Ryzen 5 7500F & RTX 5070 sistemde bilgisayar yeniden başlatılıp duruyor?

ichbinahk

80+
Reaksiyon skoru
1
Dostlar merhaba aşağıdaki sistemi aldım bugün elime ulaştı, oyun testlerine basladigimdan beri 5-6 kez bilgisayar kez siyah ekran gelip PC yeniden açıldı. Acaba PSU'nun gucu yeterli olmuyor olabilir mi? Sürücüler vb hepsi guncel. Gerekli video ve resimler asagida yer almaktadir.

https://www.hepsiburada.com/game-ga...070-freedos-oyuncu-oem-paket-pm-HBC0000DOOA8F

Çökme Videosu
1776100195289-png.2695644

Dostlar merhaba aşağıdaki sistemi aldım bugün elime ulaştı, oyun testlerine basladigimdan beri 5-6 kez bilgisayar kez siyah ekran gelip PC yeniden açıldı. Acaba PSU'nun gucu yeterli olmuyor olabilir mi? Sürücüler vb hepsi guncel. Gerekli video ve resimler asagida yer almaktadir.

https://www.hepsiburada.com/game-ga...070-freedos-oyuncu-oem-paket-pm-HBC0000DOOA8F

Çökme Videosu
1776100195289-png.2695644
İlk akla gelen PSU ama acaba BIOS ayarları ile alakalı olabilir mi diye düşünüyorum.
Anakart ne bu sistemde. Tam model

Kernel Power Psu sıkıntısı gibi. Watt olarak yeteridir ama psuda içinde kendisinde sıkntı varsa arıza durumu ondan yapabilir. Psunun anakart ve ekran kartı bağlantıları sıkımı tam oturmuşmu diye kontrol edin .

Kablolar sağlamsa bios ayarları da oc veya farklı ayarlar yapılmamışsa psuda sıkntı var gibi. Biosu da sıfırlayın birde öyle deneyin.

MSI Pro A620AM-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Bu senin anakartının kılavuzdan.
PC yi kapat. PSU şalteri 0 konumuna getir ve güç kablosunu çıkar. Power düğmesine 10 sn kadar basılı tut, statik elektriği boşalt.
Sonra, bir tornavidayı JBAT1 de bulunan iki pine değecek şekilde 5-6 sn tut. BIOS sıfırlanmış olacak.
BIOS ta hiç bir şey yapmadan (Expoyu da açma) tekrar test et.

Bu senin anakartının kılavuzdan.
PC yi kapat. PSU şalteri 0 konumuna getir ve güç kablosunu çıkar. Power düğmesine 10 sn kadar basılı tut, statik elektriği boşalt.
Sonra, bir tornavidayı JBAT1 de bulunan iki pine değecek şekilde 5-6 sn tut. BIOS sıfırlanmış olacak.
BIOS ta hiç bir şey yapmadan (Expoyu da açma) tekrar test et.
Teşekkür ederim sorun çözüldü sanırım. 2 Saattir test ediyorum çökmedi şimdilik

Expoyu da aktif ederek tekrar denemeyi unutma.
Ben ilk kurarken Expo ayarini 1 olarak ayarlamistim ve çöküyordu. Dediğiniz yöntem ile Bios u sıfırlayıp Expo seçeneğini de devre dışı bıraktım ve şu anlık çökme yaşanmadı. Yani sorun Expo yüzündendi sanırım.

Ben ilk kurarken Expo ayarini 1 olarak ayarlamistim ve çöküyordu. Dediğiniz yöntem ile Bios u sıfırlayıp Expo seçeneğini de devre dışı bıraktım ve şu anlık çökme yaşanmadı. Yani sorun Expo yüzündendi sanırım.
Acaba hazir sistem olarak geldiği için bilmediğin baska bir ayar tetikliyor olabilir mi

Acaba hazir sistem olarak geldiği için bilmediğin baska bir ayar tetikliyor olabilir mi
Bilmiyorum hocam yeniden çöktü niye bilmiyorum. Başka bir şey var galiba sorun olarak anlamadığım şekilde. Driver ile alakalı olabilir mi? NVidia driver'i yükledim sadece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,008
Üyeler
192,856
Son üye
kagutamuseven
Geri