tek pinin yamulması dahi sorun kırık diyosun pek sanmıyoruma3 ve a37 pinleri yok. baktigim kadariyla a3 pini cok onemli degil ama a37 pini olmadan calisir mi bilen biri cevaplarsa sevinirm
boş yere pin eklemezler günün sonunda.bazi pinler olmadan islemci calisabiliyor mesela a3 bir guc pini islemci gucu tek bir guc pini eksikken de saglayabilir
ben baktığımda mb dqs l3 gözüküyor ama yapay zeka vss diyor çözemedima37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
yok haritada da mb dqs l3e denk geliyo galiba muhtemelen ramlerle alakali bir sorun olacak yada sokete pin birakma yontemiyle o pini telafi etmenin bi yolunu bulacagima37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ben baktığımda mb dqs l3 gözüküyor ama yapay zeka vss diyor çözemedim
sanirsam ram kontrolcusunun guc pini bu tam bakmadim diger yamuk pinleri duzeltip deneyecegima37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
channel b denk geliyormuş hocam channel a kullanarak deneyebilirsinizyok haritada da mb dqs l3e denk geliyo galiba muhtemelen ramlerle alakali bir sorun olacak yada sokete pin birakma yontemiyle o pini telafi etmenin bi yolunu bulacagim
sanirsam ram kontrolcusunun guc pini bu tam bakmadim diger yamuk pinleri duzeltip deneyecegim
https://pbs-prod.linustechtips.com/...nA25.png.a25fc1fefd76a121379926e607bb2b71.png bu haritadan baktima37 galiba mb_dqs_L[3] denk geliyor çalışmayabilir veya ram channellarından sadece birisi ile çalışabilir belki tam emin değilim ama
bakalim baska pin kirilmadan yamuklari duzeltirsem deneyecegimchannel b denk geliyormuş hocam channel a kullanarak deneyebilirsiniz