Akıllı saat neye göre seçilmeli?

Mithril

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,719
Uzun araştırmalar sonuçu telefonumda xiaomi olduğundan xiaomi watch s1 (active değil) ile xiaomi watch 2 arasında kaldım. S1 in beni çeken özellikleri çelik kasası, kablosuz şarjı, safir camı ve batarya ömrü. Watch 2 de ise google wear ile geldiği için donanım olarak çook daha güncel çok daha güçlü ve yazılım olarak özellik bombası bir cihaz ama bunlar dışında maalesef hiçbir olayı yok ve bataryası 1 gün anca gidiyor.
2. El alacağım ve fiyatları neredeyse aynı (watch 2 biraz daha aynı. ) 5 seneden uzun süredir akıllı saatler ve bileklikler kullanıyorum ve hevesleri geçtikten sonra klasik bir saatten çokta farkları kalmıyor benim için açıkcası.
Sizce hangisi almak daha mantıklı?

Son düzenleme:
Bence akıllı saat alacaksan ne için alacağına göre seçmen gerek. Gösteriş mi telefonla görüşme mi spor takibi mi kilo vermek mi vs vs hepsinin belirli sivrilen yönleri var. 24 saat mi takacaksın sadece dışarıda mı takacaksın vs bunlar hep alma amacına göre değişiyor, mesela ben pek çok saat kullandım en son huawei bandlarda karar kıldım çünkü 24 saat takıp spor ve kalori takibi yapmak benim için çok önemli elimde de hissetmemek istiyorum gösteriş çok geri planda bende gibi

Bence akıllı saat alacaksan ne için alacağına göre seçmen gerek. Gösteriş mi telefonla görüşme mi spor takibi mi kilo vermek mi vs vs hepsinin belirli sivrilen yönleri var. 24 saat mi takacaksın sadece dışarıda mı takacaksın vs bunlar hep alma amacına göre değişiyor, mesela ben pek çok saat kullandım en son huawei bandlarda karar kıldım çünkü 24 saat takıp spor ve kalori takibi yapmak benim için çok önemli elimde de hissetmemek istiyorum gösteriş çok geri planda bende gibi
Mi band ve Huawei band kullandığım dönemlerde stress ve uyku takibi yapsın diye 7/24 takıyordum ama saat formatına geçince uyurken çıkarmaya başladım ama bu son zamanlarda sadece dışarda takıyorum. Son saatim havit m9030 pro idi ve sadece aksesuar, saat takibi ve bildirm almak için kullandım, yazında sesli görüşme özelliğinide kullandım, bunların dışında pek bir özelliği yoktu zaten.
Açık konuşayım şu aralar sadece aksesuar olarak takıyorum saatleri ama kaliteli bir saat olursa tekrar diğer özelliklerini kullanabilirim, havitin takibine çok güvenmediğim için çok sallamıyordum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

S1 in 1 haftadan uzun batarya ömrü var ve telefondan bile şarj edilebiliniyor, görüntü olarak çook daha iyi sağlamlık olarak çok daha iyi ama eski ve hafif yavaş bir saat artık. Uzaktan bakınca s1 benim ihtiyaçlarımı çok daha iyi karşılıyor aslında ama watch 2 ninde yazılım olarak ve özellik olarak bu kadar iyi olması çeliyor aklımı.

Uzun araştırmalar sonuçu telefonumda xiaomi olduğundan xiaomi watch s1 (active değil) ile xiaomi watch 2 arasında kaldım. S1 in beni çeken özellikleri çelik kasası, kablosuz şarjı, safir camı ve batarya ömrü. Watch 2 de ise google wear ile geldiği için donanım olarak çook daha güncel çok daha güçlü ve yazılım olarak özellik bombası bir cihaz ama bunlar dışında maalesef hiçbir olayı yok ve bataryası 1 gün anca gidiyor.
2. El alacağım ve fiyatları neredeyse aynı (watch 2 biraz daha aynı. ) 5 seneden uzun süredir akıllı saatler ve bileklikler kullanıyorum ve hevesleri geçtikten sonra klasik bir saatten çokta farkları kalmıyor benim için açıkcası.
Sizce hangisi almak daha mantıklı?
Pil>özellik her zaman saat için. Her gün şarja takmak ayrı eziyet gece saat şarjda olacağı için uyku verisi toplayamayacak olması ayrı bir sıkıntı.

hepsi birbirinin aynısı zaten arada çok ufak tefek farklar var ben olsam ileriye dönük nfc modellere bakarim

hepsi birbirinin aynısı zaten arada çok ufak tefek farklar var ben olsam ileriye dönük nfc modellere bakarim
Söylediğim 2 modeldede nfc var ama s1 deki nfc Türkiyede kullanılmıyor. Arada çok büyük pil farkı var, en önmeli fark bu.
Pil>özellik her zaman saat için. Her gün şarja takmak ayrı eziyet gece saat şarjda olacağı için uyku verisi toplayamayacak olması ayrı bir sıkıntı.
Uyurken saat takmam zaten hocam çok rahatsız olduğu için ama pil kısmı bencede en önemli detaylardan biri ama şöyle düşünmekte lazım s1 artık eski bir model, batarya gözle görülür derece yıpranmış olacaktır, gerçi watch 2 de sürekli şarj edildiğinde onunda bataryası belli oranda yıpranmış olacaktır ama s1 in en büyük avantajı telefonun kablosuz şarjı ile birdaha asla saatin şarjını kullanmak zorunda kalmayacak olmam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,205,924
Üyeler
192,831
Son üye
Eymen1719
Geri