Ddr4 ram 2. Elde yari fiyatina iken sifiri alinir mi?

14K'ya 2. elde 2X16 DDR5 ram alırsın hocam, sıfırı kesinlikle mantıklı değil sakın öyle bir hata yapma

Bu paralara sıfır da ikinci el de olsa DDR4 alınmaz bence, bu kadar para vereceksen DDR5 al.
Görende ucuz bir şey sanar ya ddr5 al diyor. Fiyatlardan haberin var mı? 7k'ya işini çözecekken 20k'lık mı edeceksiniz adamı. Saçma sapan öneriler yapmayın :D

Görende ucuz bir şey sanar ya ddr5 al diyor. Fiyatlardan haberin var mı? 7k'ya işini çözecekken 20k'lık mı edeceksiniz adamı. Saçma sapan öneriler yapmayın :D
7K ya DDR5 yok mu sanki? Niye o kadar para verip eski nesil anakart işlemci kullansın?

7K ya DDR5 yok mu sanki? Niye o kadar para verip eski nesil anakart işlemci kullansın?
Belki yükseltme yapacak, yeni sistem alacağını nerden biliyoruz? Upgrade yapacaksa sırf güncel olacam diye neden fazla para verip yeni anakart ve işlemci alsın.

Belki yükseltme yapacak, yeni sistem alacağını nerden biliyoruz? Upgrade yapacaksa sırf güncel olacam diye neden fazla para verip yeni anakart ve işlemci alsın.
16GB'den 32'ye ddr4 te çıkacağına yeni nesle de geçebilir diyorlar ne yanlış var? DDR4 sistemi ilerde update etmesi gerektiğinde yüksek segment ama eski işlemci alması gerekecek.

ddr4 rame 14k yatırım çok yanlış olur

16GB'den 32'ye ddr4 te çıkacağına yeni nesle de geçebilir diyorlar ne yanlış var? DDR4 sistemi ilerde update etmesi gerektiğinde yüksek segment ama eski işlemci alması gerekecek.
Anlatamadım galiba, arkadaş ram upgrade edecekse ikinci elde 7000 e zaten işini çözüyor. Sıfır zaten alınmaz ona kimsenin itirazı yok. Yeni sistem topluyorsa orası başka, ben upgrade'den bahsediyorum. DDR5'e geçecek olsa en ucuz ddr5 32 gb ikinci elde 12.000'den başlıyor oda şanslıysan. Üstüne en ucuz amd işlemciyi alsa 7k, hadi en ucuz anakartı da al 5k, 25.000'e kadar yolu var. 7000'e işini çözecekken neden 25.000'lik olsun onu anlatmaya çalışıyorum? Adam sistem bilgisi vermemiş, bilgisayarım bana yetmiyor dememiş, sadece soru sormuş. DDR5 al demenin mantığı nedir?

sisteme 32gb ram yapacaksa muhtemelen ciddi bir oyun ihtiyacı için falan bunu istiyor. İşlemci meselesini bu sebeple söyledim. Uzun vadede tdp değeri fark yaratmaz mı? Atıyorum am4 üst seviye bir işlemciye upgrade ettiğin zaman. Yoksa yarın bir gün am5 geçmek istese 7k verdiği para da çöp olabilir, bu sebeple bütçesine göre zorlayabildiği kadarıyla fikir önerisi açısından diyorum. Para yoksa zaten 32 ddr4 daha mantıklı haklısınız.

Kasa
Cooler Master MasterBox MB511 ARGB 650W 80+ Temperli Cam Yan Panel MidTower ATX Bilgisayar Kasası

İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 İşlemci Multipack

Anakart
MSI B450M-A PRO MAX DDR4 4133MHz (OC) AM4 mATX Anakart

Ekran Kartı
MSI Radeon RX 5700 XT Mech OC 8GB 256 Bit Ekran Kartı

Ram
XPG Spectrix D41 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL16 RGB Kırmızı Ram

M.2 SSD
2tb NM620X LNM620X002T-RNNNG 3500-3000MB/S M2 Nvme Gen4 Disk

HDD
Seagate Barracuda 2TB 256MB 7200 RPM 3.5" HDD