Kasa fanın'dan ses geliyor

kskral00

80+
Reaksiyon skoru
11
kasanın önünde 3 fan var altta ki fandan tıkır tıkır sesler geliyor bir kaç dakika sonra ses kesiliyor ama rahatsız etmeyecek şekilde çok hafif tıkırdıyor yinede her hafta kasanın içini fanların tozunu alıyorum fanın iç sisteminin'den şüpeleniyorum

Dielektrik gres ya da pcb spreyi kökünden çözer. Uygun fiyatlı bişeyse değiştir geç hocam

wd40 sıkarak çözülüyor bazen ama çözülmezse yağlamanız gerekir

Fanlara yağ sıktın mı veya bir şey değiştirdin mi ?
İlk açıldığında olup sonradan kesiliyorsa muhtemelen fanlardaki yağ soğuk olduuğu için bir tık daha katı halde ve çok olduğu için başlangıçta böyle sesler çıkarıyor ma sonradan ısınınca normal haline dönüyor kesiliyor.

Genel oluyorsa yağ sıkabilirsin

wd40 sıkarak çözülüyor bazen ama çözülmezse yağlamanız gerekir
nasıl söküleceni bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İlk açıldığında olup sonradan kesiliyorsa muhtemelen fanlardaki yağ soğuk olduuğu için bir tık daha katı halde ve çok olduğu için başlangıçta böyle sesler çıkarıyor ma sonradan ısınınca normal haline dönüyor kesiliyor.

yoksa bilgisayarı aldım'dan beri hiç yaglama felan yapmadım 2 yıl oldu

nasıl söküleceni bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yoksa bilgisayarı aldım'dan beri hiç yaglama felan yapmadım 2 yıl oldu
Fanları açtıktan sonra ortasındaki yere 1-2 damla yoğun bir yağ damlat hocam zeytin yağı ile yapmıştım ben 4-5 aydır bir sorun çıkmadı

şuan kulamı çok yaklaştırdım zaman ufak ufak tık tık ses geliyor ama sabah uyanıyorum mesala bilgisayarı açarken yüksek sesle tıkır tıkır ediyor 3 5 dakika sonra ses azalıyor

Bu videoya bakabilirsiniz

Fanları açtıktan sonra ortasındaki yere 1-2 damla yoğun bir yağ damlat hocam zeytin yağı ile yapmıştım ben 4-5 aydır bir sorun çıkmadı
fanı sökmesini bilmiyorum nasıl sökecez söküce bide yagı nereye damlatacaz etiket var fanın arkasın'da onun arkasında mı acaba

fanı sökmesini bilmiyorum nasıl sökecez söküce bide yagı nereye damlatacaz etiket var fanın arkasın'da onun arkasında mı acaba
Attığım linkte saniye 20 den başlıyor nasıl yapılacağını anlatıyor.

Geri