🔥İndirim Intel 14600k - 11997 TL (kutulu)

2. el almıştım hocam. Sıfır sayılırdı gerçi. Daha yeni alınmıştı. Şansıma denk gelmişti.
o dönemlerde topladım bende sistemimi garip geldi fiyat yanlış anlamayın. ikinci else olur.

çok güzel fiyat

yanlış hatırlıyorsunuz hocam galiba
14 nesil işlemciler 13 nesillerin rafine edilmiş halidir yani daha yüksek OC kabileyeti vardır Stok kullanacaksanız 13600kf iyi bir seçenek ancak Overclock dibine vuracaksanız kesinlikle 14600k şart yeterli soğutma ile 14900k nın tekli çekirdek performansına çıkabiliyorsunuz.

Ölü yatırım delirmeyin güncel kalın ikinci elde 13 e 7800x3d bile var

250K plus ile aradaki farkı neydi bu işlemcinin?

250K plus ile aradaki farkı neydi bu işlemcinin?
ddr4 ve ddr5 destekliyor 14 serisi 14 serisi lga 1700 soket 250k sadece ddr5 ve lga 1851
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Volkan hocamın kasayla şöyle tv kenarına Cachyoslu :D

Daha geçen gün 2.elde 8K ya 14600KF aldım yanına da yine 2.elden 4K ya B760-P DDR4 II toplam 12K ya güncel güçlü bir işlemciye geçmiş oldum. AMD tarafında DDR5 e geçmeye kalksan sadece 2x16GB kitler 20K yazık günah.

Ryzen 5600 den sonra nefes aldı sistem, resmen işkence çekiyormuşum.

Bu arada bir çok kişinin bilmediği bir şeyden bahsedeyim L1-L2 ön bellek. Intel işlemciler L3 ön bellek konusunda AMD nin gerisinde kalıyor fakat L1 ve L2 ön belleği AMD işlemcilerden çok çok daha büyük bu yüzden %1 ve %0.1 fps ler AMD işlemcilerden daha stabil durumda.

Max yada AVG fps de bazı durumlarda geride bile olsa %1 ve %0.1 de çok daha iyi olduğu için ciddi anlamda daha akıcı ve stabil bir oyun deneyimi sağlıyor.

14 nesil işlemciler 13 nesillerin rafine edilmiş halidir yani daha yüksek OC kabileyeti vardır Stok kullanacaksanız 13600kf iyi bir seçenek ancak Overclock dibine vuracaksanız kesinlikle 14600k şart yeterli soğutma ile 14900k nın tekli çekirdek performansına çıkabiliyorsunuz.
0.2 GHz fark hariç aynı işlemciler, silikon kalitesi de şans işi. İki adet 13600K denedim OC potansiyelleri tamamen farklıydı mesela. İkinci aldığım muhtemelen piyasadaki birçok 14600K'dan bile daha iyi olabilir. 1.1v 5.1 GHz stabil kullanıyorum. Bariz fiyat farklı varsa ucuzu alınıp geçilmeli bence.

Daha geçen gün 2.elde 8K ya 14600KF aldım yanına da yine 2.elden 4K ya B760-P DDR4 II toplam 12K ya güncel güçlü bir işlemciye geçmiş oldum. AMD tarafında DDR5 e geçmeye kalksan sadece 2x16GB kitler 20K yazık günah.

Ryzen 5600 den sonra nefes aldı sistem, resmen işkence çekiyormuşum.

Bu arada bir çok kişinin bilmediği bir şeyden bahsedeyim L1-L2 ön bellek. Intel işlemciler L3 ön bellek konusunda AMD nin gerisinde kalıyor fakat L1 ve L2 ön belleği AMD işlemcilerden çok çok daha büyük bu yüzden %1 ve %0.1 fps ler AMD işlemcilerden daha stabil durumda.

Max yada AVG fps de bazı durumlarda geride bile olsa %1 ve %0.1 de çok daha iyi olduğu için ciddi anlamda daha akıcı ve stabil bir oyun deneyimi sağlıyor.

Aynı şekilde bende geçen sene 10K civarına geçmiştim işlemci+anakart olarak. Sırf bir nesil daha görecek diye AMD tarafına hem daha fazla ödeyip hem de daha güçsüz işlemci almak bana mantıksız geliyor.

0.2 GHz fark hariç aynı işlemciler, silikon kalitesi de şans işi. İki adet 13600K denedim OC potansiyelleri tamamen farklıydı mesela. İkinci aldığım muhtemelen piyasadaki birçok 14600K'dan bile daha iyi olabilir. 1.1v 5.1 GHz stabil kullanıyorum. Bariz fiyat farklı varsa ucuzu alınıp geçilmeli bence.

Aynı şekilde bende geçen sene 10K civarına geçmiştim işlemci+anakart olarak. Sırf bir nesil daha görecek diye AMD tarafına daha fazla ödeyip hem de daha güçsüz işlemci almak bana mantıksız geliyor.
AMD bir tık yatırım oluyor ve arkadaşın dediği gibi %1-%0.1 olayında intel çok iyi. AMD ana kart + giriş seviye işlemci alıp 3-4 nesil kullanabiliyorken intel her nesil soket değiştiriyor.

Ölü yatırım delirmeyin güncel kalın ikinci elde 13 e 7800x3d bile var
Kimse sıfırdan DDR5 14600K sistem toplamıyor dostum. Mevcut DDR4 ramler ile sistem upgrade etmenin en maliyetsiz yolu bu.

7800x3D 16K, 2x16 kitler 20K, ortalama bir B850 8-9K hoop 45K lık oldun hayırlı olsun roma mızrağı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,806
Üyeler
191,170
Son üye
olivia-123
Geri