RTX 5070 78 dereceye çıkıyor ve cızırtı sesi geliyor

Reaksiyon skoru
4
merhaba ben daha yeni 5070 msı ventus 2x white ekran kartını aldım ama 78 dereceyi görüyor fulmark testinde bende 4060 ti vardı bundan önce o max 66 yi görüyordu bide 5070 normal çalışırken ve yük altında cızırtı sesi çıkartıyor yük arttıkça ses artıyor benim parçalara uyum sağlamadığı için mi oluyor yoksa ekran kartında mı bir problem var anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

İşlemci: i5 14400f
Ana kart: asus prime b760m-k ddr5
Psu: msı mag a750gl modeli 80 gold sertifika var

ses dediğin coil whine olabilir, odur yani. üzellikle yüksek fps varken gelir. derece işi kasanın havalanmasına göre göreceli olabilir

cızırtı sesi normalde fps yüksek olunca gelir. Fazla işlem yaptığı zamanlarda bobinlerin titreşim artar. Bobinler genelde tutkallı olurda ama nedense engellemiyorlar cızırtıyı.
Sanki engelleseler uygulama hatası verir. Belkide verir bilemeyiz paraziti dışarı atma tekniği de olabilir.

ses dediğin coil whine olabilir, odur yani. üzellikle yüksek fps varken gelir. derece işi kasanın havalanmasına göre göreceli olabilir
Ses ama çok artıyor oyunlarda yada test ederken ekran kartının sıcaklığı 78 derece normal değil gibi sadece ekran kartım değiştirdim 4060 ti da max 66 yı görüyordu akvaryum kasam var iade mi etsem acaba amazondan aldım

benim bir asus 6700xt vardı dillere destan.
bu shorts videosundan bakabilirsin. direk terk!

• Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
benim bir asus 6700xt vardı dillere destan.
bu shorts videosundan bakabilirsin. direk terk!
Çok fazla geliyor seninkide sen ne yaptın çözüm olarak acaba benim anakart mı yeterli gelmiyor sıkıntı mı çıkartıyor ekran kartına ondan dolayı ısınması yada cızırtı sesi gelmesinin sorunu olabilir mi yada işlemci darboğazından dolayı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

cızırtı sesi normalde fps yüksek olunca gelir. Fazla işlem yaptığı zamanlarda bobinlerin titreşim artar. Bobinler genelde tutkallı olurda ama nedense engellemiyorlar cızırtıyı.
Sanki engelleseler uygulama hatası verir. Belkide verir bilemeyiz paraziti dışarı atma tekniği de olabilir.
Ekran kartı boşda çalıştığı zamanda geliyor ses ama

Çok fazla geliyor seninkide sen ne yaptın çözüm olarak acaba benim anakart mı yeterli gelmiyor sıkıntı mı çıkartıyor ekran kartına ondan dolayı ısınması yada cızırtı sesi gelmesinin sorunu olabilir mi yada işlemci darboğazından dolayı
benim çözüm = yeğenlere hediye verip kurtulmak, yenisini almaktı :D pny4070ti aldım, hiç ses yok mis

benim çözüm = yeğenlere hediye verip kurtulmak, yenisini almaktı :D pny4070ti aldım, hiç ses yok mis
O zaman iade edip yenisini mı almalıyım birde ben 5060 ti 16 GB alıyordum vazgeçtim 3 bin tl farkla 5070 aldım ama darboğaz yapıyormuş işlemcime 5060 TI mı almalıyım sence birde anakartım veya işlemcim ile alakalı değilimdir ısınma ve cızırtı sesi

bence ver iade gitsin, başka model denersin. uğraşma hiç

O zaman iade edip yenisini mı almalıyım birde ben 5060 ti 16 GB alıyordum vazgeçtim 3 bin tl farkla 5070 aldım ama darboğaz yapıyormuş işlemcime 5060 TI mı almalıyım sence birde anakartım veya işlemcim ile alakalı değilimdir ısınma ve cızırtı sesi
iade edebilyiorsan iade et başka alırsın 5070 ya da 9070xt alabilirsin

iade edebilyiorsan iade et başka alırsın 5070 ya da 9070xt alabilirsin
Hangi marka önerirsiniz 4060 TI vardı bende gigabyte ın fan sesi hiç gelmiyordu neredeyse 66 derece görüyordu max bu ekran kartında fan senide çok fazla geliyor

Hangi marka önerirsiniz 4060 TI vardı bende gigabyte ın fan sesi hiç gelmiyordu neredeyse 66 derece görüyordu max bu ekran kartında fan senide çok fazla geliyor
model olarak bir bilgim yok fakat ısıya biraz takmışsınız sanırım amd ekran kartları daha az ısınıyor nvidiaya göre

Geri