IPhone Satarken Dolandırılıyor Muyum

E-616

80+
Reaksiyon skoru
269
iPhone 13'ü ilana koydum, ikidir arıyorlar ve söyledikleri şey şu;

"Ben al sat yapıyorum, müşterimi size yollayacağım, o telefonu alacak. Parayı ben sizin IBAN'ınıza yollayacağım"

Dolandırılma ihtimalim var mı? Garip geldi bana.

"Ben al sat yapıyorum, müşterimi size yollayacağım, o telefonu alacak. Parayı ben sizin IBAN'ınıza yollayacağım"

Hahahahaha bas bas bağırıyor hocam garip gelmesi normal. Müşteri dediği telefonu alacak. Adam itiraz edecek ben telefonu almadım paramı istiyorum telefon gitti para gitti.

Senin uzerinden para kazanacak. Muhtemelen fiyati düşük girdin. Para gelmeden verme oyle bir durumda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hahahahaha bas bas bağırıyor hocam garip gelmesi normal. Müşteri dediği telefonu alacak. Adam itiraz edecek ben telefonu almadım paramı istiyorum telefon gitti para gitti.
Buda mantikli

SAKIN,

dolandırıcı taktiği. seni de o gelen adamı da dolandırıyor.

Senin uzerinden para kazanacak. Muhtemelen fiyati düşük girdin. Para gelmeden verme oyle bir durumda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buda mantikli
Normal piyasaya göre girdim fiyatı. Bir de yukaridaki hocamin dedigi gibi parayi bana atip telefon almadim falan dicek sıkıntı yani. Engelledim lavuğu

Klasik scam

hayır ahebr de mi izlemiyonuz kral çok basit bi taktik bu ya. Genelde hayvan satıcılarına karşı yapıyorlar.

Sazan sarmalı

dolandirilmama ihtimalin yok oyle soyleyeyim git telefonculari gez iyi fiyat verene sat en kolayi

Benim başıma öyle bir mevzu geldi kuzenim olarak göstereceğim seni tamam de dedi adam, bendne yeni fotoğraf istedi sahibinden var dedim yok at tekrar dedi, letgoya koymuş alıcı beklemiş, sonra o alıcı bana ulaştı geldi evimin önüne bana kuzeni misin dedi yok hayır dedim sonra adam ona iban atmış o ibana para gönderdi yanımda 27.500 tl ben 31 bine koymuştum garantili kutu faturalıydı 15 günlük cihazdi beyaz iphonedu, sonrasında adam engellemiş onu o da parayı atan arkadaşını aradı iptal ettirmeye falan çalıştılar hikaye sonra telefon onların elindeydi para bana gelmedi diyince babam şüphelendi aldı telefonu elinden sonra adamlar gitti.

Dolandırıcı hocam bende 16 pro max imi satarken aynısını yaşadım sürekli böyle arıyolardı hatta birine gittim tanıdık çıktı gelen 😂 Bende siz misin akıllı diyerek bu mallardan kapora aldım 2 bin civarı almışımdır 3 4 kişiden sonra bastım engeli 😂

Bu dolandırıcı taktiğini ev, arsa ve araba satışında bile yapıyorlar hocam.

En iyisi elden teslim olması. Çok telefon sattım hepsinide elden teslim para nakit şekilde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,927
Üyeler
192,831
Son üye
Eymen1719
Geri