bedirrhan
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 144
ben quickcpu kullanıyorum oyunaa geçiince nihaiye alıyordum 200fps alıyom valodaOyun dışında ve oyunda en zorda çalışıyor. Bu temel bir sıcaklık artışı yapıyor ve sistem sürekli soğutmaya çalışıyor. Gereksiz güç çekiyor. Dengeli zaten siz oyuna girince en yüksek performansta çalıştırıyor. Ayrıca AMD Chipset'i de buna göre güç profillerini güncelliyor. AMD güç profilleri yerine, Microsoft'un gizlediği güç profilini kullanmanın bir manası yok.
Çoğu zaman yüksek frekanslar, spesifik oyunlarda da garip sorunlara yol açıyor. Atıyorum LoL temel frekansta daha istikrarlı çalışıyor, oyun buna göre tüketimi ayarlıyor. Ama sen nihai zorladığından oyunda saçma sorunlar yaşanıyor. Keza eski tek oyunculu oyunlar, çoğu Ubisoft oyunu falan yüksek frekanslarda çok da istikrarlı çalışmıyor.
Ben 5700X ile 300-400 FPS görüyorum. Oyunu en yüksek ayarda oynuyordum bir de, 7500F için de o seviyelerde olmaması lazım. Oyuna yeni bir güncelleme gelip içine etmedilerse değerler de iyi değil yani.
Dediğim gibi yukarıdaki ayarları uygulayın, o ayarlar benim kullandığım en optimal ayarlar. Spesifik bir ayar yapıp istikrarı bozmuşsunuz gibi geliyor bana veya AMD, aynı Intel'in rahat 5-10 senedir UE5 oyunlarında yaşadığı gibi sorunlar yaşıyor. Intel tarafında işlemci kaynaklı UE4-5 yaşanan stutter sorunları aratınca, neden insanlara Intel işlemci önermediğimi anlıyorsunuz. Sektör artık Godot, Unity ve Unreal Engine oyunlarıyla dolu.
AMD tarafında çoğu ayarı kapatmak da oyunları istikrar sağlıyor. Atıyorum Raedon üzerinden açılan FPS artıran veya gecikme azaltan ayarlar. Şu kanalın videosunu bırakayım, AMD kullanıyorsanız takip edin.