Bilgisayarım kendiliğinden bir anda kapanıyor

bltckerim

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistemi alalı 6 ay oldu ilk 5 ay sorunsuz kullandım rdr2 full grafiklerde oynadım ne kasma ne donma ama şuan 1 aydır çözemediğim sorun var.
Sistemim
Erkran kartı RX9070XT
İşlemci AMD RYZEN 7600
Anakart COLORFUL BATTLE AX B650M-E PRO
Sorun şu bazı sistem istemeyen oyunlarda bile 2-3 dk sonra pc kapanıyor önce monitör gidiyor sonra kapanıyor pc hemen.
Kapanmadan önce sistemin ısısına baktım ekran kartı ve işlemci 50 dereceyi geçmiyordu ekran kartı%97 yakın kullanıyordu harıl harıl çalışıp seside geliyordu ve kapanıyor bir türlü çözemedim
Psu da 750w+80

Sistemi alalı 6 ay oldu ilk 5 ay sorunsuz kullandım rdr2 full grafiklerde oynadım ne kasma ne donma ama şuan 1 aydır çözemediğim sorun var.
Sistemim
Erkran kartı RX9070XT
İşlemci AMD RYZEN 7600
Sorun şu bazı sistem istemeyen oyunlarda bile 2-3 dk sonra pc kapanıyor önce monitör gidiyor sonra kapanıyor pc hemen.
Kapanmadan önce sistemin ısısına baktım ekran kartı ve işlemci 50 dereceyi geçmiyordu ekran kartı%97 yakın kullanıyordu harıl harıl çalışıp seside geliyordu ve kapanıyor bir türlü çözemedim
Psu da 750w+80
Ekran kartında sıkıntı olabilir başka ekran kartı takıp dener misin

Psu kaynaklı olabilir. Marka modeli yazar mısın psunun

Her hangi sorun göremedim erkan kartında her şey normal sıkıntısız çalışıyor başka bir sorunla alakalı olabilir mi?
Ek olarak şunuda söyleyim mesela bir oyunda yüksek grafik yapınca oluyor orta ve düşüğe çekince kapanma olmuyor ama yüksekte olsa ginede sorun çıkarmayacak sistem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Psu kaynaklı olabilir. Marka modeli yazar mısın psunun
750W 80+ Bronze PSU ince hesaptan almıştım kasayı ve böyle yazıyor psu

occt power testi yapar mısın kapanacak mı . yüksek ihtimalle psudan kaynaklı . 9070xt içi kaliteli bir 750w , önerilen de 850w .

Sorun büyüj ihtimalle anakartın. Colorful bu tarz sorunları maalesef yaşatabiliyor. Bios update yapıp sonucu yazar mısın

Sistemim
Erkran kartı RX9070XT
İşlemci AMD RYZEN 7600
Psu da 750w+80
Hocam 9070XT kartının anlık çok yüksek güç çektiği spike anları oluyor. Bu yüzden 850W eli yüzü düzgün bir güç kaynağına geçmeni ve karta %5 10 undervolt yapmanı tavsiye ediyorum. 40 50w daha az güç çekip aynı performansı veya birkaç fps daha azını verecektir. Muhtemelen PSU dan kaynaklı. Bu yüzden dandik güç kaynaklı sistem önermiyor kimse. 9070XT yer yer 400 450w bile anlık güç çekebiliyor. PSU anlık voltaj dalgalanmalarına dayanamıyor olabilir.

occt power testi yapar mısın kapanacak mı . yüksek ihtimalle psudan kaynaklı . 9070xt içi kaliteli bir 750w , önerilen de 850w .
O nasıl yapılıyor

Sorun büyüj ihtimalle anakartın. Colorful bu tarz sorunları maalesef yaşatabiliyor. Bios update yapıp sonucu yazar mısın
Bios dün güncelleme yaptım son sürümde şuan

Hocam 9070XT kartının anlık çok yüksek güç çektiği spike anları oluyor. Bu yüzden 850W eli yüzü düzgün bir güç kaynağına geçmeni ve karta %5 10 undervolt yapmanı tavsiye ediyorum. 40 50w daha az güç çekip aynı performansı veya birkaç fps daha azını verecektir. Muhtemelen PSU dan kaynaklı. Bu yüzden dandik güç kaynaklı sistem önermiyor kimse. 9070XT yer yer 400 450w bile anlık güç çekebiliyor. PSU anlık voltaj dalgalanmalarına dayanamıyor olabilir.
Anladım hocam önderdiğiniz varmı güç kaynağı

O nasıl yapılıyor

Bios dün güncelleme yaptım son sürümde şuan

Anladım hocam önderdiğiniz varmı güç kaynağı
En iyisi olsun dersen https://www.tebilon.com/corsair-rm8...dular-atx-31-guc-kaynagi/?ref=akakce&v=1.15.3
En iyisine gerek yok pc kapanmasın düzgün performans versin kafi dersen https://www.gamer.gen.tr/msi-mpg-a8...51-atx-31-full-moduler-135mm-fanli-psu_u45512
O kadarda bütçem yok diyorsan https://www.akakce.com/power-supply...s2850gd-f12s-gen5-850-w-fiyati,806647168.html

Teşekkürler peki başka yolu yokmudur format felan atsam yani bilmiyorum olması gereken de 850w da hazır sistem alırken fark etmedim kötü oldu

Psu tam modelini yazar mısın onu görsünler
+80 bronze sadece verimliliği gösterir başka bir işe yaramaz.

Psu tam modelini yazman gerekiyor
750w denen ama adamakıllı 650w bile veremeyen çok PSU var

Sistemim
Erkran kartı RX9070XT
İşlemci AMD RYZEN 7600
Psu da 750w+80
Uv yap benim kart da 9070xt dandik bir 850w psu sınırda çalışıyordu kart eskiden 304 w tüketiyordu şimdi 215w ama sadece %5daha güçsüz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,572
Üyeler
192,752
Son üye
maximusus
Geri