Ryzen 5 5600x nasıl OC yapmalıyım

Şimdi hocam 4.9 4.8. 4.7 denedim voltajlari 1.350ye kadar arttırdım kapandı hepsinde Pbo ile +200 negative -15 verince 4.65de çalışıyor şuan neden 4.9da çalışamadım acaba 4.7de 99derece oldu 1kaç saniyede durdurdum direkt
PBO +200 ver 4.65 calıssınm yeter

stok hali ile çok fark oluyor mu ki bende de 5600 var yapmaya değer mi

Tamamdır şuan öyle 4.65 negative -15
Mantıklı manuel oc uğraşmaya hiç değmez. -15, -20, -25mv denebilir stabilite testleri ile. oyunlar %1 fps takip et duruma göre ince ayar çekersin. Nvdia kullanıyorsan ona da undervolt öneririm.

Mantıklı manuel oc uğraşmaya hiç değmez. -15, -20, -25mv denebilir stabilite testleri ile. oyunlar %1 fps takip et duruma göre ince ayar çekersin. Nvdia kullanıyorsan ona da undervolt öneririm.
25 denedim 140 fps verdi cs benchmarkta 15te 235 aldim

ya beyler bukdr basit konu niye bukdr uplandı dünden beri görüyorum 5600 5600x 5500 falan filan hepsi girsin pbo'ya curve optimizer -15 versin sıkıntı olmazsa -20. denesin ondada olmazsa 25 denesin olursa -5 geri düşsün max boost clock 200 girsin limit kısmınıda manuel girmesin motherboard olarak ayarlasın bitti gitti stok haliyle çok çok farkı olmuyor bu arada ama böyle bedava ve çok basit bi %5 10 performans alabilecekken niye almayasın

ya beyler bukdr basit konu niye bukdr uplandı dünden beri görüyorum 5600 5600x 5500 falan filan hepsi girsin pbo'ya curve optimizer -15 versin sıkıntı olmazsa -20. denesin ondada olmazsa 25 denesin olursa -5 geri düşsün max boost clock 200 girsin limit kısmınıda manuel girmesin motherboard olarak ayarlasın bitti gitti stok haliyle çok çok farkı olmuyor bu arada ama böyle bedava ve çok basit bi %5 10 performans alabilecekken niye almayasın
Limitleri manuel 999+ girmek yerine niye motherboard giriyonuz ki

niye manuel 999+ giriyorsun mesela
Hiçbir limite takılmamak için zaten işlemci epi topu limitin %5-10' unda takılacak limiti 999 girdiğimde arkama bir daha bakmam gerekmiyor sonuçta limit giriyorum 999 girince 999 da calısmıyor. Motherboard girdiğimde kafasına göre aşırı kısık verse frekans düşecek gerek yok

Hiçbir limite takılmamak için zaten işlemci epi topu limitin %5-10' unda takılacak limiti 999 girdiğimde arkama bir daha bakmam gerekmiyor sonuçta limit giriyorum 999 girince 999 da calısmıyor. Motherboard girdiğimde kafasına göre aşırı kısık verse frekans düşecek gerek yok

alakası yok motherboard girince normal stok değerin bi tık ustunu veriyor ve zaten o değerlerin üstünü kullanmıtor ve o değerleri manuel girince bazı anakartlarda işlemciyi güvenli modda açıyor bozulmasın diye + undervolt yapıyorsan senin dediginin ne mantıgı var frekans vs düşmez bu arada

Manuel tüm ayarları kapatıp sadece PBO +200 MHz CO -20mV versen muhtemelen daha iyi bile olabilir sogutabiliyosan ve tekli çekirdekte 4.8' e bile vurabilir hızlar
arkadaşım %20 performans artışı oluyor gerek yok diyor ne kadar doğru?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,088
Üyeler
189,967
Son üye
kozi
Geri