Sistemi bitirdim sizce nasıl ?

JuunBuun

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,190
Bütçe
999
Aralık ayından beri parça parça bileşenleri değiştirdim.(rem ve ssd hariç)- 2 3 yılda bir upgrade ediyorum.
Şuan için tek sıkıntı diyebileceğim şey segotep beaced 360 sıvı soğutma dan thermalright trefeo 360 a geçtim. Bir tık daha sıcak çalışıyor işlemci aynı termal macun ile.(Wipaste c2)
Boşta 3-5 C fark var nedense.Msi kasa fanları 3 pin dc modda çokda verimli değil ileride fanlar değişir.

* Ryzen 7 9700x
* MSİ B650 gaming plus wifi (güncel bios)
* 2x16 = 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz CL 30 RGB RAM
* Kioxia exceria plus G2 2 tb
* Sapphire Nitro+ 9070xt
* Asus ROG Strix Aura 1000W Gold güç kaynağı
* Thermalright Tredeo Vision 360 Sıvı soğutma
* MSI Mag Pano 100R PZ
* Lian li riser 5.0(Anakarttan dolayı 4.0 kullanıyorum)

h
Aralık ayından beri parça parça bileşenleri değiştirdim.(rem ve ssd hariç)- 2 3 yılda bir upgrade ediyorum.
Şuan için tek sıkıntı diyebileceğim şey segotep beaced 360 sıvı soğutma dan thermalright trefeo 360 a geçtim. Bir tık daha sıcak çalışıyor işlemci aynı termal macun ile.(Wipaste c2)
Boşta 3-5 C fark var nedense.Msi kasa fanları 3 pin dc modda çokda verimli değil ileride fanlar değişir.

* Ryzen 7 9700x
* MSİ B650 gaming plus wifi (güncel bios)
* 2x16 = 32 GB Corsair Vengeance 6000 MHz CL 30 RGB RAM
* Kioxia exceria plus G2 2 tb
* Sapphire Nitro+ 9070xt
* Asus ROG Strix Aura 1000W Gold güç kaynağı
* Thermalright Tredeo Vision 360 Sıvı soğutma
* MSI Mag Pano 100R PZ
* Lian li riser 5.0(Anakarttan dolayı 4.0 kullanıyorum)

öncelikle hayırlı olsun keşke psudan az kısıp anakartı daha güzel olanı alsaydın ama buda seni götürür tekrardan hayırlı olsun

h

öncelikle hayırlı olsun keşke psudan az kısıp anakartı daha güzel olanı alsaydın ama buda seni götürür tekrardan hayırlı olsun
psu 6 7 bin arası modüler bakıyordum 8500e buna denk gelince çektim.Hatta 250 tl fazlasına rog 1250w kaçırdık😥
Anakartta baktım da kararsızdım pcie 5,0 dışında FP b850 den pek farkı yok bence bu anakartın. 10 12 bin extra vermek istemedim 😅
İşlemciye undervolt olaylarına bakıyorum boşta 43 45 lerde olan işlemci 50 ye sabitledi.Boşta düşük sıcaklık takıntım var

psu 6 7 bin arası modüler bakıyordum 8500e buna denk gelince çektim.
Anakartta baktım da kararsızdım pcie 5,0 dışında FP b850 den pek farkı yok bence bu anakartın. 10 12 bin extra vermek istemedim 😅
İşlemciye undervolt olaylarına bakıyorum boşta 43 45 lerde olan işlemci 50 ye sabitledi.Boşta düşük sıcaklık takıntım var
hocam yani faz sayısı biraz daha artardı anakart biraz daha ferahlardı o bakımdan söyledim ama yinede hayırlı olsun :kekw:

hocam yani faz sayısı biraz daha artardı anakart biraz daha ferahlardı o bakımdan söyledim ama yinede hayırlı olsun :kekw:
teşekkürler 😍
eski kasada daha serin çalışıyordu işlemci.biraz uğraştıracak.

teşekkürler 😍
eski kasada daha serin çalışıyordu işlemci.biraz uğraştıracak.

sıkıntı yok bence çok sıkıntının çıkacağını düşünmüyorum ama olursa konu açmayı unutma birde ekran kartı kol kadar nerdeyse kasayı geçecek monitörle birlikte bir foto gelirmi?

monitör Koorui 34E6UC 34"

hayırlı olsun çok güzel olmuş sana önerim işlemciye undervoltaj at -30 ver hem sıcaklıklar düşer hem azda olsa performans artar

hayırlı olsun çok güzel olmuş sana önerim işlemciye undervoltaj at -30 ver hem sıcaklıklar düşer hem azda olsa performans artar
-30 dediğini yaptım.Ama eski kasa çok havasız olmasına ve -30 yapmadığım halde boşta bi 4 5 C daha serindi.Yeni kasa ve sıvı soğutmada boştaki sıcaklık arttı çözemedim.

abi şahsen bana dik ekran kartı,ekranlı işlemci soğutucu,wifi anakart vs çok gereksiz geliyor

Gayet güzel siyah tarz yapılmış hayırlı olsun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,152
Üyeler
190,867
Son üye
yiğit_dvs
Geri