Yardım 30.000 TL Bütçe ile OLED monitör tavsiyesi

Hocam ROG'un duruşu çok güzel geliyor ama bir modelinde sıkıntı olduğunu duymuştum bu model olabilir. Samsung sanırım bu işi en iyi yapan https://www.n11.com/urun/samsung-od...t=1daoycx8_1drl9spo&adj_campaign=Akakce_Genel satıcı hakkında bilginiz var mı? Fiyat iyi ama güvenilmedik bir yerden oled monitör alınır mı emin değilim yanma riski olan bir şey sonuçta
Hocam almadıysan monitör kesinlikle al bunu yeni buldum indirim de https://www.n11.com/urun/samsung-od...qhd-oled-monitor-64680341?magaza=gamers-arena
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bunun hocam indirim koduyla vs. falan filan bişeylerle 22 23k ya getirilebiliyormuş. Nasıl getiriliyor bilmiyom ama fikriniz olsun diye söyledim. Bu fiyata hem samsung hem oled hem 0,03ms tepki süresi hem 240hz mükemmel monitör 26k - 27k bile olsa parasına değer. Ben bunu size monitör önerirken nası gözden kaçırmışım ya.

Peşin fiyatına 9 taksit de var. Misss valla.

Loş olmasından ötürü olabilir. TV ler monitörlere göre aşırı aşırı parlak. Hele ki G5 giriş seviye oled monitör. 200nit sdr, 400nit tepe parlaklıktan bahsediyoruz. Parlaklık sorununu bir nebze çözen ve tv ye yaklaşan (tv kadar değil hala) tandem woled monitörler.

Tüm lg panel kullanan monitörlerde oluyor. Sadece grey banding değil sorun. QD oled sorunlarını herkes biliyor. Woled sorunlarını çogu kisi bilmez. Şu konuma göz atın.
Hocam ne yapacagımı şaşırdım vallahi. Şu an paramı hazırladım ama şimdi de alacak bir şey bulamıyorum woled qd oled falan derken kafam çok karıştı zaten çok anlamadığım terimler. Tek kriterim MAT olmaması. Parlak ekran istiyorum ama sorun yaşamak da istemiyorum siz biraz anlıyorsunuz sanki önereceğiniz bir monitör var mı? Asus çok seçenek var bakıyorum da en iyi sorunsuzu hangisidir?

Oled monitör almak istiyorum 30.000TL bütçem var 2 bin esneme payım olabilir
Pek bir bilgim yok mat ve glossy gibi şeyler gördüm şahsen oled alıyorsam mat olmasını istemem parlak olsa daha iyi olur
önerilerinizi bekliyorum bazı modeller sorunluymuş ilk oledlerden değil de yeni nesillerinden olması önceliğim teşekkürler
Asus ROG Strix OLED XG27AQDMES kendimde kullanıyorum piksel temizleme yapıp titiz kullanırsan üzmez

Hocam ne yapacagımı şaşırdım vallahi. Şu an paramı hazırladım ama şimdi de alacak bir şey bulamıyorum woled qd oled falan derken kafam çok karıştı zaten çok anlamadığım terimler. Tek kriterim MAT olmaması. Parlak ekran istiyorum ama sorun yaşamak da istemiyorum siz biraz anlıyorsunuz sanki önereceğiniz bir monitör var mı? Asus çok seçenek var bakıyorum da en iyi sorunsuzu hangisidir?

Bu gayet güzel önerebilirim. Bundaki kaplama qd oled glossy kaplamadan genel olarak daha iyi. Ama panel kalitesi açısından QD-Oled'i daha çok beğeniyorum. Hem woledden, hem de qd oled den soğutacak büyük eksiler var. Bu yüzden bu sorunları kabul edip kullanman gerekiyor. Detayları anlatsam kafan daha çok karışır gerek yok.

Bu gayet güzel önerebilirim.
Kendi sitesinde de 26K. İtopya'dan almaktansa sitesinden alınabilir. https://www.lg.com/tr/monitor/oyun-monitorleri/27gx704a-b/?ref=akakce&v=1.33

Bu gayet güzel önerebilirim. Bundaki kaplama qd oled glossy kaplamadan genel olarak daha iyi. Ama panel kalitesi açısından QD-Oled'i daha çok beğeniyorum. Hem woledden, hem de qd oled den soğutacak büyük eksiler var. Bu yüzden bu sorunları kabul edip kullanman gerekiyor. Detayları anlatsam kafan daha çok karışır gerek yok.
Biraz baktım ama bu benim beklediğim cam gibi ve parlak görüntüyü verir mi emin değilim. Hakkında herhangi bir sorun görmedim ama o yüzden cazip geliyor. Hocam sanırım beklediğim görüntüyü linkteki monitör verir gibi. Bu modele özgü bildiğiniz sorunlar var mıdır QD-OLED olmasının getirebileceği potansiyel sorunlar hariç? Herhangi bir kronik vs.
Yoksa LG al geç kafan rahat olsun mu diyorsunuz

hocam bu monitör ile arasında kalırsak avantaj olarak eksi artı söylermisiniz bende araştırıyorum

hocam bu monitör ile arasında kalırsak avantaj olarak eksi artı söylermisiniz bende araştırıyorum
İlla kafam çorba olsun diyorsun yani, rehberime bak o zaman.

Tandem woled ve tandem qd oled farkı var burada. Sonuçlar eski nesil qd oled ve Woled icinde aynı. Renk üstünlüğü hala qd oled, ışık altında siyah derinliği woled gibi %90 aynı yani.

Biraz baktım ama bu benim beklediğim cam gibi ve parlak görüntüyü verir mi emin değilim. Hakkında herhangi bir sorun görmedim ama o yüzden cazip geliyor. Hocam sanırım beklediğim görüntüyü linkteki monitör verir gibi. Bu modele özgü bildiğiniz sorunlar var mıdır QD-OLED olmasının getirebileceği potansiyel sorunlar hariç? Herhangi bir kronik vs.
Yoksa LG al geç kafan rahat olsun mu diyorsunuz
İkiside verir. Renk de qd oled, ışık altında siyah derinliği woled. Daha fazla detay için paylaştığım rehbere bakabilirsin.

Ama ben olsam 30k üstüne çıktıktan sonra 4k modellere yönelirdim. Mo27u2 2 gün önce 35k ya düştü. 35k ya hem 4k, hem de Tandem panel alıyorsun. MSI da geçenlerde düşmüştü. İndirim kovalayıp 35-36k civarına 4k qd oled çekersen en mantıklı hareketi yapmış olursun.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,663
Üyeler
193,109
Son üye
Faruken
Geri