Ryzen 7 9850x3d sapphire nitro+ 9070xt fps drop sorunu

Onurrqqw

80+
Reaksiyon skoru
12
AnakartMSI B850-S Ram twinmos voltx 16x16 6000mhz cl36 ssd kingston renegade 5 1tb
Rust lol gibi oyunlar da fps drop ve düşük fps sorunu yaşıyorum. Valorant da aynı sorun olmuyor ama çözüm nedir ne yapabilirim?

AnakartMSI B850-S Ram twinmos voltx 16x16 6000mhz cl36 ssd kingston renegade 5 1tb
Rust lol gibi oyunlar da fps drop ve düşük fps sorunu yaşıyorum. Valorant da aynı sorun olmuyor ama çözüm nedir ne yapabilirim?
Isılar ne alemde?

Bu kadar performanslı sistemlerin kullanıcıyı madur etmesi gerçekten akıl almaz ya.

Isılar normal önceden de donup kalıyordu pc bios update ile çözdüm o olayı 7 adet güncelleme vardı 2 yıl öncesin de kalmaydı şimdi bu sorun çıktı
Mosfetler ısınmıyor ve throttle yemiyorsan sorun kartta olabilir :(

Büyük ihtimalle dediğiniz olabilir cünkü ekran kartına dayalı oyunlara geçince bu sorun oluyor valorant o kadar ekran kartını kullanan bi oyun değil gayet akıcı oynuyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama şöyle bir şey de var gpu bench testin de 30 dakikalık test de 56 58 dereceyi geçmiyor kart

Ya aynısını 7800XT de yaşadım Amd nin bazı uygulamalarını durdurunca geçici olarak çözülüyordu. Sonrasında 5070te bile yaşadım. Ekran kartı ayarlarında Güç modunu yüksek performans a alırsan çözülebilir. 5070te böyle çözdüm.

Sorunun sebebi yanlış hatırlamıyorsam ekran kartı güç tasarrufundayken anakart ile ekran kartının aradaki kontrolü kimin sağlayacağına karar verememesindendi. Windows sorunu bu aslında. Belki işletim sistemini değiştirirsen mesela windowsu 11se10 a geçersen bu sorunu yaşamayabilirsin.

Ya aynısını 7800XT de yaşadım Amd nin bazı uygulamalarını durdurunca geçici olarak çözülüyordu. Sonrasında 5070te bile yaşadım. Ekran kartı ayarlarında Güç modunu yüksek performans a alırsan çözülebilir. 5070te böyle çözdüm.

Sorunun sebebi yanlış hatırlamıyorsam ekran kartı güç tasarrufundayken anakart ile ekran kartının aradaki kontrolü kimin sağlayacağına karar verememesindendi. Windows sorunu bu aslında. Belki işletim sistemini değiştirirsen mesela windowsu 11se10 a geçersen bu sorunu yaşamayabilirsin.
Win 11 deyim şuan da 7800xt de yaşadığın sorunu nasıl çözdün peki çözemediğin icin mi 5070e geçtin?

Win 11 deyim şuan da 7800xt de yaşadığın sorunu nasıl çözdün peki çözemediğin icin mi 5070e geçtin?
En son çözülmüştü aslında. Yapay zekayı ve bazı özellikleri kapattım biosta da bir kaç ayar değiştirdim. Orda hangisiyle nasıl çözdüğümü bilmediğim için iadenin de son günüydü bir daha iade edemem dedim ettim. Fırsat bu fırsat Nvidia ya geçtim onda da aynı sorun oldu onu güç modundan çözdüm

Son düzenleme:
Şimdi hatrladım;
DPC Latency (Deferred Procedure Call Latency) sorunuydu. NVIDIA sürücülerinin sistemin güç tasarrufu modlarıyla çakışmasından dolayı "darboğaz" oluyordu.

BIOS'ta da Global C-States i Disabled yapınca çözülüyormuş.

Son düzenleme:
Geri