PC çok geç açılıyor Rtx 5070 ryzen 5 7600x kullanıyorum

enes1222

80+
Reaksiyon skoru
0
Çok uzun sürüyor açılması ilk başta çok yüksek bi sesle 1 dk duruyor ve ses kısılıp PC açılıyor ve Windows 10 ü yükleyemiyorum Windows gereken dosyaları yükleyemiyor diyor çok fazla para harcadım bu sisteme lütfen birileri yardımcı olabilir mi

ayar değiştirdikten sonra mı oldu nasıl oldu ?
BİOS girerek expo/xmp kapatıp dener misin

Çok uzun sürüyor açılması ilk başta çok yüksek bi sesle 1 dk duruyor ve ses kısılıp PC açılıyor ve Windows 10 ü yükleyemiyorum Windows gereken dosyaları yükleyemiyor diyor çok fazla para harcadım bu sisteme lütfen birileri yardımcı olabilir mi
ses fan sesi mi? usb ye temiz win11 yüklemen gerekiyor sistem dosyaları eksik yada bozuk

Bana bir video atabilirmisin adımları izlemem için ve evet ses fan sesi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Expo açıktı ram MHz leri artsın diye
kapatıp dener misin , formattan sonra böyle olduysa belki format usbsinde sıkıntı olmuştur

windows 10 iso indiriceksin sonra rufus ile format usbsi yapman lazım

kapatıp dener misin , formattan sonra böyle olduysa belki format usbsinde sıkıntı olmuştur

Şu anda formattan sonra hata verdiği için işletim sistemi yok içinde Windows 11 indiriyorum başka bi PC den flash belleğe ondan sonra tekrar deneyeceğim bu önemli bir sorun mu çünkü ilk gün 8 saniye sürüyordu açılması şimdi 1 dk

memory context restore ayarını açın öyle deneyim muhtemelen çözülecektir diye düşünüyorum , ddr5 sistemlerde bundan kaynaklı bazen sorun oluyor .

Windows 11 yapıyorum aynı Rufus ayarı ile birlikte şimdi tekrar buradan yanıt yazarım sorunla ilgili sağolun teşekkür ederim

elinde bir tane usb olacak ve linke tıklayınca alttaki gördüğün makaledeki yerden yapacaksın. yolu gösteriyor zaten. en basit tarafı bu. yoksa youtube dan izlesen uzun yol olur win indirip rufüs indirmen biçimlendirmen lazım uzun iş. resim atamıyorum buraya nedense. o yüzden makaleyi yyapıştırdım buraya.

Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma

Windows 11'in yeniden veya sıfırdan yüklemesini yeni ya da kullanılmış bir bilgisayara gerçekleştirmek istiyorsanız önyüklenebilir USB veya DVD oluşturmak üzere medya oluşturma aracını indirmek için bu seçeneği kullanın.

Not: Windows 11 medya oluşturma aracı Arm tabanlı bilgisayarlarda yükleme medyası oluşturmak için kullanılamaz; yalnızca x64 işlemciler için medya oluşturabilir.
Şimdi İndir

elinde bir tane usb olacak ve linke tıklayınca alttaki gördüğün makaledeki yerden yapacaksın. yolu gösteriyor zaten. en basit tarafı bu. yoksa youtube dan izlesen uzun yol olur win indirip rufüs indirmen biçimlendirmen lazım uzun iş. resim atamıyorum buraya nedense. o yüzden makaleyi yyapıştırdım buraya.

Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma

Windows 11'in yeniden veya sıfırdan yüklemesini yeni ya da kullanılmış bir bilgisayara gerçekleştirmek istiyorsanız önyüklenebilir USB veya DVD oluşturmak üzere medya oluşturma aracını indirmek için bu seçeneği kullanın.

Not: Windows 11 medya oluşturma aracı Arm tabanlı bilgisayarlarda yükleme medyası oluşturmak için kullanılamaz; yalnızca x64 işlemciler için medya oluşturabilir.
Şimdi İ

Rufus yapmam gerekmiyor mu

Geri