Acer Aspire 5 Geç Açılıyor

Reaksiyon skoru
47
Acer Aspire A515-57 NX.KN3ey.002 laptopum var. Linux Mint Cinnamon kurdum. Boot ederken çok geç boot ediyor gibi geldi bana. 22 saniyede açılıyor tamamen ancak systemd-analyze komutunun çıktısı şu şekilde:

Startup finished in 4.663s (Firmware) + 3.790s (loader) + 2.561s (kernel) + 3.343s (userspace) = 14.359s

Gördüğünüz gibi arada 8 saniyelik fark var. PC kapalıyken Acer logosunun gözükmesi 8 saniye sürüyor. Windows yüklüyken daha hızlı açılıyordu diye hatırlıyorum ama kaç saniye bakmamıştım.

22 saniye boot süresi nispeten yeni bir laptop için fazla gibi geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorunun Linux'tan kaynaklandığını düşünmüyorum şahsen.

BIOS ayarları:
UEFI.
Fast boot: Enabled.
Network boot: Disabled.
Secure Boot: Enabled.

Harici herhangi bir aygıt takılı değil.
Grub_timeout 0

Sözün özü, PC açılırken başta 8 saniye bekliyor. Nasıl düzeltebilirim?

Acer Aspire A515-57 NX.KN3ey.002 laptopum var. Linux Mint Cinnamon kurdum. Boot ederken çok geç boot ediyor gibi geldi bana. 22 saniyede açılıyor tamamen ancak systemd-analyze komutunun çıktısı şu şekilde:

Startup finished in 4.663s (Firmware) + 3.790s (loader) + 2.561s (kernel) + 3.343s (userspace) = 14.359s

Gördüğünüz gibi arada 8 saniyelik fark var. PC kapalıyken Acer logosunun gözükmesi 8 saniye sürüyor. Windows yüklüyken daha hızlı açılıyordu diye hatırlıyorum ama kaç saniye bakmamıştım.

22 saniye boot süresi nispeten yeni bir laptop için fazla gibi geliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sorunun Linux'tan kaynaklandığını düşünmüyorum şahsen.

BIOS ayarları:
UEFI.
Fast boot: Enabled.
Network boot: Disabled.
Secure Boot: Enabled.

Harici herhangi bir aygıt takılı değil.
Grub_timeout 0

Sözün özü, PC açılırken başta 8 saniye bekliyor. Nasıl düzeltebilirim?
Genelde donanımsal değilse. Yazaılımsal bir hatadan geç açılıyor. İşin uğraştırıcısı kısmı o yazaılım hatası sistem hata olarak görmüyor. Arka planda çalışan programlardan birisidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,431
Üyeler
184,627
Son üye
moltisanti.
Geri