Yardım RTX 5070Ti Vs RX9070XT Hangisi Daha Mantıklı?

ANtiQ08

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,859
0 fiyatlarını baz alarak yazıyorum.
9070XT beyaz bir GPU ararsam 37–38K civarında bulabiliyorum; düz 5070Ti aradığımda ise 50–55K aralığına çıkıyor. Renk fark etmiyor, fanboy değilim; marka umurumda değil. Sizin de markayla alakalı görüşleriniz umurumda değil. Altta “aMd aLınMaZ yA mOrUQ” tarzı cümlelerinizi kendinize saklayın.

Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27”, 1 ms, 2K monitörüm var. Hâlihazırda 7800XT ekran kartım mevcut; sorun çıkarmıyor ve beni üzmüyor. Ayrıca video editleme ve amatör oyun yapımı gibi işlerle uğraşacağım. Genel olarak War Thunder ve arada hikâyeli oyunlar oynuyorum; ara sıra LoL vs. de atıyorum.
Sorularım ise şunlar:

9070XT, yapmak istediğim işlerde beni ne kadar üzer ya da üzmez?

9070XT, oynadığım oyunlarda ne kadar etki eder?

Aradaki fiyat farkını 5070Ti’a vermeyip 9070XT almak (yanına işlemci veya M.2 vs. eklemek ya da hiç almamak) mantıklı mı? Amatörlük kısmını atlatana kadar sıkılıp sıkılmayacağımı da görmek istiyorum. Bilgili olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Video editlemeyi de amatör şekilde yapacağım. Oyun kısmını da vereceğiniz bilgilere göre şekillendirip kendime bir yol haritası çizeceğim. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

9070XT beyaz bir GPU ararsam 37–38K civarında bulabiliyorum; düz 5070Ti aradığımda ise 50–55K aralığına çıkıyor. Renk fark etmiyor, fanboy değilim; marka umurumda değil. Sizin de markayla alakalı görüşleriniz umurumda değil. Altta “aMd aLınMaZ yA mOrUQ” tarzı cümlelerinizi kendinize saklayın.

Asus TUF Gaming VG27AQML1A 27”, 1 ms, 2K monitörüm var. Hâlihazırda 7800XT ekran kartım mevcut; sorun çıkarmıyor ve beni üzmüyor. Ayrıca video editleme ve amatör oyun yapımı gibi işlerle uğraşacağım. Genel olarak War Thunder ve arada hikâyeli oyunlar oynuyorum; ara sıra LoL vs. de atıyorum.
Sorularım ise şunlar:

Aradaki fiyat farkını 5070Ti’a vermeyip 9070XT almak (yanına işlemci veya M.2 vs. eklemek ya da hiç almamak) mantıklı mı? Amatörlük kısmını atlatana kadar sıkılıp sıkılmayacağımı da görmek istiyorum. Bilgili olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Video editlemeyi de amatör şekilde yapacağım. Oyun kısmını da vereceğiniz bilgilere göre şekillendirip kendime bir yol haritası çizeceğim. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yani ilk soracağım soru şu olur 7800XT den 9070XT ye geçmen için nasıl bir sebep var ki? Arada %30 civarı performans farkı var onun dışında pek farklı bir deneyim yaşatmayacak. Sonuç olarak %30 fark için elindeki kartın üstüne ortalama 20K para vereceksin. Ha dersen AMD kart şu yönden zorluk çıkarıyor yapacağım bu işe Cuda lazım falan o yüzden Nvidia geçeyim o zaman 5070Ti olabilir derdim ama öyle de demiyorsun anladığım kadarıyla.

Sorularım ise şunlar:

Fiyat farkı acı olsada 5070 ti daha mantıklı. 9070xt render performans test eden bi video görmüştüm. Render performansı olarak 4060 veya 4060ti civarı bişey idi. Kısaca basit işleri 9070xtde halledebiliriz. Bende basit işlerimi sorunsuz 9070xtde hallediyorum. Ama konu oyun veya blender tarzı ağır yüklere gelince AMD o konuda baya geride ve yavaş. O tarz konulara 9070xt ile girmek mantıklı olmicaktır. Onun dışında oyunlarda ben baya memnunum performans açısından. Beamng oyununda (hem işlemciye hemde ekran kartına yük bindiren bi oyun hele optimize edilmemiş bişiler yükleyince geçmiş olsun) 2k en yüksek ayarlarda 90 adet mod yüklemiş olmama rağmen 100 fps altını görmedim. Sadece 1 tane modda 30 fps gördüm oda baya sıkıntılu moddu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani ilk soracağım soru şu olur 7800XT den 9070XT ye geçmen için nasıl bir sebep var ki? Arada %30 civarı performans farkı var onun dışında pek farklı bir deneyim yaşatmayacak. Sonuç olarak %30 fark için elindeki kartın üstüne ortalama 20K para vereceksin. Ha dersen AMD kart şu yönden zorluk çıkarıyor yapacağım bu işe Cuda lazım falan o yüzden Nvidia geçeyim o zaman 5070Ti olabilir derdim ama öyle de demiyorsun anladığım kadarıyla.
Düz performansa bakarsak evet 7800xt den geçmek mantıklı değil. Ama şöle söleyeyim 9000 serisi altyapısı ferahlatıcı. 7000 serisi rtx kesinlikle çok kötü. Az bişi açsanız direk allaha emanet oluyor fpsler. 9000 serisine özel streamer çekirdeği dediğimiz özel çekirdekler eklendi ve bu sayede yayın işleri falan kolaylaştı. Render gibi işlerle uğraşacağını sölüyor ve objektif olarak 9000 serisinin rdna 5 altyapısı render için daha efektif. Ha 5070ti tabi o konuda fersah fersah üstün.

Son düzenleme:
Fiyat farkı acı olsada 5070 ti daha mantıklı. 9070xt render performans test eden bi video görmüştüm. Render performansı olarak 4060 veya 4060ti civarı bişey idi. Kısaca basit işleri 9070xtde halledebiliriz. Bende basit işlerimi sorunsuz 9070xtde hallediyorum. Ama konu oyun veya blender tarzı ağır yüklere gelince AMD o konuda baya geride ve yavaş. O tarz konulara 9070xt ile girmek mantıklı olmicaktır. Onun dışında oyunlarda ben baya memnunum performans açısından. Beamng oyununda (hem işlemciye hemde performansa yük bindiren bi oyun hele optimize edilmemiş bişiler yükleyince geçmiş olsun) 2k en yüksek ayarlarda 90 adet mod yüklemiş olmama rağmen 100 fps altını görmedim. Sadece 1 tane modda 30 fps gördüm oda baya sıkıntılu moddu.

Düz performansa bakarsak evet 7800xt den geçmek mantıklı değil. Ama şöle söleyeyim 9000 serisi altyapısı ferahlatıcı. 7000 serisi rtx kesinlikle çok kötü. Az bişi açsanız direk allaha emanet oluyor fpsler. 9000 serisine özel streamer çekirdeği dediğimiz özel çekirdekler eklendi ve bu sayede yayın işleri falan kolaylaştı. Render gibi işlerle uğraşacağını sölüyor ve objektif olarak 9000 serisinin rdna 5 altyapısı render için daha efektif. Ha 5070ti tabi o konuda fersah fersah üstün.
Yani o tarz bir beklenti varsa zaten Nvidiaya yönelmek daha mantıklı.

Yani o tarz bir beklenti varsa zaten Nvidiaya yönelmek daha mantıklı.
öle ama fiyat farkı çok acı. 15k az bi para değil. 9070xt yanına 7800x3d gibi kombo alırsın direk. Eğer cidden üzülmek istemiyosa para kıyılıp 5070 ti alınması gerek. Zaten amd nin bu 9000 seriside Nvidianın Gtx den Rtx serisine geçiş gibi bişi. Daha hala mükemmel değil ama eski serilerine göre çok daha iyi.

Dünyadaki bilgisayar kullanıcıların %95'i Nvidia kart kullanıyor ? Yani bu kadar insanın aklından zoru yoktur herhalde

Sorularım ise şunlar:

Elindeki karttan 9070XT geçersen, kas gücü + FSR4 avantajın olacak, ama AMD den NVIDIA geçersen hayatında yeni bir sayfa açmış kadar değişim oluyor.

Sorularım ise şunlar:

Oyun oynayacaksan 9070xt , para kazanacağın bir iş yapacaksan 5070 ti soru çok basit.

Dünyadaki bilgisayar kullanıcıların %95'i Nvidia kart kullanıyor ? Yani bu kadar insanın aklından zoru yoktur herhalde
Güncel veriden konuşacaksak 9060xt ve 9070xt nin satışı 5070 ve 5070 ti nin satışlarını geçtiği bir dönem olmuştu evet genellemeye baktığımızda %95 nvidia ancak bu konu genelleme ile olmaz örnek vermek gerekirse dünyada çok fazla intel kullanan insan da var baktığımızda ancak güncele baktığımızda 10 kişiden belki 1'i alıyordur.

Sorularım ise şunlar:

Bana soracak olursan 7800xt den geçmelik kartlar değil bunlar ancak illa güncelleme istiyorsan bir tık yaptığın işin yoğunluğu önemli şimdi gidip video editi yapacaksan 9070xt de bunu çok iyi başarıyor 5070 ti de ha bunu profesyonel yapacaksan senin için 1-2 dakkanın bile önemi olur o zaman gider 5070 ti alırsın yine diyorum 7800xt den geçmelik kartlar değil ikisi de.

render işine ağırlık vereceksen 5070ti yoksa 9070xt ye geçmenin bi mânası yok hali hazırda 7800xt kullanıyorsun.

Hocam bu nasıl bir mantık :) 3 4 sene öncesine kadarda %95 kesim İntel işlemci kullanıyordu bu AMD kötü demek miydi? NVIDIA yıllardır rakipsiz olduğu için kemik bir müşteri kitlesine sahip ve insanları alıştığı şeylerden vazgeçirmek çok zordur. Bugün neden herkes asus msi gigabyte anakart arıyor? Sapphire colorful maxsun vs. hepsi dolu dolu anakartlar üretiyorlar ama insan MSI'ın giriş seviyesi kartına aynı parayı veriyor. Sorun yaşamıyorlar mı ondada yaşıyorlar mevzu tamamen alışkanlık. Bir kesim var ölümüne AMD kötüleyen. Siz NVIDIA kullananların sorun yaşamadığını falanmı sanıyorsunuz gidin bakın redditte bir dünya NVIDIA ekran kartı problemi konusu var. Ama ne hikmetse AMD ekran kartında aynı problem olursa AMD ALINMAZ MORUQ YHAA kafası baş gösteriyor sizin gibi arkadaşlarda. Bu sene rx9070xt ile amd yeni bir seviyeye çıktı benim gözümde. Muhtemelen önümüzdeki 3 sene içinde komple NVIDIA'yı DLSS mfg sine denk yapay zeka olaylarında yakalar. NVIDIAnın bu fiyat politikasıyla zaten günden güne eriyecek kullanıcı oranları.

Kaynak: Trust me bro
Yes it is a pencil 😁

O zaman gelelim nedenlere. Neden RTX 5070Ti alınır
  1. Nvidia ekran kartları, AV1 kodek ile daha yüksek kaliteli videoları daha düşük dosya boyutlarında kaydetmenizi sağlar.
  2. Nvidia'nın sunduğu yapay zeka araçları sayesinde oyun oynarken ve kayıt sırasında mikrofondaki istenmeyen dip sesler ve parazitler engellenebilirken; kamera tarafında ise yeşil perdeye ihtiyaç duymadan arka planı bulanıklaştırma veya silme işlemleri yapılabiliyor.
  3. Nvidia kartlarda video kaydı sırasında performans kaybı %1 iken, AMD kartlarda bu kayıp %7 civarında.
  4. Nvidia, 600'den fazla oyunda DLSS ve Frame Generation desteği sunarken; AMD tarafında bu sayı henüz 400 civarında seyrediyor.
  5. Nvidia kartlar güçlü Ray Tracing performansı ve Path Tracing desteğiyle öne çıkarken, AMD tarafında Ray Tracing performansı hala Nvidia'nın gerisinde ve Path Tracing desteği oldukça kısıtlı.
  6. Nvidia Path Tracing performansını 3'e katlayacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu özellik 5000 serisinde çalışacağı söyleniyor ve gelecek 6000 serisinde otomatik olarak gelecek.

Hadi sana have a nice day 😁
Şahsen 5070Ti alacak yeteri kadar param yoksa RX 9070XT yerine RTX 5070 alırım daha iyi.

Hocam bu nasıl bir mantık :) 3 4 sene öncesine kadarda %95 kesim İntel işlemci kullanıyordu bu AMD kötü demek miydi? NVIDIA yıllardır rakipsiz olduğu için kemik bir müşteri kitlesine sahip ve insanları alıştığı şeylerden vazgeçirmek çok zordur. Bugün neden herkes asus msi gigabyte anakart arıyor? Sapphire colorful maxsun vs. hepsi dolu dolu anakartlar üretiyorlar ama insan MSI'ın giriş seviyesi kartına aynı parayı veriyor. Sorun yaşamıyorlar mı ondada yaşıyorlar mevzu tamamen alışkanlık. Bir kesim var ölümüne AMD kötüleyen. Siz NVIDIA kullananların sorun yaşamadığını falanmı sanıyorsunuz gidin bakın redditte bir dünya NVIDIA ekran kartı problemi konusu var. Ama ne hikmetse AMD ekran kartında aynı problem olursa AMD ALINMAZ MORUQ YHAA kafası baş gösteriyor sizin gibi arkadaşlarda. Bu sene rx9070xt ile amd yeni bir seviyeye çıktı benim gözümde. Muhtemelen önümüzdeki 3 sene içinde komple NVIDIA'yı DLSS mfg sine denk yapay zeka olaylarında yakalar. NVIDIAnın bu fiyat politikasıyla zaten günden güne eriyecek kullanıcı oranları.
3-4 sene öncesi demeyelim de biz buna AMD'nin Ryzen serisine geçmeden önceki dönemi diyelim yani şu FX 6300, FX 8350'li dönemlere. Evet o dönemde AMD iyi değildi ve millet iyi olduğu için İntel işlemci kullanıyordu.

Peki neden AMD'ye geçtiler. Performans testlerinde, ısı-sıcaklık testlerinde Ryzen işlemciler daha iyi performans verdiği, daha az ısındığı için geçtiler. Intel'de yerinde sürekli saydığı için AMD'ye geçenler çok oldu.

Peki şu anda Nvidia kart kullananlar niye AMD'ye geçmiyorlar, alışkanlık mı ? Değil çünkü RTX 5080, RTX 5090, RTX 4090, RTX 4080, RTX 4080 Super gibi gerçekler var. RX 9070XT bile RTX 5070Ti'ın çok az gerisinde. Geçmemelerinin nedeni alışkanlık falan değil.

AMD ekran kartları ne zaman Nvidia'yı geçer o zaman öneririm. Şu anda benim yeteri kadar param olsaydı daha fazla para veririm ve RTX 5070Ti alırdım.

Geri