Valorant /FPS/ Dusme Sorunu

Oyun dışında ve oyunda en zorda çalışıyor. Bu temel bir sıcaklık artışı yapıyor ve sistem sürekli soğutmaya çalışıyor. Gereksiz güç çekiyor. Dengeli zaten siz oyuna girince en yüksek performansta çalıştırıyor. Ayrıca AMD Chipset'i de buna göre güç profillerini güncelliyor. AMD güç profilleri yerine, Microsoft'un gizlediği güç profilini kullanmanın bir manası yok.

Çoğu zaman yüksek frekanslar, spesifik oyunlarda da garip sorunlara yol açıyor. Atıyorum LoL temel frekansta daha istikrarlı çalışıyor, oyun buna göre tüketimi ayarlıyor. Ama sen nihai zorladığından oyunda saçma sorunlar yaşanıyor. Keza eski tek oyunculu oyunlar, çoğu Ubisoft oyunu falan yüksek frekanslarda çok da istikrarlı çalışmıyor.

Ben 5700X ile 300-400 FPS görüyorum. Oyunu en yüksek ayarda oynuyordum bir de, 7500F için de o seviyelerde olmaması lazım. Oyuna yeni bir güncelleme gelip içine etmedilerse değerler de iyi değil yani.

Dediğim gibi yukarıdaki ayarları uygulayın, o ayarlar benim kullandığım en optimal ayarlar. Spesifik bir ayar yapıp istikrarı bozmuşsunuz gibi geliyor bana veya AMD, aynı Intel'in rahat 5-10 senedir UE5 oyunlarında yaşadığı gibi sorunlar yaşıyor. Intel tarafında işlemci kaynaklı UE4-5 yaşanan stutter sorunları aratınca, neden insanlara Intel işlemci önermediğimi anlıyorsunuz. Sektör artık Godot, Unity ve Unreal Engine oyunlarıyla dolu.

AMD tarafında çoğu ayarı kapatmak da oyunları istikrar sağlıyor. Atıyorum Raedon üzerinden açılan FPS artıran veya gecikme azaltan ayarlar. Şu kanalın videosunu bırakayım, AMD kullanıyorsanız takip edin.

ben quickcpu kullanıyorum oyunaa geçiince nihaiye alıyordum 200fps alıyom valoda

FPS SAYACINA BAKARAK IZLEYINIZ

7500f , kule tipi sogutucu
rx9060xt16gb
6000mhz 16gb ram cl36
650w psu

ortalama olarak 65 dereceyi gecmiyor hic bir parca, uzun zamandır olan sorunum. Sayısız format attım, ddr4'ten ddr5 e gectim ama hala yok duzelmıyo. Bu sefer farklılık olsun diye tweak ile gereksiz seyleri kapattım win11 de yine duzelmedi. Win10 da kurdum bi ara duzelmıs gıbı oldu ama sonra yıne aynı sorun devam ettı. Catısma anlarında 130lara kadar dusuyorum genel olarak. Bu islemci ile hic mantıklı gelmiyor bana.

Ek olarak olay görüntüleyicisinde soyle bir hata var, alakası var mı bilmiyorum : Güvenilir Platform Modülü'ne (TPM) yönelik aygıt sürücüsü, TPM donanımında, TPM hizmetlerinin (veri şifreleme gibi) kullanılmasını engelleyen, kurtarılamaz bir hatayla karşılaştı. Daha fazla yardım için bilgisayar üreticisine başvurun.
5070 5070ti ve 9070xt ile bu sorunu yaşayan birçok kişi gördüm
Hepsi win 11 kullanıyordu win 10 a geçtikten sonra tüm sorunları çözüldü :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

128 GB lik Bi ssd falan bula bilirsen bir dene derim

m2ssd ye kurulu oyun + 120gb ssd takılı pcye zaten ama alakasını anlayamadım

Oyun dışında ve oyunda en zorda çalışıyor. Bu temel bir sıcaklık artışı yapıyor ve sistem sürekli soğutmaya çalışıyor. Gereksiz güç çekiyor. Dengeli zaten siz oyuna girince en yüksek performansta çalıştırıyor. Ayrıca AMD Chipset'i de buna göre güç profillerini güncelliyor. AMD güç profilleri yerine, Microsoft'un gizlediği güç profilini kullanmanın bir manası yok.

Çoğu zaman yüksek frekanslar, spesifik oyunlarda da garip sorunlara yol açıyor. Atıyorum LoL temel frekansta daha istikrarlı çalışıyor, oyun buna göre tüketimi ayarlıyor. Ama sen nihai zorladığından oyunda saçma sorunlar yaşanıyor. Keza eski tek oyunculu oyunlar, çoğu Ubisoft oyunu falan yüksek frekanslarda çok da istikrarlı çalışmıyor.

Ben 5700X ile 300-400 FPS görüyorum. Oyunu en yüksek ayarda oynuyordum bir de, 7500F için de o seviyelerde olmaması lazım. Oyuna yeni bir güncelleme gelip içine etmedilerse değerler de iyi değil yani.

Dediğim gibi yukarıdaki ayarları uygulayın, o ayarlar benim kullandığım en optimal ayarlar. Spesifik bir ayar yapıp istikrarı bozmuşsunuz gibi geliyor bana veya AMD, aynı Intel'in rahat 5-10 senedir UE5 oyunlarında yaşadığı gibi sorunlar yaşıyor. Intel tarafında işlemci kaynaklı UE4-5 yaşanan stutter sorunları aratınca, neden insanlara Intel işlemci önermediğimi anlıyorsunuz. Sektör artık Godot, Unity ve Unreal Engine oyunlarıyla dolu.

AMD tarafında çoğu ayarı kapatmak da oyunları istikrar sağlıyor. Atıyorum Raedon üzerinden açılan FPS artıran veya gecikme azaltan ayarlar. Şu kanalın videosunu bırakayım, AMD kullanıyorsanız takip edin.

5700x kullanıyordum 1 ay once, o işlemcide de aynı sorunu yaşıyordum. Bence ekran kartımla alakalı, cunku rtx3050 kullanırken yaşamıyordum bunu. Ne zaman ki rtx3050 yerine rx9060xtye gectım bu sorun olmaya basladı sanırım (CPU R7 5700X).

klip win11 fakat 5 saat oncesıne kadar win10 kullanıyordum aynıydı

çok denedik hocam
yeni sürücüler kurduk biosu kurcaladık hiçbiri bir işe yaramadı
en sonda pes ettikadam dedi sen hangi win sürümünde oynuyon dedi bende win 10 dedim dur deneyeyim dedi
2 gün sonra yazdı bana çözdüm sorunu dedi win 10 a geçince valorant sorunum düzeldi dedi :D

klavye almanca körlemesine yazıyorum yazım yanlışları için kusra bakam :D

çok denedik hocam
yeni sürücüler kurduk biosu kurcaladık hiçbiri bir işe yaramadı
en sonda pes ettikadam dedi sen hangi win sürümünde oynuyon dedi bende win 10 dedim dur deneyeyim dedi
2 gün sonra yazdı bana çözdüm sorunu dedi win 10 a geçince valorant sorunum düzeldi dedi :D

klavye almanca körlemesine yazıyorum yazım yanlışları için kusra bakam :D
dedigim gibi zaten attığım klibin 5 saat oncesi win10 kullanıyordum aynıydı

5700x kullanıyordum 1 ay once, o işlemcide de aynı sorunu yaşıyordum. Bence ekran kartımla alakalı, cunku rtx3050 kullanırken yaşamıyordum bunu. Ne zaman ki rtx3050 yerine rx9060xtye gectım bu sorun olmaya basladı sanırım (CPU R7 5700X).

klip win11 fakat 5 saat oncesıne kadar win10 kullanıyordum aynıydı
hangi sürücü sürümündesin hocam

masaüstüne sağ tıklayıp **"AMD Software: Adrenalin Edition"**ı açın, sağ üstteki Ayarlar (dişli simgesi) > Sistem sekmesine gidin. Sürüm numarası "Yazılım ve Sürücüler" başlığı altında görünür

sorunun belki düzensiz bir sürücü sürümünden kaynaklı olabilir
sürüm numarasında 26.2.2 yazmıyorsa bunu indirip kurun

https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-9000-series/amd-radeon-rx-9060-xt.html
attığım link patladı :D
burdan 26.2.2 yi indirin

eyer 26.2.2 yi kullanıyorsanız veya 26.2.2 sürümündede aynı sorun devam ediyorsa 25.8.1 i deneyin
attığım linkten ulaşa bilirsiniz

Son düzenleme:
Geri