Ben olsam tıp, eczacılık veya uçak mühendisliği çıksa düşünmeden yazarım çünkü güzel bölümler yalnız bunun aşağısı çıksa mezuna kalırım çünkü mezuna kalsam bile yapacak işim var onunla ilgilenirim sonra seneye tekrar girerim birisi tutana kadar kalırım o sırada da işimi yaparım tutmazsada canı sağolsun yapacak bir şey yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yani buna şaşırma emojisi atmaya gerek yok gayet normal ailedekinler zaten çok baskılamıyo üniversite okumayacağım desem bir şey demezler
Hocam mezuna kalmış biri olarak şunu ifade edebilirim ki istediğin kadar planın olsun,sadece tek bir olaya bakıyor o planlarının yıkılması.
Her şey yolunda gitse bile mezun psikolojisi kadar berbat bir şey yok.
Stresle yaşamyı bilen biri için bile o dönemdeki baskı inanılmaz fazla.
O Yüzden çalışma planından ziyade psikolojik altyapını hazırla bence.
Hocam mezuna kalmış biri olarak şunu ifade edebilirim ki istediğin kadar planın olsun,sadece tek bir olaya bakıyor o planlarının yıkılması.
Size zahmet başlıca nasıl sorunlar oluyor yani genel olarak çevremde aile baskısı ve arkadaşların üniversiteye gitmesiyle yalnız kalmanın psikolojik hasarı hakkında konuşuluyor ama başka bir şey var mı bilmiyorum.
Size zahmet başlıca nasıl sorunlar oluyor yani genel olarak çevremde aile baskısı ve arkadaşların üniversiteye gitmesiyle yalnız kalmanın psikolojik hasarı hakkında konuşuluyor ama başka bir şey var mı bilmiyorum.
Hocam ilk olarak aile baskısını fazla yaşamış bir insansanız hayatınız boyunca, bu dönemde bu baskı birkaç katı şeklinde artıyor.Yaptığınız her eylem,davranış sınavınız ile ilişkilendirilip ''Böyle mi kazanacaksın Üniversiteyi?'' şeklinde anlamsız,garip cümlelere dönüşüyor.
Onun haricinde yaşıtların üniversite hayatına başlarken dört duvar arasında ders çalışmaya mahkum edilen biri olduğunu düşünmek kaçınılmaz.
Eğer arkadaşlarınız arasında tek mezuna kalan siz iseniz daha kötü.
Burada arkadaşlık konusunda pek sorunum olmadı.Çünkü arkadaşım yoktu pek.
Ama olanlarla aramızda yaşanan hadiseler yetti de arttı.
Öncelikle,
Size üstten bakıcaklar.(Ne kadar yok desende) bakıcaklar.Kendilerini nimetten sayıp tutturdukları adı sanı bilinmemiş bölümlerle, üniversitelerle övünecekler.Hedefleri ile değil,tutturabildikleri ile yetinenler olduğu için ben pek takmadım.
Onun harici bu dönemde çalışmak,stabil program oluşturmak çok zor.Sürekli evde olduğunuz için(Kütüphaneye gitmediğinizi varsaydığımızda) evden sorumlu olma durumunuz var.Günde 6 saat stabil çalışcam diye düşünüpte hiç çalışmama ihtimaliniz hiçte az değil.Bu yüzden yüksek volume ile çalışma programlarından kaçınmaya bakın.Bunları gerçekleştirme durumunuz her zamankinden az olacağı için gün bittiği gibi programınızı gerçekleştirememiş olmak sizi psikolojik olarak yıpratır.
Yalnızlığa da alışın.Kimse Mezun birisi ile konuşmaz.Eğer başarı temelli bir ailede,çevrede büyüdüyseniz hayvandan sonra en alt varlık olursunuz gözlerinde.
Bunlar benim deneyimlerim.Daha kötü veya iyi koşullarda yaşadıklarınız değişkenlik gösterecektir elbet.
Mezuna kalmamaya çalışın yinede.