Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,597
@hazarcoban İblis'e uymuş ve bizi de yoldan çıkarmaya çalışıyor. Birazdan multi hesaplarını üzerime salar.
Elma mecaz anlamda. Yani Adem ve Havva cennette ilişkiye girdiler.Birincisi, çok ufak tefek detaylara takılıyorsun. İkincisi, şeytan yılanın suretinde / içinde / kandırıp cennete girerek Adem ve Havva'ya yeni yönetmelikte elmayı yiyebilecekleri yönünde yalan söylemiştir.
Kaynak Bılo baba sanırım.Elma mecaz anlamda. Yani Adem ve Havva cennette ilişkiye girdiler.
Yasak elma genelde evlilik dışı doğan çocuğa derler. Tanrının rızası olmadan yani
İlk çocuk bu yasak çocuk olduğu için Tanrı hiç sevmemiştir onu. Bu çocuk Tanrıya kurban olarak ot ve çiçek sunmuştur. Zaten bunu biliyorsun diye umuyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ama Tanrı daha kanlı kurban sunan çocuğun kurbanını seçmişti.
Allahın İlk kitabı Tevrat`tan. Gerçi onuda okumamışsınızdır.Kaynak Bılo baba sanırım.
Elma mecaz anlamda. Yani Adem ve Havva cennette ilişkiye girdiler.
Yasak elma genelde evlilik dışı doğan çocuğa derler. Tanrının rızası olmadan yani
İlk çocuk bu yasak çocuk olduğu için Tanrı hiç sevmemiştir onu. Bu çocuk Tanrıya kurban olarak ot ve çiçek sunmuştur. Zaten bunu biliyorsun diye umuyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ama Tanrı daha kanlı kurban sunan çocuğun kurbanını seçmişti.
Yeryüzünde doğdu, ilişki sonrası atıldılar Cennetten zaten.Kabil ve Habil'in hikayesini biliyorum da Kabil'in cennette yapılan cima sonrası olduğunu duymadım hiç. En azından İslami kaynaklarda. Kabil'in kütük de mi cennet yoksa yeryüzünde mi doğmuş?
Yeryüzünde doğdu, ilişki sonrası atıldılar Cennetten zaten.
Cennette ilk çocuğun tohumu atıldığı için de yasaklı elma diye hafifletilmiş bir ara isim bulundu.
Allahın emri ile olmadığı için.
Kız istemeye gidince neden Allahın emriyle deniliyor anlarsın belki![]()
Tevrat ve Saklı gerçekler kitabında iliklerine kadar dokunulmuş bu mevzunun.Bu elma hikayesinden çok daha mantıklı. Ben de diyorum elma yedi diye insan evladını evden atar mı? Meğersem işin boyutu çok başkaymış.
Okudum,okumadığımı nerden biliyorsun da ben kaynak olarak Tevrat kabul etmiyorum çünkü Allah'ın kitabı olan Tevrat şuan bulunmamakta.Allahın İlk kitabı Tevrat`tan. Gerçi onuda okumamışsınızdır.
Sen öyle san.Okudum,okumadığımı nerden biliyorsun da ben kaynak olarak Tevrat kabul etmiyorum çünkü Allah'ın kitabı olan Tevrat şuan bulunmamakta.
Sandığım için Müslümanım ya zaten,Allah sana hidayet versin inşallah.Sen öyle san.
Körü körüne inançlı olmaktansa hiçbirşeye inanmamayı tercih ederim.Sandığım için Müslümanım ya zaten,Allah sana hidayet versin inşallah.
Yine tek taraflı oynadı aslan kardeşim böyle devam et,benim ne yaptığımı bilme tamam mı sen benim yerime de yaz.Körü körüne inançlı olmaktansa hiçbirşeye inanmamayı tercih ederim.
Sadece olaya tek taraflı bakış açısıyla bakınca çok bilinmeyen sorular ortaya atılıyor.
En son Allah bilir diyip geçiliyor.