değiştirir mi? (:

Ram 5500'e fln geldi. Yani aslında başka bir şey için de kullanabilirdim de iade ile uğraşmak mantıklı gelmedi.
5500 e ram almışsın öp başına koy boşver.
2025 bendeki 23 değil. şuan sistemde rajintek cratos kullanıyorum diğer arkadaş satılmadı da kutusunda yatıyo
ve evet 1-2 derce çok şey değiştirir eğer ki sıcaklığa dikkat ediyosan. ve sadece 1-2 derece de değil mevzu hem atx anakarta geçiyosun hem kasa kaliten artar. 2200 biraz kısıtlı bi bütçe tabi kasa için ama bakılır muadil buluruz max bütçen belliyse kasa için

Psu ram değiş
Güç kaynağı: CORSAIR RM850e (5500)
Psu ram değiş

2025 bendeki 23 değil. şuan sistemde rajintek cratos kullanıyorum diğer arkadaş satılmadı da kutusunda yatıyo
Mag850gl bunun da altına kötü yorumlar gelince beyaz başka seçeneğim olmadığı için corsair tercih etmek durumunda kaldım. Siz nasıl bir sorun yaşadınız?

2200 biraz kısıtlı bi bütçe tabi kasa için ama bakılır muadil buluruz max bütçen belliyse kasa için
Aslında olay bütçe kısıtı değil de matx panaromik kasa bakıyordum. Aslında ilk önce bu kasayı aldım ama sağolsun görseli yanlış yükledikleri için iade etmek zorunda kaldım hala değişmemişler görseli. Sonra başka seçenek kalmayınca c201'i aldım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Psu ram değiş
Amazon satıcılılı patriot bulsam değişirim de yok. Psu'da 850w beyaz bu fiyatlara msi mag var o olabilir ama onda da sorun yaşayan olmuş o yüzden bilemedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,963
Üyeler
189,952
Son üye
jaimelannister53
Geri