Çözüldü✓ Düşük FPS alıyorum. Darboğaz mı var sistemimde?

alonexe

80+
Reaksiyon skoru
5
Öncelikle merhaba dostlar 1 sene önce kasa almıştım hazır sistem ekran kartını upgrade yapmıştım cs2 gibi oyunlarda düşük fps alıyorum 200 anca alıyorum ve fps çok dalgalanıyor yardımcı olursanız sevinirim <3

İşlemci: Intel i5 13400F 4.6ghz (Stok fan kullanıyorum soğutma için)
Anakart: Asus Prime H610M-R-SI DDR5 5600mhz
Ekran Kartı: Galax 5060 OC 2X 8GB
Ram: XPG Lancer DDR5 5600mhz 1x16GB (tek ram)
SSD: Kingston 1TB NV2 PCIE4.0 NVME
Güç: XPG Valor Air 750W 80plus Gold

YArdımcı Olursanız sevinirim herşeyi yaptım düzeltemedim. Windows 10 Pro kullanıyorum yükselmiyor fps değerlerim. Birde sorum olcak eğer sıkıntı varsa amd işlemciye geçmeyi düşünüyorum ryzen 5 7500x3d .
Fikirleriniz benim için çok önemli...:)

ayarların ne çözünürlük, low damı oynuyorsun max ayarda mı?

Sıkıntı var gibi gözükmüyor imkan varsa bi ram daha takılabilir 40-50 arttırır(ayrıca stok fanı değiştirmenizi tavsiye ederim)

ayarlarının ve afterburner ile değerlerinin resmini at bakıyım.

Öncelikle merhaba dostlar 1 sene önce kasa almıştım hazır sistem ekran kartını upgrade yapmıştım cs2 gibi oyunlarda düşük fps alıyorum 200 anca alıyorum ve fps çok dalgalanıyor yardımcı olursanız sevinirim <3

İşlemci: Intel i5 13400F 4.6ghz (Stok fan kullanıyorum soğutma için)
Anakart: Asus Prime H610M-R-SI DDR5 5600mhz
Ekran Kartı: Galax 5060 OC 2X 8GB
Ram: XPG Lancer DDR5 5600mhz 1x16GB (tek ram)
SSD: Kingston 1TB NV2 PCIE4.0 NVME
Güç: XPG Valor Air 750W 80plus Gold

YArdımcı Olursanız sevinirim herşeyi yaptım düzeltemedim. Windows 10 Pro kullanıyorum yükselmiyor fps değerlerim. Birde sorum olcak eğer sıkıntı varsa amd işlemciye geçmeyi düşünüyorum ryzen 5 7500x3d .
Fikirleriniz benim için çok önemli...:)
yanlis anlamadiysam max 200 goruyorsun ortalama 100 130 aldigini dusunursek bir sorun var gibi ayrica anakartin 7500x3d yi desteklemiyor

1 aylık video, 200-380 fps arası alıyor, bu fpsleri alsan sana yeter mi?
bu adamları bende arada izliyorum bunların iyi fps almasının sebebi galiba performans ayarları yapılıyor ve optimizasyon ayarlarınıda güzel bir şekilde yapıyorlar

bu adamları bende arada izliyorum bunların iyi fps almasının sebebi galiba performans ayarları yapılıyor ve optimizasyon ayarlarınıda güzel bir şekilde yapıyorlar
Katılıyorum, Hesap makinesini bile silerler 1 fps fazla almak için, custom os ya da windows 10 ltsc + özel ayarlar özellikle işlemci bazlı oyunlarda baya fps artışı sağlıyor.

Katılıyorum, Hesap makinesini bile silerler 1 fps fazla almak için, custom os ya da windows 10 ltsc + özel ayarlar özellikle işlemci bazlı oyunlarda baya fps artışı sağlıyor.

mesela ben yapardım ama +1 fps gelirdi tabii ki

Alakası yok bu adamların sistemleri stok sadece optimize sistem herhangi bir stok olmayan ayar yok. Ram de csde fps arttırmayacaktır. Arkadaşın tüm driverları kaldırıp 0 dan fresh şekilde kurması lazım. Chipset driver gpu driver bios update vs vs. %90 yazılımsal sorun var.

Alakası yok bu adamların sistemleri stok sadece optimize sistem herhangi bir stok olmayan ayar yok. Ram de csde fps arttırmayacaktır. Arkadaşın tüm driverları kaldırıp 0 dan fresh şekilde kurması lazım. Chipset driver gpu driver bios update vs vs. %90 yazılımsal sorun var.
ram artınca fps artacaktır, dar bir koridorda yürümek mi daha rahat yoksa geniş bir koridorda mı pratik olarak böyle düşünün.

ram artınca fps artacaktır, dar bir koridorda yürümek mi daha rahat yoksa geniş bir koridorda mı pratik olarak böyle düşünün.
Dar koridora sığıyorsam genişi gereksizdir dostum cs de 32 gb yapması fpsi %1 bile etkilemez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,451
Üyeler
190,376
Son üye
günlüksüt
Geri