Rehber Güncel parçalar ile F/P bilgisayar toplama rehberi (26.04.2026)

Aslında Şuan 4070ti ve r7 7700x sisteme sahibim bunu 60.000 satıp yükseltmeyi planlıyorum.Sizce gerekli mi yoksa 6000 beklemelimiyim? Ne zaman çıkacak bilmiyorum 6000 serisi.Oyun için bu arada
oyun için bu sistemin varsa değiştirmene hiç gerek yok bence hocam

oyun için bu sistemin varsa değiştirmene hiç gerek yok bence hocam
bu oyunlardaki path tracing çok hoşuma gitti re requiemde oldukça fps drop sorunu yaşadım 2k max ayarlarda.Ve şöyle yeni çıkacak oyunlara bakınca path tracing çok fark yaratacak gibi aslında

Aslında Şuan 4070ti ve r7 7700x sisteme sahibim bunu 60.000 satıp yükseltmeyi planlıyorum.Sizce gerekli mi yoksa 6000 beklemelimiyim? Ne zaman çıkacak bilmiyorum 6000 serisi.Oyun için bu arada
şuanda yeterli bir sisteme sahipsiniz oyunlarda yeterince iyi performans sergiliyor zaten değiştirmek mantıksız olur bekleyin (garip bir cümle kuruduğum için düzenledim)

Yükseltme yapacaksan bile sadece işlemciyi yükselt 9800x3d olabilir belki SSD alabilirsin , ram alabilirsin onun harici değiştirme hiç bir şeyi 6000 serisi 2027 sonu diye tahmin ediyoruz.

1776983614676.webp

@jombo @K1dot hocamlarım şuanda liste kategorilendirme aklıma bunlar geldi. aklınızda varmı ekstra bişiler? hani bu özellik yok onlarıda listele dediğiniz bişi varsa önermenizi isterim

Ben eksik bir şey bulamadım vallahi eline sağlık.
anakartın üzerine basarak ekstra gerekli bilgiler olan ana sayfasına atacak şekilde link paylaşımlı yaptım. yani isme basınca asusun anakartının ana sayfasına falan gidiyosun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gayet iyi gözüküyor
Eksik gördüğünüz bişiler varmı? Normalde anakartın arka portunu direk fotoğrafını koymayı düşünüyodum ama tablo küçük kalıyo resimde ne olduğu falan anlaşılmıyo. arka portu zar zor sığdırdım.

anakartın üzerine basarak ekstra gerekli bilgiler olan ana sayfasına atacak şekilde link paylaşımlı yaptım. yani isme basınca asusun anakartının ana sayfasına falan gidiyosun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eksik gördüğünüz bişiler varmı? Normalde anakartın arka portunu direk fotoğrafını koymayı düşünüyodum ama tablo küçük kalıyo resimde ne olduğu falan anlaşılmıyo. arka portu zar zor sığdırdım.
fotoğraflı bir şekilde atarmısın

arka portların nasıl gözüktüğüne dair bir fotoğraf
Ekran görüntüsü 2026-04-24 001726.webp

bu şekilde koycaktım normalde. ama sığdırmak için küçülttüğümde çok belli olmuyor. ayrıca pek anlaşılabilir değil. fazla anlamadan biri 2.0 usb varmı yokmu anlamaz.

Geri