2 pini kirik ryzen 7 3700x calisir mi.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,542
a3 ve a37 pinleri yok. baktigim kadariyla a3 pini cok onemli degil ama a37 pini olmadan calisir mi bilen biri cevaplarsa sevinirm

a3 ve a37 pinleri yok. baktigim kadariyla a3 pini cok onemli degil ama a37 pini olmadan calisir mi bilen biri cevaplarsa sevinirm
tek pinin yamulması dahi sorun kırık diyosun pek sanmıyorum

tek pinin yamulması dahi sorun kırık diyosun pek sanmıyorum
bazi pinler olmadan islemci calisabiliyor mesela a3 bir guc pini islemci gucu tek bir guc pini eksikken de saglayabilir

bazi pinler olmadan islemci calisabiliyor mesela a3 bir guc pini islemci gucu tek bir guc pini eksikken de saglayabilir
boş yere pin eklemezler günün sonunda.

a37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

a37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
ben baktığımda mb dqs l3 gözüküyor ama yapay zeka vss diyor çözemedim

• Muhteşem
Reaksiyonlar: memz

yok haritada da mb dqs l3e denk geliyo galiba muhtemelen ramlerle alakali bir sorun olacak yada sokete pin birakma yontemiyle o pini telafi etmenin bi yolunu bulacagim

sanirsam ram kontrolcusunun guc pini bu tam bakmadim diger yamuk pinleri duzeltip deneyecegim

yok haritada da mb dqs l3e denk geliyo galiba muhtemelen ramlerle alakali bir sorun olacak yada sokete pin birakma yontemiyle o pini telafi etmenin bi yolunu bulacagim

sanirsam ram kontrolcusunun guc pini bu tam bakmadim diger yamuk pinleri duzeltip deneyecegim
channel b denk geliyormuş hocam channel a kullanarak deneyebilirsiniz

• Beğen

https://pbs-prod.linustechtips.com/...nA25.png.a25fc1fefd76a121379926e607bb2b71.png bu haritadan baktim

channel b denk geliyormuş hocam channel a kullanarak deneyebilirsiniz
bakalim baska pin kirilmadan yamuklari duzeltirsem deneyecegim

A37 pini işlemcinin dual channel'ını kontrol eden ''MB_DQS_L[3]'' pini.
A3 pini ise topraklama pinidir. Çalışma ihtimalinin olduğunu düşünmemekle beraber deneyebilirsiniz çalışıp çalışmadığını. Pin dizilimini aşağıya bırakıyorum.
1774387460135.webp

• Beğen
Geri