CRØXY
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,877
Evrenin nasıl var olduğunu benim bilmemem bunu kesin allah yapmıştır demek değil ki.Şans eseri buradayız ben böyle inanıyorum.Bi bardak düşün taa 500 metre öteye koyuyorlar.Sana diyorlarki elindeki 1 misketi atarak o bardağa sokacaksın ve tek atış hakkın var.Sence o bardağa girer mi misket,girmez.Ama sana deselerki sana 13,7 milyar yıl süre veriyorum(evrenin yaşı) ve elindeki misketde trilyonlarca(misketler yani gezegen) hepsini aynı anda atıcaksın(büyük patlama) illaki 1 tanesi o bardağa girmez mi? (bardakta dünya).Yani asıl tesadüf eseri olmasaydık bizi allah gibi üstün bir varlık yaratsaydı diğer trilyonlarca gezegen başı boş gezmezdi? Eşinizle çocuk yapmaya karar verdiğinizde milyonlarca sperm arasından sadece 1 tanesi hayatta kalıp diğer milyonlarcarsı boş yere yaratılmazdı.
İklim tahminlerinin yapılması diğer gezegenlere bağlıEvrenin nasıl var olduğunu benim bilmemem bunu kesin allah yapmıştır demek değil ki.Şans eseri buradayız ben böyle inanıyorum.Bi bardak düşün taa 500 metre öteye koyuyorlar.Sana diyorlarki elindeki 1 misketi atarak o bardağa sokacaksın ve tek atış hakkın var.Sence o bardağa girer mi misket,girmez.Ama sana deselerki sana 13,7 milyar yıl süre veriyorum(evrenin yaşı) ve elindeki misketde trilyonlarca(misketler yani gezegen) hepsini aynı anda atıcaksın(büyük patlama) illaki 1 tanesi o bardağa girmez mi? (bardakta dünya).Yani asıl tesadüf eseri olmasaydık bizi allah gibi üstün bir varlık yaratsaydı diğer trilyonlarca gezegen başı boş gezmezdi? Eşinizle çocuk yapmaya karar verdiğinizde milyonlarca sperm arasından sadece 1 tanesi hayatta kalıp diğer milyonlarcarsı boş yere yaratılmazdı.
Gelecekte dinyaya ne olacağını diğer gezegenleri inceleyerek tahmin ediyoruz
Dünyaya gelen kaynakların çoğu diğer gezegenlerden geliyor
Sprem örneğine gelelim şimdi:
Tek sperm olsaydı tüm insanlarda aynı sperm olurdu ve genetik çeşitlilik olmazdı
Tek sperm olsaydı bilimsel olarak o spermin hücreye ulaşması imkansız olurdu diğer spermler ona yolu geçirtiyor diyebiliriz.
Tek sperm olsaydı onun güçsüz olması bir şeyi etkilemezdi bir sürü varken güçlü olan sperm galip geliyor ve doğumda sorun olmuyor
Lise düzeyi biyoloji bilgim ve ufak astronomi araştırmalarımla bunları buldum bi göz atın derim.