RX 9070XT aldım pişman olmalımıyım

Reaksiyon skoru
22
Merhaba 2 gün önce
Asrock Amd Radeon Rx 9070 Xt Challenger ekran kartını 35.999 tl karşılığında satın aldım normalde 5070 ti alıcaktım fakat aradaki 15bin tllik fiyat farkı için 9070xt tercih ettim normalde fiyat farketmez nvdia aşığı biriydim fakat gerçekten o paraya ihtiyacım vardı acilde ekran kartı almam lazımdı o gece bunu alabildim sizce pişman olmalımıyım yani çok bilmiyorum fakat internet üzerinde çok fazla amd ekran kartı gömen var yazılım teknoloji sizce ne yapayım bunu iade edip geri 5070 ti kartına dönmelimiyim?

Takma o kadar yakınımda aynı modeli aldı kullanıyor bende param olsa 9060xt alıcaktım yoktu diye eskini aldım onun oda 3060ti dı.

Teknolojik bir kart istiyorsan 5070ti almalıydın benzer teknolojileri amd'de getirirde kim bilir ne zaman :D Saf güç olsun diyorsan aşağı yukarı aynılar üzmez

hocamlar teşekkür ederim cevaplarınız için pişman olmayacağım galiba 5060ti den geçıyorum bu karta bir kaç yıla para biriktirip 5080 sistem dizerim belki yada bunu yıllarca kullanırım belki rtx 6000 geldiğinde onlara yönelirim 2-4k performansıda güzelmiş yani kısaca bu ekran kartında böyle pinlerden kaynaklanan bir yanma görmüştüm bilgisayarcıya yaptıracağım pcyi macun felanda sürer küçük biryerde yaşıyorum bilgisayarcıya spesifik bir şey söylemelimiyim yoksa kendisi biliyormudur.

Merhaba 2 gün önce
Asrock Amd Radeon Rx 9070 Xt Challenger ekran kartını 35.999 tl karşılığında satın aldım normalde 5070 ti alıcaktım fakat aradaki 15bin tllik fiyat farkı için 9070xt tercih ettim normalde fiyat farketmez nvdia aşığı biriydim fakat gerçekten o paraya ihtiyacım vardı acilde ekran kartı almam lazımdı o gece bunu alabildim sizce pişman olmalımıyım yani çok bilmiyorum fakat internet üzerinde çok fazla amd ekran kartı gömen var yazılım teknoloji sizce ne yapayım bunu iade edip geri 5070 ti kartına dönmelimiyim?
pişman olunacak bir şey yok 9070 xt çok güzel bir kart acil nakit gerekliliği için 15k daha ucuz olduğu için alınabilir pişman olmazsın

Nvidia aşığıyım diyorsan ileride amd ile alakası olmasa bile bazı sorunlar yaşadığında acaba ekran kartından mı diye içine kurt düşecek. Bence içine sinen neyse o alınmalı. Ben 9060xt kullanıyorum, geçmişte hem amd hem nvidia kullandım. Nvidia kullandıktan sonra çok memnun kaldığım için amd'ye dönmem diyordum ama 9060xt'nin fiyat performans cazibesine kapıldım sana benzer şekilde. Memnunum o ayrı mesele ama en ufak şeyde ekran kartından mı acaba diye düşünüyorsun.

pişman olunacak bir şey yok 9070 xt çok güzel bir kart acil nakit gerekliliği için 15k daha ucuz olduğu için alınabilir pişman olmazsın
teşekkürler yorumun için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nvidia aşığıyım diyorsan ileride amd ile alakası olmasa bile bazı sorunlar yaşadığında acaba ekran kartından mı diye içine kurt düşecek. Bence içine sinen neyse o alınmalı. Ben 9060xt kullanıyorum, geçmişte hem amd hem nvidia kullandım. Nvidia kullandıktan sonra çok memnun kaldığım için amd'ye dönmem diyordum ama 9060xt'nin fiyat performans cazibesine kapıldım sana benzer şekilde. Memnunum o ayrı mesele ama en ufak şeyde ekran kartından mı acaba diye düşünüyorsun.
Vallahi aynı benim yaşacağım muhtemel tepkimi yazmıssınız büyük ihtimalle öyle düşünücem :D ama çok sorun yaşayacağımı zannetmiyorum ya tek korkum fazla walt çekiyormuş galiba ve fazla ses çıkarmasından korkuyorum

9070xt'de sorun yaşayanlar var ama kullanıcı kaynaklı mı yoksa kart kaynaklı mı önemli olan bu.
Dün birisi 9070xt laf atıyor ama işlemcisi düşük olduğu için darboğaz yiyor haberi yok

Ben Asrock steel legend 9070xt kullanıyorum memnunum
Saf güçte 9070xt

Merhaba 2 gün önce
Nvidia kartlar yanma tahlikesiyle karşı karşıya. bu yüzden 9070xt iyi bir tercih olmuş eski 8 pinli giriş kullanıyor 2 tane yani sizin kart yanmaz

Kral konunun zeka seviyesini şuraya çektin haberin olsun.

35hp79.webp

Merhaba 2 gün önce

Kartın güzel de Amd sorunları başına gelirse uğraşıp duruyorsun. Bitmek bilmiyor nomızsız.!
Çoğu da benim başıma gelmedi diyor fakat kombinasyon ile alakalı olabilir. Anakart ekran kartı markası uyumu gibi.

Daha uyguna kaçmak istiyorsan, tavsiyem rtx5070 derim. Ben kelepir yakaladım aldım, acaba 5070ti mı alsaydım dedim fakat sonra araştırdım kullandım ve 12gb vram veri yolu peformansıyla aslında senin 5070ti dan beklediğin performansı veriyor. Eğer iş için vram boyutuna ihtiyacın yoksa 12gb ve hızlı veri transferi fln hayli hayli yetiyor.

Amd de kendi FSR teknolojilerini getiriyor fakat tüm oyunlar büyük oranda nvidia odaklı geliştirme yaptıkları için amd nin pazar payı fazla büyümüyor. Nvidia da DLSS MFG reflex teknolojileriyle yeni ekran kartlarını 2 nesil sonraki oyunlara yeter hale getirdi. Uzun süre gider ve 5000 serisini 2.elde ederinde satmak daha kolay olabilir.

Son düzenleme:
Kartın güzel de Amd sorunları başına gelirse uğraşıp duruyorsun. Bitmek bilmiyor nomızsız.!
Çoğu da benim başıma gelmedi diyor fakat kombinasyon ile alakalı olabilir. Anakart ekran kartı markası uyumu gibi.

Daha uyguna kaçmak istiyorsan, tavsiyem rtx5070 derim. Ben kelepir yakaladım aldım, acaba 5070ti mı alsaydım dedim fakat sonra araştırdım kullandım ve 12gb vram veri yolu peformansıyla aslında senin 5070ti dan beklediğin performansı veriyor. Eğer iş için vram boyutuna ihtiyacın yoksa 12gb ve hızlı veri transferi fln hayli hayli yetiyor
hocam kartı aldım bile yarına gelir büyük ihtimalle rtx 5070de iyi bir seçim olabilirdi aslında fakat 9070xt çok öneren oldu ona geçtim eğer sorun yaşarsam bir yıl felan katlanıp 5080e geçerim büyük ihtimalle umarım karşılaşmamda param boşuna gitmez durumundayım şuanda

Nvidia kartlar yanma tahlikesiyle karşı karşıya. bu yüzden 9070xt iyi bir tercih olmuş eski 8 pinli giriş kullanıyor 2 tane yani sizin kart yanmaz
Hocam o nasıl oluyor ya genellike 5090 felan yandığını duydumda başka duymadım 5080de duymuştum en son

hocam kartı aldım bile yarına gelir büyük ihtimalle rtx 5070de iyi bir seçim olabilirdi aslında fakat 9070xt çok öneren oldu ona geçtim eğer sorun yaşarsam bir yıl felan katlanıp 5080e geçerim büyük ihtimalle umarım karşılaşmamda param boşuna gitmez durumundayım şuanda
Eğer 3.satıcıdan almadıysan iadenin son gününe kadar her türlü teste sok; pixel bozulmaları, dpc gecikmesi, ani fps düşmesi..vs çözemeyeceğin bir sorun görürsen iade için yüklen. Ben de sistemim için fazla masrafa girmeyim deyip rx 7800xt aldım ağustosta 1 ay boyunca driver sorunlarıyla uğraştım durdum. Son gün iade başlattm 3gün içinde gelip aldılar.

Bir de bir sorunu vardır uğraşır durursun sonunda çözersin, fakat uzun uğraşla çözersin ve tekrar nasıl çözeceğini bilemezsin. Ben işte tam olarak bunu yaşadım. Bu durumu yaşarsan bir format atmaya kalktığında aynı durum illalah ettirir insanı tikat et.

Hocam o nasıl oluyor ya genellike 5090 felan yandığını duydumda başka duymadım 5080de duymuştum en son

Sadece 5090larda yüksek güç tüketiminden dolayı kabloyu tam takmayanlarda yanma olanlar var. Bir de gigabyte ekran kartlarında 5000 serisinde termal macun akma problemi duydum. Onun dışında sorun olan pek duymadım ben de.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,412
Üyeler
193,026
Son üye
Ramiz40
Geri