Yardım Ram Değişimi / Expo Ayarları Hakkında Bilgi

Reaksiyon skoru
282
Merhaba arkadaşlar.

Mevcutta kullandığım 2x16 - 32 Gb (6000 Mhz - CL 30) Xpg Lancer Blade ramlerim var. Bunları satıp yerine şu an elimde bulunan 2x32 - 64 Gb Xpg Lancer (6400 mhz - CL 32) ramleri takacağım. Msi pro x870-p anakartım ve amd 9800x3d işlemcim var.

• Mevcut ram'lerimde expo ayarı açık şekilde kullanıyordum. Yeni ram'leri takmadan önce bu ayarı kapatmalı mıyım?
  • Yeni ram'leri 6000 mhz ve cl30 değerlerine nasıl getirebilirim? Yine hazır expo ayarından kolayca seçebilir miyim yoksa ekstra olarak manuel şekilde oynamam mı gerekir?

Özetle ram değişimi sırasında ve sonrasında yapmam / dikkat etmem gerekenler nelerdir?

Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Bişeye dikkat etmene gerek yok. sistem değişikliğini anlıyor. biosa gir expo aç devam et. Timing ayarlayacaksan Manuel ayarla devam et.

Memory try it ile 6000 mts denersin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nadiren de olsa Boot süresi uzar veya Boot etmeme olayı yaşarsan diye
Yeni RAM'leri takmadan Load Optimized Defaults yada cmos clear yaparsan bunu kesin önlüyorsun ama 2 3 dk ram tak çıkar yaparsın yani en fazla bişey olmaz ayar sofırladığında yeniden uğraşacaksın

Son düzenleme:
Bellekleri sökmeden önce varsayılan ayarlara çekersin biosunu, yeni bellekleri takarsın EXPO açarsın devam edersin.

Ayni anakartin x870e-p kullaniyorum goodram 6400mhz cl32 taktim biosta expo profili otomatik cikti (6000 mhz cl30 olarak)

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. O halde bio'su sıfırlayıp, yeni ram'leri takıp, daha sonra Expo ayarını yapıp devam ediyorum 👍

Eski biosunda bulunan ayarları da yaparsın

Bu rehberlertde faydalı olabilir
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. O halde bio'su sıfırlayıp, yeni ram'leri takıp, daha sonra Expo ayarını yapıp devam ediyorum 👍

• Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,156
Üyeler
192,904
Son üye
jamaica
Geri