Çözüldü✓ 9700x - 9070xt bileşenli sisteme psu ve anakart tavsiyesi

Reaksiyon skoru
5
Selamlar arkadaşlar. Yeni bir sistem topluyorum. Ekran kartı 9070xt işlemci 9700x olacak şekilde. Ancak anakart ve güç kaynağı konusunda bilgisiz ve kararsızım. Forumda açılan benzer konuları da okudum ancak bir sonuca varamadım. Anakart ve psu için toplam bütçe 15k olarak düşünüyorum ama önerilerinize göre bir tık üstüne çıkabilirim teşekkürler

Anakart

güç kaynağı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam sanki bu anakarta sıkıntılı diyorlardı işlemciyi çok ısıtıp yakıyormuş gibi bir şey okumuştum bilginiz var mı birde biosunda sıkıntı yaşar mıyım acaba ?

Anakart

güç kaynağı

bu anakartı hepsiburada indiriminde 8k ya almadığıma çok pişmanım

hocam sanki bu anakarta sıkıntılı diyorlardı işlemciyi çok ısıtıp yakıyormuş gibi bir şey okumuştum bilginiz var mı birde biosunda sıkıntı yaşar mıyım acaba ?
Biraz muamma aslında.Ben riske girerdim siz istemez iseniz

F/p olarak çok dolu anakart.B850 lerde eğer bir şey ararsanız asus tuf b850m e bakabilrisiniz

Anakart Tercihleri

Güç Kaynağı Tercihi

Anakarta 8K üstü harcamanıza gerek yok gerisini psuya verirsiniz şu kombo süper olur. Asrock düzeldimi bilmiyorum ama ben almam şuan risk attığım b650-a zirve seviye b650 tomahawkın aynısı bu fiyata beleş. B650A-GHA da iyi diğer B650'lere kıyasla PCIe 5.0 var hem ekran kartı hem ssd için.

Bütçe çıkamazsan anakartı şu yap

Son düzenleme:
arkadaşlar plan değişikliği yapmam gerekebilir maddi sebeplerden dolayı. Geçen hafta rx 9070xt ekran kartını aldım şuan elimde yeni parça olarak sadece bu var. 9070xt yi şuan ki sistemimde kullanmak istiyorum. Mevcut sistem:
anakart msi h610m-k
işlemci İ5 13400F
16 gb ddr4 ram
512 gb m2 ssd
700w deepcool psu
2k monitör ve 3060ti ekran kartı şeklinde.

Bu sisteme yukarıda tavsiye ettiğiniz enermax psu eklemesi de yaparak rx 9070xt yi taksam sorunsuz kullanabilir miyim, diğer parçalar beslemekte sorun yaratır mı ve verimli olur mu? Yoksa 3060ti den çok da bir farkı olmaz mı? En azından yeni sistem için gereken diğer parçaları alana kadar bu şekilde kullanabilirsem benim için çok iyi olacak. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

arkadaşlar plan değişikliği yapmam gerekebilir maddi sebeplerden dolayı. Geçen hafta rx 9070xt ekran kartını aldım şuan elimde yeni parça olarak sadece bu var. 9070xt yi şuan ki sistemimde kullanmak istiyorum. Mevcut sistem:
anakart msi h610m-k
işlemci İ5 13400F
16 gb ddr4 ram
512 gb m2 ssd
700w deepcool psu
2k monitör ve 3060ti ekran kartı şeklinde.

Bu sisteme yukarıda tavsiye ettiğiniz enermax psu eklemesi de yaparak rx 9070xt yi taksam sorunsuz kullanabilir miyim, diğer parçalar beslemekte sorun yaratır mı ve verimli olur mu? Yoksa 3060ti den çok da bir farkı olmaz mı? En azından yeni sistem için gereken diğer parçaları alana kadar bu şekilde kullanabilirsem benim için çok iyi olacak. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

bu guc kaynagi rtx 5080 + 9800x3d sistem bile kursa iz yeterli olacaktir. fazlasina ihtiyaciniz yok.

eger rtx 5090 gibi bir fanteziniz olacaksa o zaman 1.000w+ psulara bakmaniz mantikli olur.

Geri