1.2M aile arabası önerisi

Az yakması, sorunsuz olması, otomatik olması, benzinli olması, şehir içinde kullanılacak olması gibi istekleri göz önünde bulundurursak benim aklıma gelen ilk araç Toyota Corolla 1.8 Hybrid. Oldukça sağlam ve sorunsuz bir motora ve ölümsüz diyebileceğimiz bir şanzımana (e-CVT) sahip. Ayrıca arka tarafta tam bağımsız süspansiyon var. Yani konfor ve yol tutuşu açısından da güzel bir araç diyebiliriz.

MTV'sinin yüksek olması, yalıtımının zayıf olması ve e-CVT şanzımanın sürüş zevkini azaltması gibi eksilerinden de bahsetmek lazım. Hybrid olması sebebiyle aşırı derecede yakıt tasarrufu da sağlayacak. Bu da MTV yüksek olmasını göz ardı edilebilir hale getiriyor. Çok fazla şehir dışına çıkmadığınıza göre yalıtım da çok büyük bir sorun olmaz muhtemelen. Ancak e-CVT şanzımanın sürüş zevkini azaltmasına yapacak pek bir şey yok. Şanzıman doğası gereği yakıt tasarrufunu hedefliyor. Dolayısıyla performanslı sürüşte motorun bağırmasına sebep oluyor.

Örnek araç:

Corolla da olur seçenek bol , isteğinize göre 1.8hybrid , city , kia ceed güzel duruyor

Hocam çok daha dolu bir şey beklentimiz yok zaten. Aktif olarak Fiat Albea kullanıyoruz, alacağım araba her türlü Mercedes gibi gelecek bana :) Küçük bir ekranı olsun yeter zaten fazlasında gözümüz yok. Arabanın motor şanzımanı en önemli unsur bizim için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Bayon çok da az yakan bir araba değil bence. Arkadaşımda var şehir içi 9.0L gördük.
Bayon alma da ne alırsan al. Düz atmosferik motor yürümez etmez. Benzin mi istiyorsunuz dizel mi netleştir dökeyim sana

Aile arabası olarak alacağız. 1.1M çıkartabiliyoruz, taşıt kredisi ile max 1.3M olacak şekilde araba bakıyoruz. Küçük bir şehirde yaşıyoruz, uzun yol az yapıyoruz. Yıllık 10 bin km anca oluyor. Arabadan beklentilerimiz:
- Az yakması
- Sorunsuz olması
- Otomatik olması
- 2020 model üstü olması
- Km'sinin 70 binden az olması
- Aşırı bir performansı olmasa da yokuşlarda bayılmaması
Benim aklıma ilk olarak City geldi. Egea 1.6 Multijet de olabilir ancak dizel olmasından dolayı pek sıcak değilim. Siz ne önerirsiniz?
Km ve yıl çok bozmazsa temiz Wolkswagen CC yada passat bakabilirsiniz. Yada yeni model focus

1.0 0.9 1.2 şahsen tercih etmezdim.

Aile arabası olarak alacağız. 1.1M çıkartabiliyoruz, taşıt kredisi ile max 1.3M olacak şekilde araba bakıyoruz. Küçük bir şehirde yaşıyoruz, uzun yol az yapıyoruz. Yıllık 10 bin km anca oluyor. Arabadan beklentilerimiz:
- Az yakması
- Sorunsuz olması
- Otomatik olması
- 2020 model üstü olması
- Km'sinin 70 binden az olması
- Aşırı bir performansı olmasa da yokuşlarda bayılmaması
Benim aklıma ilk olarak City geldi. Egea 1.6 Multijet de olabilir ancak dizel olmasından dolayı pek sıcak değilim. Siz ne önerirsiniz?
hundai i20 1.0 turbo jump paket 2025 leri alırsınız 1.2-1.3 e

suv da hundai bayon 2023-2024 1.4 motor alıp gidip hemen lpg taktırıyorsun yakıtıda optimize ediyorsun geçiyor buda sana lpg kiti ile 1.3 e patlar

Bayon alma da ne alırsan al. Düz atmosferik motor yürümez etmez. Benzin mi istiyorsunuz dizel mi netleştir dökeyim sana
Benzin hocam. Hep kısa mesafede kullanıyoruz. Dediğim gibi yılda max 10 bin km yapıyoruz. 3-4 yılda bir uzun yol yapıyoruz anca. Dizel araba için sıkıntı olabilir diye düşündüm.

Benzin hocam. Hep kısa mesafede kullanıyoruz. Dediğim gibi yılda max 10 bin km yapıyoruz. 3-4 yılda bir uzun yol yapıyoruz anca. Dizel araba için sıkıntı olabilir diye düşündüm.
Ben dizelciyim hocam, dizeli bilmek lazım bilinmezse üzebilir bakımı sever dizel kadın gibidir.
Lpg takacak mısınız ona göre çelik subaplı motor seçeneği sunayım

3-4, yılda bir uzun yolculuk yapıyorsanız hybrid ya da elektrikli almalısınız bence. Elektrikli var mı o bütçeden bilmiyorum ama

şimdik sen o paraya f30 almayacakmısın 320d 184 lük 300 bin km arka sağ kapı değişen iyi bakalım gardaş sen bilin yani

Geri