Anakartta Vga ışığı yanıyor lütfen yardım edin

Reaksiyon skoru
12
Öncelikle selamünaleyküm sorunum şu sistem normal şekilde çalışıyor testlerde vs geçiyor ağır oyunlarda sorunsuz hiçbir sıkıntı yok ama PC'yi ertesi gün açınca VGA ışığı yanıyor her yöntemi denedim BIOS pilini çıkarıp bekledim RAM'leri tek tek denedim farklı PSU, anakart ile denedim sorun hala devam ediyor başka ekran kartı takıp denedim bazılarında çalıştı bazılarında çalışmadı ve bilgisayar genelde saat 11 den sonra açılır ertesi gün açınca hep VGA ışığı yanıyor sorun nedir daha ne yapacağım.

Sistemim
R5 5600x
Msi Mpg B550 Gaming Plus
16gb 3200mhz ram
500gb m2 ssd
320gb hdd
Corsair Cx750w 80p
Xfx quick rx6700xt

Aleyküm selam, Farklı psu, anakart hatta farkı ekran kartı ile denenmiş hala vga uyarı ışığı yanıyor ilginç. Nerdeyse her parça farklı denenmiş.

Ekran kartını ve güç kablosunu düzgün takıyorsanız slota, birde mönitör bağlantı kablosunu farklı kablo deneyin veya farklı portlar varsa birde öyle deneyin. Ram diyecem ama uyarı ışığı vga yani ekran kartını gösteriyor, ekran kartı bağlantı hatası veya kablo olabilir. Farklı bir DP veya hdmı kablo ile düzgün bağlantı yapmaya çalışın.

Geriye çokta bir şey kalmamış zaten. Anakart biosu da falan güncel olsun.

Aleyküm selam, Farklı psu, anakart hatta farkı ekran kartı ile denenmiş hala vga uyarı ışığı yanıyor ilginç. Nerdeyse her parça farklı denenmiş.

Ekran kartını ve güç kablosunu düzgün takıyorsanız slota, birde mönitör bağlantı kablosunu farklı kablo deneyin veya farklı portlar varsa birde öyle deneyin. Ram diyecem ama uyarı ışığı vga yani ekran kartını gösteriyor, ekran kartı bağlantı hatası veya kablo olabilir. Farklı bir DP veya hdmı kablo ile düzgün bağlantı yapmaya çalışın.

Anakart biosuda güncel dp girişi kullanıyorum kartta 3 tane dp 1 hdmi var hdmi girişi ile denicem olur İnşallah olmazsa artık napıcam bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kabloları düzgün takıyorum tık sesi geliyor direk tam oturuyor oynama falanda yok ama açılıyor açılmıyor kafasında çoğunlukla 11 den sonra açılıyor kapattıktan 1 2 saat sonra geri açınca aynı sorun veya ertesi gün açınca aynı sorun

Ekran kartını birde en son denemek için ekran kartı slotunun 2. ne yani alttaki slota takın, bakalım onda da aynısı olacak mı.

Mönitör kablosunu değiştirmek daha kolay önce kabloyu deneyin sonra 2. ekran kartı slotunu deneyin. Ekran kartı güç kablosunun da tam takıldığından emin olun.

Ekran kartını birde en son denemek için ekran kartı slotunun 2. ne yani alttaki slota takın, bakalım onda da aynısı olacak mı.

Mönitör kablosunu değiştirmek daha kolay önce kabloyu deneyin sonra 2. ekran kartı slotunu deneyin. Ekran kartı güç kablosunun da tam takıldığından emin olun.
2.slota taktım hdmi girişi ile aynı fakat başka kasadaki anakartta taktım açıldı sürücü kurayım dedim yarıda ekran gitti vga ışığı yaktı baktım bios 2024 ama şimdi bios güncelliyom

Güncelledim bu sefer gene aynı şeyi yaptı artık uğraşamıcam her seferinde aynı şey

Güncelledim bu sefer gene aynı şeyi yaptı artık uğraşamıcam her seferinde aynı ş
Güncelledim bu sefer gene aynı şeyi yaptı artık uğraşamıcam her seferinde aynı şey
Farklı anakartta da denendine göre ve hep vga ışığı yaktına göre ekran kartında sorun . Anakart bios güncellemesi ile ilgisi yok belli çünkü hep vga ışığı yanıyor.

Sağlam çalıştığı bilinen bir amd kart veya varsa nvidia kart ile mümkünse deneyin yada bilgisayarcıya götürün pek bir seçenek yok gibi. Kolay gelsin.

Farklı anakartta da denendine göre ve hep vga ışığı yaktına göre ekran kartında sorun . Anakart bios güncellemesi ile ilgisi yok belli çünkü hep vga ışığı yanıyor.

Sağlam çalıştığı bilinen bir amd kart veya varsa nvidia kart ile mümkünse deneyin yada bilgisayarcıya götürün pek bir seçenek yok gibi. Kolay gelsin.
Yani doğru düzgün kullanamadım bile 3 aylık kart ama nasip değilmiş varfır herşeyde hayır tekrardan kademe kademe kart yükseltirim yada olanı kullanırım artık

Arkadaşıma vericem kartı bi o baksın kartı söküp başka kart takınca Windows düzgün başlatılamadı diyordu aşağıda system32 içinde bir dosya adı yazıyordu tam bakamadım

Bazen açıyor bazen açmıyor açıldığı zaman tüm testlere soktum ağır oyunlarda uzun süre test ettim herhangi bir sorun çıkmadı
Ekran kartı üzerindeki kabloyu bastırır mısın

DP HDMI kablosu yüzünden yapma ihtimali var , farklı portlarla veya kabloyla dener misin.

CMOS sıfırlamayı deneyebilirsin
PC kapat güç girişini çıkar , güç tuşuna 3 4 defa bas elektrik varsa gitsin
Anakart üzerindeki pili çıkart 5 -10 dakika bekle
Sonra takıp kasayı aç

Bazen açıyor bazen açmıyor açıldığı zaman tüm testlere soktum ağır oyunlarda uzun süre test ettim herhangi bir sorun çıkmadı
Bios girip PCLe slot hızına bakar mısın ? Autodaysa PCLE4 al olmazsa PCLE3 al dene.

Bunlarda olmazsa muhtemelen Soğuk Lehim problemi olabilir.

Devre kartı ısınıp genleştiğinde lehimler birbirine temas ediyor ve kart açılıyor , sistem soğuduğunda mikro çatlaklar açılıyor ve VGA tetikliyor.

Garantisi yoksa bile bi kontrole gönderebiliyorsan konuş , yapıyorlarsa fiyat alırsın belki çok bir şey çıkmaz

Son düzenleme:

DP HDMI kablosu yüzünden yapma ihtimali var , farklı portlarla veya kabloyla dener misin.

Sonra takıp kasayı aç

Bios girip PCLe slot hızına bakar mısın ? Autodaysa PCLE4 al olmazsa PCLE3 al dene.

Devre kartı ısınıp genleştiğinde lehimler birbirine temas ediyor ve kart açılıyor , sistem soğuduğunda mikro çatlaklar açılıyor ve VGA tetikliyor.

Garantisi yoksa bile bi kontrole gönderebiliyorsan konuş , yapıyorlarsa fiyat alırsın belki çok bir şey çıkmaz
Büyük bir ihtimalle güç söketinde sorun vardır cmos sıfırlama yapıyom değişen bir şey yok vi açılıyor ertesi gün aynı gene DP girişi kullanıyom hdmi girişte var denemesim hiç

Sonra takıp kasayı aç

Hocam konu dışı ama asrock phantom rx6800 e Corsair cx750w 80p psu yetermi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,206
Üyeler
192,954
Son üye
SOAydin
Geri