İPhone 13 ten hangi iPhone a geçmek mantıklı?

sebebi nedir hocam en düşük 16 58k bandında iPhone 17 75k arada 17k fark var 120hz 3000 nit ekranı var karşılaştırmalara baktığımda bu telefonun 16 dan fazlada üstün olduğu yer yok 256gb gelmesi vs de dahil açıkçası banada 17 pek mantıklı gelmiyor herkes 60hz telefon mu olur diyorda ben oyun oynamıyorum ki garantisi bittiği için yazında elime para geçeceği için değiştireyim diyorum 16 baya sempatik gelmeye başladı gözüme 15 le 16 nında pek farkı yok ama 13 le 15 arasındada fark yok sayılır en mantıklı alabiliceğim model 16 kalıyor sadece veya 15p felan düşürebilirsem ucuza
ben de oyun oynamıyorum telefondan :D
o fiyata günlük kullanım için 60 hz telefon hayatta almam hiçbir güç aldıramaz
128 gb ve 256 gb arasında çok fiyat farkı oynuyor zaten apple türkiye fiyatlandırması yüzünden ben sırf o yüzden sevmiyorum appleı
800 dolar telefona 1700-1800 dolar vermem 2 katı geçmesin bi zahmet
günlük kullanımda menü akışkanlığı goggle akışkanlığı bile 60 hz kullanmamak için yeterli bir sebep benim için o kadar para veriyoruz

ben de oyun oynamıyorum telefondan :D
o fiyata günlük kullanım için 60 hz telefon hayatta almam hiçbir güç aldıramaz
Herkes kendi fikrini söylüyor ama hocam benim öyle bir takıntım yok ben telefondan upgrade için deyip değmiyeceğini soruyorum bir telefon içinde 50-60k cash koyamam Buda benim işime gelmiyor elimde ip13 var kampanyayla hepsiburada 25k dan sayıyor üzerine 33 koyduğum takdirde alabiliyorum 16 yı ama değecek bir fark var mı 1 nesil için up yapılmaz 14 gitti 15 te 13 ten farkı yok kamera dışında o farka değmez 16 dışında alternatifim kalmıyor 15pro baktım çift telefon kullanmak istemiyorum yurt dışıları eledim yenilenmişler bile 68-70k

sat diskovery al.

İşin şakası tabii ama bence bilmiyorum 13 den 14-15 farkı yok gibi. 16 almak yerine de 17 alınabilir ancak 17 de pahalı gelebilir.
Ben iphone 14 kullanıyodum sattım S25+ a geçtim çok memnunum

sat diskovery al.

İşin şakası tabii ama bence bilmiyorum 13 den 14-15 farkı yok gibi. 16 almak yerine de 17 alınabilir ancak 17 de pahalı gelebilir.
Ben iphone 14 kullanıyodum sattım S25+ a geçtim çok memnunum
16 almak yerine 17 mantıklıda arasında 18-17k fark var benide o düşündürtüyor 16dan fazla artısı yok 17 nin hz dışında oda benim pek umrumda değil 50-60k koymakta bana koyuyor android düşünmüyorum bayadır iPhone a alıştım seviyorum telefonu

16 almak yerine 17 mantıklıda arasında 18-17k fark var benide o düşündürtüyor 16dan fazla artısı yok 17 nin hz dışında oda benim pek umrumda değil 50-60k koymakta bana koyuyor android düşünmüyorum bayadır iPhone a alıştım seviyorum telefonu
17 almadıktan sonra upgradein bir anlamı yok hocam oyun oynamıyorum diyorsunuz görünüş harici bir şey kazanmayacaksınız.

16 alabilirsin güzel telefon. 15 almanı önermem AI kısmında zayıf. 60hze alıştığın için 16 sorun olmaz

16 alabilirsin güzel telefon. 15 almanı önermem AI kısmında zayıf. 60hze alıştığın için 16 sorun olmaz
Ai kısmında hangi iphone iyi hocam karşısında samsung varken. 30 35klık bir artısı oldugunu düşünmüyorum 13ten. Görünüş hariç. Kamera olarakda sosyal medyaya atınca çok fark kalmıyor zaten galeride tutulacaksa başka.

16 ile 13 arasında ciddi fark var mı hocam kamera baya gelişiyor onu fark ettim

16 ile 13 arasında ciddi fark var mı hocam kamera baya gelişiyor onu fark ettim
16e ve 13 arasında kamera farkı çok belirgin. Buradan çıkarabilirsiniz mantığı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ai kısmında hangi iphone iyi hocam karşısında samsung varken. 30 35klık bir artısı oldugunu düşünmüyorum 13ten. Görünüş hariç. Kamera olarakda sosyal medyaya atınca çok fark kalmıyor zaten galeride tutulacaksa başka.
Android vs İOS kıyaslaması yapmıyorum çünkü konu sahibi iphoneistiyor.

16e ve 13 arasında kamera farkı çok belirgin. Buradan çıkarabilirsiniz mantığı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Android vs İOS kıyaslaması yapmıyorum çünkü konu sahibi iphoneistiyor.
yinede 30 35 bin lira edecek bir fark görülmüyor 16ya geçmek için. Yıl olmuş 2026 60hz telefon için bu paralar tokat. Sırf kamera içinse olabilir belki. O zamanda 30 bine gider elimdeki telefonu vermeden 16p yd alırım.

Eğer memnunsanız değiştirmeyin hocam garantisinin bitmesi bence telefon değiştirmek için başlıca bir sebep olmamalı. Kesin değiştirecekseniz ve iphone alacaksanız arkadaşların dediği gibi 17 veya 15-16 pro hariç bir üst modele geçmek çok mantıksız. 17'nin tek olayı 120hz değil, daha iyi batarya, kamera, parlaklık gibi özellikler de var 16'ya kıyasla. Aradaki farka değer mi? Bence ikisi de o fiyatı hak etmiyor 800 dolarlık telefonları 1800 dolara alıyoruz ama 16 alacağıma 17 alırım ya da hiç almam. Bu arada 120hz de düşündüğünüz gibi sadece oyun için değil. Daha önce telefonda 120hz kullandınız mı bilmiyorum ama kullandıktan sonra 60hz kullanası gelmiyor insanın.

Eğer memnunsanız değiştirmeyin hocam garantisinin bitmesi bence telefon değiştirmek için başlıca bir sebep olmamalı. Kesin değiştirecekseniz ve iphone alacaksanız arkadaşların dediği gibi 17 veya 15-16 pro hariç bir üst modele geçmek çok mantıksız. 17'nin tek olayı 120hz değil, daha iyi batarya, kamera, parlaklık gibi özellikler de var 16'ya kıyasla. Aradaki farka değer mi? Bence ikisi de o fiyatı hak etmiyor 800 dolarlık telefonları 1800 dolara alıyoruz ama 16 alacağıma 17 alırım ya da hiç almam. Bu arada 120hz de düşündüğünüz gibi sadece oyun için değil. Daha önce telefonda 120hz kullandınız mı bilmiyorum ama kullandıktan sonra 60hz kullanası gelmiyor insanın.
120yi 2 3 gün kullandıktan sonra 60hz göz acıtıyor öyle büyük bir fark var.

Pro serisi ile tamamen aynı ekran var, ön kamera da tamamen aynı, yeni geniş açı geldi, hızlı şarj ve kablosuz şarj da gelişmiş. en önemlisi ise işlemci farkı; sadece performans değil gündelik kullanımda yarayacak özellikler de geldi işlemci tarafına. uzun ömürlü kullanacağınız bir cihaz.

Geri