Kuranı Kerim'de Çok Değişik Bir Hata Buldum.

Evrenin nasıl var olduğunu benim bilmemem bunu kesin allah yapmıştır demek değil ki.Şans eseri buradayız ben böyle inanıyorum.Bi bardak düşün taa 500 metre öteye koyuyorlar.Sana diyorlarki elindeki 1 misketi atarak o bardağa sokacaksın ve tek atış hakkın var.Sence o bardağa girer mi misket,girmez.Ama sana deselerki sana 13,7 milyar yıl süre veriyorum(evrenin yaşı) ve elindeki misketde trilyonlarca(misketler yani gezegen) hepsini aynı anda atıcaksın(büyük patlama) illaki 1 tanesi o bardağa girmez mi? (bardakta dünya).Yani asıl tesadüf eseri olmasaydık bizi allah gibi üstün bir varlık yaratsaydı diğer trilyonlarca gezegen başı boş gezmezdi? Eşinizle çocuk yapmaya karar verdiğinizde milyonlarca sperm arasından sadece 1 tanesi hayatta kalıp diğer milyonlarcarsı boş yere yaratılmazdı.

Evrenin nasıl var olduğunu benim bilmemem bunu kesin allah yapmıştır demek değil ki.Şans eseri buradayız ben böyle inanıyorum.Bi bardak düşün taa 500 metre öteye koyuyorlar.Sana diyorlarki elindeki 1 misketi atarak o bardağa sokacaksın ve tek atış hakkın var.Sence o bardağa girer mi misket,girmez.Ama sana deselerki sana 13,7 milyar yıl süre veriyorum(evrenin yaşı) ve elindeki misketde trilyonlarca(misketler yani gezegen) hepsini aynı anda atıcaksın(büyük patlama) illaki 1 tanesi o bardağa girmez mi? (bardakta dünya).Yani asıl tesadüf eseri olmasaydık bizi allah gibi üstün bir varlık yaratsaydı diğer trilyonlarca gezegen başı boş gezmezdi? Eşinizle çocuk yapmaya karar verdiğinizde milyonlarca sperm arasından sadece 1 tanesi hayatta kalıp diğer milyonlarcarsı boş yere yaratılmazdı.
İklim tahminlerinin yapılması diğer gezegenlere bağlı
Gelecekte dinyaya ne olacağını diğer gezegenleri inceleyerek tahmin ediyoruz
Dünyaya gelen kaynakların çoğu diğer gezegenlerden geliyor
Sprem örneğine gelelim şimdi:
Tek sperm olsaydı tüm insanlarda aynı sperm olurdu ve genetik çeşitlilik olmazdı
Tek sperm olsaydı bilimsel olarak o spermin hücreye ulaşması imkansız olurdu diğer spermler ona yolu geçirtiyor diyebiliriz.
Tek sperm olsaydı onun güçsüz olması bir şeyi etkilemezdi bir sürü varken güçlü olan sperm galip geliyor ve doğumda sorun olmuyor

Lise düzeyi biyoloji bilgim ve ufak astronomi araştırmalarımla bunları buldum bi göz atın derim.

Ben kendi yorumumu kattığım yok alimler ne diyorsa onu diyorum diyanet tefsirde yazıyor hatta hepsi aç oku "17 tane" kitap okumuşsun ya biliyondur sen gerçi 😅
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"O, geceyle gündüzü, ayla güneşi hizmetinize verdi; yıldızlar da O’nun emrine boyun eğmişlerdir. Bunda aklını kullanan bir topluluk için önemli ibretler vardır."
Eee ne bu şimdi ? Tefsir dediğin şeyde bir insan yorumudur.Ayetlerdeki hataları örtpas etmek için sayfa sayfa yorum katıyorlar kitap yazıyorlar.Bu ayette de bi mucize yok bi insan1400 yıl önce gökyüzüne bakarak gezegenlerin beli bi hizada sürekli ilerlediğini mantıken düşünebilir zaten🤣

Aynen öyle.Yani biz doğru ihtimallerin bir araya geldiği gezegeniz.Güneşimiz var ona doğru uzaklıktayız doğru büyüklükteyiz hayatın baslangıcı için su var diğer gezegenler güneşe yaklaşmamızı önlüyor.Yani gercekten düzen içerisindeyiz.Ama bu ihtimalin gerçekleşmesi için o kadar zor bi ihtimal ki bak diğer trilyonlarca gezegende bu ihtimaller tutmamış haliyle orda yaşam yok.

Diğer gezgenler amaçsız çünkü bi amacı yok.Şimdi soruyorum sana bizden 12400 ışık yılı uzaklığında ki PSR B1620-26 b isimli gezegenin insanlığa doğaya çevreye evrene kainata faydası ve amacı nedir ? Ve içinde yaşam olmayan ısıtıcak güneşi bile olmayan sabit yörüngesi olmayan oradan oraya çarpıp savrulan milyarlarca gezegenin amacı nedir ?
Düzen olduğunu kabul ediyorsun aslında sen de biliyorsun
Gezegen kısmında o kadar bilgim yoktu yapay zekadan yardım aldım:

Evrenin tarihi hakkında bilgi verir

Bu gezegen gibi çok eski nesneler, evrenin erken dönemlerinde nasıl oluştuğunu anlamamıza yardımcı olur. Bu, “gezegenler ne zaman ortaya çıktı?”, “ilk yıldızlar ne zaman oluştu?” gibi büyük soruları yanıtlamaya çalışır.

📡 2. Yeni keşif yöntemlerini test ederiz

Bu gezegen, pulsar sinyallerindeki küçük değişikliklerle keşfedildi. Böylece bilim insanları daha hassas yöntemler öğreniyorlar; bunlar başka gezegenleri bulmada işe yarayabilir.

🔬 3. Bilimsel merakı ve teknoloji gelişimini yükseltir

Uzayı ve uzak yıldız sistemlerini araştırmak, yeni teleskoplar, yazılımlar ve uzay teknolojileri geliştirmeye yol açar. Bu teknolojiler bazen Dünya’daki teknolojilere dönüşür (örneğin görüntüleme, iletişim, veri işleme).

📚 4. İnsanlığın büyük sorularını yanıtlamaya yardım eder

“Ötegezegenlerde yaşam olabilir mi?” gibi sorulara cevap aramak, bilimi ve öğrenmeyi teşvik eder.

İnsanlık bu gezegene ulaşırsa doğrudan faydası da olabilir diye de ekledi kendisi.

Eee ne bu şimdi ? Tefsir dediğin şeyde bir insan yorumudur.Ayetlerdeki hataları örtpas etmek için sayfa sayfa yorum katıyorlar kitap yazıyorlar.Bu ayette de bi mucize yok bi insan1400 yıl önce gökyüzüne bakarak gezegenlerin beli bi hizada sürekli ilerlediğini mantıken düşünebilir zaten🤣
Katılmıyorum düşünsene hiç bir bilgin yok herhangi şekilde doğmuşsun büyümüşsün etrafında sorgulayan da yok “bu evrende gezegenler var ve belirli bir hizada ilerliyor’ diyebilir misin? Sanmıyorum.

Ayetlerin tasfir edilme amacı hata olması ve o hataların kapatılması değil senin gibi anlamayanların anlaması içindir araştırmanı öneririm.

Senin gibi bir insanla bu iş hakkında sayısız kitap okumuş alimin yaptığı yorum bir mi? Kaldı ki senin yaptığın yorumları da görüyoruz. Olmayan hatayı kimse örtbas etmeye çalışmıyor insan okusun anlasın diye uğraşıyorlar. 500 defa Kuran bütündür parça parça anlamı bozulur sen hâlâ bize şurada hata buldum diye geliyorsun. Adam Kuran 'da hata bulcam diye Kuran okumuş sonra hatasız olduğunu görüp müslüman olmuş daha çürütmeye çalışan da niceleri başaramamış sen mi yapıcan bunu. Madem gökyüzünde mucizevi yok bi insan 1400 yıl önce ekipmanı herhangi bi gözlem aravı olmadan evrenin akıp gittiğini söyleyebilir sen de aklını kullanarak hiç keşfedilmemiş bir şey söyle de inanalım sana

İklim tahminlerinin yapılması diğer gezegenlere bağlı
Gelecekte dinyaya ne olacağını diğer gezegenleri inceleyerek tahmin ediyoruz
Dünyaya gelen kaynakların çoğu diğer gezegenlerden geliyor
Sprem örneğine gelelim şimdi:
Tek sperm olsaydı tüm insanlarda aynı sperm olurdu ve genetik çeşitlilik olmazdı
Tek sperm olsaydı bilimsel olarak o spermin hücreye ulaşması imkansız olurdu diğer spermler ona yolu geçirtiyor diyebiliriz.
Tek sperm olsaydı onun güçsüz olması bir şeyi etkilemezdi bir sürü varken güçlü olan sperm galip geliyor ve doğumda sorun olmuyor

Lise düzeyi biyoloji bilgim ve ufak astronomi araştırmalarımla bunları buldum bi göz atın derim.
Ya tabii ki öye senin bahsettiğin güneş sistemi.Diğer gezegenlerin faydası tabii ki var ayın güneşin jüpiterin.Bunlar dünyanın oluşumu sırasında ciddi önemli elementler verdiler dünyaya.Ben bizim güneş sistemimizin dışındaki diğer başı boş milyarlarca gezegeni kastediyorum.Yani diğer gezegenler bize bilgide veriyor evet evrenin yaşı hakkında keşif yöntemleri hakkında evet.Peki yani bunu anlamamız için 99999999 trilyontane yaratılmasına ne gerek var olay orada? Ömrünü feda etsende gidemeyeceğin uzaklıktaki gezegenlerin amacı faydası ne.Allah o koskoca gezegeni insalık teleskopla baktığında güzel görüntü çıksın ekrana diye mi yarattı.Hayır.İşte bu tesadüftür.Dünyada düzen var evet ama kainatın genelinde neredeyse yok.Bunun milli piyangonun milyonlarca kişiye çıkmayıp sadece 1 kişiye çıkması gibi düşün.

Tek sperm olsaydı demişssin tüm insanlarda aynı sperm olmazdı herkesin genetiği farklı kromozomlar eşleşirken veya dna kendini kopyalarken
hata yapıyor bunada mutasyon diyoruz .Çeşitliliği yapan bu.Yani 1 sperm için milyonlarca spermin öldüğü bir düzenmi yaratmış allah.Bunu başka şekildede yaratabilirdi.1 tane şeyi düzenli yapmak için milyarlarcasını öldürmeye gerek yok ki.Mesela balık yumurtaları.Morino balığı bi gece 7 milyon yumurta bırakıyor,ve bu yumurtalardan hayatta kalanların sayısı sadece 15-20 tane.Şaka gibi dimi.Kainatın genelinde cok fazla israf var.

Madem Kuran sadece Araplara geldi bugüne kadar neden milyarca insan müslüman oldu. Eğer ki Kuran sadece Araplara gelseydi onlar da bu bilip cihat etmezlerdi. İnsan dinin emir ve yasaklarına uyar sonuçta değil mi?

Senin gibi bir insanla bu iş hakkında sayısız kitap okumuş alimin yaptığı yorum bir mi? Kaldı ki senin yaptığın yorumları da görüyoruz. Olmayan hatayı kimse örtbas etmeye çalışmıyor insan okusun anlasın diye uğraşıyorlar. 500 defa Kuran bütündür parça parça anlamı bozulur sen hâlâ bize şurada hata buldum diye geliyorsun. Adam Kuran 'da hata bulcam diye Kuran okumuş sonra hatasız olduğunu görüp müslüman olmuş daha çürütmeye çalışan da niceleri başaramamış sen mi yapıcan bunu. Madem gökyüzünde mucizevi yok bi insan 1400 yıl önce ekipmanı herhangi bi gözlem aravı olmadan evrenin akıp gittiğini söyleyebilir sen de aklını kullanarak hiç keşfedilmemiş bir şey söyle de inanalım sana
Yukarda o kadar yazdım bi cevap bekliyorum hala arkadaşın amacını anlamadım sorgulamak mı islamı Kötülemek mi sorgulamaksa sorularına cevap verdim yanıt gelmedi hala.

Katılmıyorum düşünsene hiç bir bilgin yok herhangi şekilde doğmuşsun büyümüşsün etrafında sorgulayan da yok “bu evrende gezegenler var ve belirli bir hizada ilerliyor’ diyebilir misin? Sanmıyorum.

Hocam yapmayın lütfen peygamberden islamdan çok daha önce insanlık neleri neleri biliyordu bunu bi mucize olarak gösteremezsiniz.Mesela sümerliler millattan önce 4 bin yıl düşünün.Adamların amisaduqa diye tabletleri ortaya çıktı.Merkür venüs mars jüpiteri bile biliyorlarmış.Hatta bunlara bakarak önceden tutulmaları bile tahmin etmeye başlamışlar.Veya antik yunanda mesela aristo dünyanın şeklinin yuvarlak olduğunu keşfetmişti.Ondan da 2 bin yıl önce samoslu aristarkus dünyanın güneş etrafında döndüğünü iddia ediyordu.Yukardaki spermle alakalı soruna cevap verdim.

Madem Kuran sadece Araplara geldi bugüne kadar neden milyarca insan müslüman oldu. Eğer ki Kuran sadece Araplara gelseydi onlar da bu bilip cihat etmezlerdi. İnsan dinin emir ve yasaklarına uyar sonuçta değil mi?
Sen sanıyor musun ki milyarlarca müslüman kuranı anlayarak okudu.Sizler inandığınız için hemen bi hatalı çelişkili ayet görünce öyle değildir diyerek savunma mekanizmasına geçiyorsunuz hemen.Ayetleri olduğu gibi yalın sade seklinde anlamlar katmadan anlayıp okumanız lazım.Kuran açık açık diyor ki Bu kuran SANA VE KAVMİNE bir öğüt !

Yukarda o kadar yazdım bi cevap bekliyorum hala arkadaşın amacını anlamadım sorgulamak mı islamı Kötülemek mi sorgulamaksa sorularına cevap verdim yanıt gelmedi hala.
Eğer amacı gerçekten anlamak olsaydı başlığından bile anlardık Kuran'da burayı anlamadım yardım eder misiniz fln diye başlık yazardı ama bu direkt hata buldum diye yazıyor

Hocam yapmayın lütfen peygamberden islamdan çok daha önce insanlık neleri neleri biliyordu bunu bi mucize olarak gösteremezsiniz.Mesela sümerliler millattan önce 4 bin yıl düşünün.Adamların amisaduqa diye tabletleri ortaya çıktı.Merkür venüs mars jüpiteri bile biliyorlarmış.Hatta bunlara bakarak önceden tutulmaları bile tahmin etmeye başlamışlar.Veya antik yunanda mesela aristo dünyanın şeklinin yuvarlak olduğunu keşfetmişti.Ondan da 2 bin yıl önce samoslu aristarkus dünyanın güneş etrafında döndüğünü iddia ediyordu.Yukardaki spermle alakalı soruna cevap verdim.

Sen sanıyor musun ki milyarlarca müslüman kuranı anlayarak okudu.Sizler inandığınız için hemen bi hatalı çelişkili ayet görünce öyle değildir diyerek savunma mekanizmasına geçiyorsunuz hemen.Ayetleri olduğu gibi yalın sade seklinde anlamlar katmadan anlayıp okumanız lazım.Kuran açık açık diyor ki Bu kuran SANA VE KAVMİNE bir öğüt !
Ben asla bu öyle değildir ya diye savunma mekanizması yapmadım. Her şeyi tek tek neyse yazdım. Sahabeler bile burada ne demek istiyor diye uzun uzun düşünürmüş sen tek seferde herşeyi anlayabileceğini düşüyor musun? Kur'an'ı tefsir okuyun diyenler senin yaşın daha daha uzun süre bu işle uğraşmış insanlar kalkmış bana olduğu gibi oku diyorsun

Eğer amacı gerçekten anlamak olsaydı başlığından bile anlardık Kuran'da burayı anlamadım yardım eder misiniz fln diye başlık yazardı ama bu direkt hata buldum diye yazıyor
E çünkü hata buldum kardesim sen iyi misin azıcık düşünsene ya? Yahu baska biride kuranda mucize buldum diye baslık atıyor git onada laf atsana ona niye bir şey demiyorsun? Baskasının kuranda mucize diye baslık atmasında sorun yokta benim kuranda hata diye başlık atmamda mı sıkıntı var.Nerede eşitlik adalet ? Senin mucize deme hakkın varsa benimde hata deme hakkım var doğru mudur ?

E çünkü hata buldum kardesim sen iyi misin azıcık düşünsene ya? Yahu baska biride kuranda mucize buldum diye baslık atıyor git onada laf atsana ona niye bir şey demiyorsun? Baskasının kuranda mucize diye baslık atmasında sorun yokta benim kuranda hata diye başlık atmamda mı sıkıntı var.Nerede eşitlik adalet ? Senin mucize deme hakkın varsa benimde hata deme hakkım var doğru mudur ?
Çünkü o doğru söylüyor sen yanlış. Madem Kuran hatalı bugün Avrupa'da Amerika'da müslüman olan insanlar Kuran'ı okuyarak müslüman olmuyorlar mı. Binlerce insan hatalı sen doğrusun

Çünkü o doğru söylüyor sen yanlış. Madem Kuran hatalı bugün Avrupa'da Amerika'da müslüman olan insanlar Kuran'ı okuyarak müslüman olmuyorlar mı. Binlerce insan hatalı sen doğrusun
İşte neye göre kime göre yanlış doğru.Sana göre.Sırf sana göre olan bir şey yüzünden başkalarının başlık atmasına karışamazsın.Sen bugün cami insaat edebiliyorsan bir başkasınında klise insa etme hakkı vardır.Sen cumhurbaşkanı olsaydın hristiyanlık yanlış diye o kiliseyi de yıktırırdın eminim.

İşte neye göre kime göre yanlış doğru.Sana göre.Sırf sana göre olan bir şey yüzünden başkalarının başlık atmasına karışamazsın.Sen bugün cami insaat edebiliyorsan bir başkasınında klise insa etme hakkı vardır.Sen cumhurbaşkanı olsaydın hristiyanlık yanlış diye o kiliseyi de yıktırırdın eminim.
Bana göre mi doğru? Evet bana göre ve milyarlarca müslümana göre doğru. Ayrıca isteyen istediği yerde yapsın kilisesini umrumda olmaz. Senin kiliseyi yıktırırdın demen seninle ilgili herşeyi açıklıyor 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,112
Üyeler
191,309
Son üye
Mustafa588
Geri