Valorant /FPS/ Dusme Sorunu

vsync ve freesyn kaplı kullanıyom gsync yok sanırım monitorde bilmiyom
eski bir 7500f kullanıcısı olarak aldığın fpsler çok yanlış bir yerlerde dikey eşitleme falan açık olması gerekiyor. Yada herhangi bir parçada arıza var.

Bütce varsa 9060 XT Yi satıp indirimlerden 5060 ti alıp deneyebilirsiniz

İslemci kullanimini kisatlayacak herseyi kapatip bakarmisin fpslerine
Normal kullandıgım seyler acıkken 500-700 arası bir fps alıyordum poligonda.
Wallpaper engine ve amd anında yeniden oynatma kapalıyken 900 civarı fps alıyorum (Discord, spotify ve açık ve nadiren 1000fps oluyor).
AMD anında yeniden oynatma açık 700-800 civarına düşüyor (Discord, spotify açık, wallpaper engine kapalı).
Wallpaper engine açık ve kapalıyken 1000-1100fps (Diğer her şey kapalı).
Sadece masaüstü kayıt ve anında yeniden oynatma açık 800-900.
Her şey kapalıyken 1100 civarları.
Discord, spotify açık 900-100 civarları, discord,spotify ve chrome acıkken 900 civarları.
Yani sorunumun kaynagı yeniden oynatma gibi duruyor ama maç bu durum 'MAX FPS' i etkiliyor, maç içlerinde 250-300 arası takılıyorum çatışma anlarında vs 140lara düşüş oluyor. Bu değerlerle vs alakası var mı sizce?

Hocam bende uzun bir süre sonra valorant gireyim dedim bende de fps 250 270civarında hatta fightlarda 180'e kadar düşüyor belki son güncellemelerden sonra optimizasyon ile ilgili bri sıkıntı olmuştur

Hocam bende uzun bir süre sonra valorant gireyim dedim bende de fps 250 270civarında hatta fightlarda 180'e kadar düşüyor belki son güncellemelerden sonra optimizasyon ile ilgili bri sıkıntı olmuştur
5700x ile de bu sorunu yaşıyordum ben yaklaşık 3-4 aydır yaşıyorum bu sorunu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu videoda reynayı tam vurdugum anlarda fps 120lere dusuyor, o an ki takılma, donma, drop hissi klipte bile anlaşılıyor.

Ben formatla şansımı deneyeceğim hocam sizinki çoğu parçayı değiştirmenize rağmen devam ediyorsa değişmeyen parçaya odaklanabilirsiniz

Ben formatla şansımı deneyeceğim hocam sizinki çoğu parçayı değiştirmenize rağmen devam ediyorsa değişmeyen parçaya odaklanabilirsiniz
gpu ssd psu degısmedı sadece

@lux739, hocam bu FPS testini valoranttan değil afterburner ile yaparsanız çok daha iyi olur. Orada her şey gözükecektir. Ben 5600+9060xt ile 400 fps alıyorum ve görünür bir darboğaz var ama bu ikilide valorant böyle.

Ek olarak valorant optimizasyon olarak çöp bir oyun geçen hafta cayır cayır kasıyordu bu hafta toparladı anlamsız.

Yapmanız gereken afterburner ile bütün verileri izlemeniz bence muhtemelen darboğaz yapan bir şey var sorun işlemcide gibi çünkü valorant işlemci oyunu

@lux739, hocam bu FPS testini valoranttan değil afterburner ile yaparsanız çok daha iyi olur. Orada her şey gözükecektir. Ben 5600+9060xt ile 400 fps alıyorum ve görünür bir darboğaz var ama bu ikilide valorant böyle.

Ek olarak valorant optimizasyon olarak çöp bir oyun geçen hafta cayır cayır kasıyordu bu hafta toparladı anlamsız.

Yapmanız gereken afterburner ile bütün verileri izlemeniz bence muhtemelen darboğaz yapan bir şey var sorun işlemcide gibi çünkü valorant işlemci oyunu
after burner acıp ranked gırmeye cok eriniyorum rankedda oluyo bu sorun sırf bunun ıcın 5700x kullanırken satıp am5 gectım ama yine devam ettı bence ıslemcı ile alakalı degıl

after burner acıp ranked gırmeye cok eriniyorum rankedda oluyo bu sorun sırf bunun ıcın 5700x kullanırken satıp am5 gectım ama yine devam ettı bence ıslemcı ile alakalı degıl
Format atmayı ve biosu sıfırlamayı denediniz mi

evet defalarca format attım, anakart zaten yeni
Eski parçalarlada bu sorunu yaşarken afterburner ile kontrol etmiş miydiniz? Eğer etmeden sattıysanız büyük hata etmişsiniz bence.

Herhangi bir darboğaz, ısınma veya başka bir şey yüzünden bir sorun varsa afterburnerda gözükecektir en kısa zamanda yapın.

Anakart’ın üstündeki pili söküp 1 dakika sonra takın bios sıfırlanmış olacaktır bios ayarlarını baştan yapın bence belki oradada yanlış ayarlar vardır. İnternette AM5 için özel BİOS ayar rehberleri var

Eski parçalarlada bu sorunu yaşarken afterburner ile kontrol etmiş miydiniz? Eğer etmeden sattıysanız büyük hata etmişsiniz bence.

Herhangi bir darboğaz, ısınma veya başka bir şey yüzünden bir sorun varsa afterburnerda gözükecektir en kısa zamanda yapın.

Anakart’ın üstündeki pili söküp 1 dakika sonra takın bios sıfırlanmış olacaktır bios ayarlarını baştan yapın bence belki oradada yanlış ayarlar vardır. İnternette AM5 için özel BİOS ayar rehberleri var
5700x ile kaydettigim bi iki video var
5700x
rx9060xt
16gb 3600mhz cl30 ram
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben pes ediyom

Son düzenleme:
Geri