🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 7.999 TL TL

Ya zaten 27 inçte fhd bile bariz kötüyken (2k ve fhd 27 inç yan yana kullanıyorum) bu dual mode larda iyice kötüleşiyor. 4k yı da kaldırabilmesi için güçlü bir kart lazım (9070xt kullanıyorum ona rağmen pek girişmek istemiyorum) bana bu sebeplerden saçma geliyor ve dediğin gibi tuzlu fiyatlar. Zaten ülkede her şey ateş pahası iken 4k dual mode mini led saçma sapan ürünleri getirtmek yerine getirsenize bizim ülkeye daha uygun fiyatlı 2k 240hz mini ledler. Benim derdim bu aslında. Dual mode tamam olabilir ama bize pek gitmiyor bence. Hem fiyatları pahallı, hem 4k için güçlü sistemler lazım vsvs.
Dual mode amacı hz artırmak. 2k 27'' ve 1080p 27'' yan yana kullanınca 1080p kötü gibi geliyor ya hani, 4k kullanıncada 2k kötü geliyor. 4k dual mode olmayınca Max alacağın 160hz oluyor. Dual mode sayesinde rekabetçi oyunlarda örneğin valorant 300 fps alabilirsin. İşe de yarıyor bu arada dual mod monitörlerde hareket bulanıklığını azaltıyor. 2k 240hz istemeni anlıyorum, umarım getirirler.

4k kaldırma meselesine gelince aslında 9070xt cok rahat kaldırır. Ben 4070 ti super ile 4k kullanıyorum. 4k DLSS performans > 2k DLAA görüntü arasında hatrı sayılır fark var. Ayrıca aynı FPS yi dlss ile alabiliyorsun. 4k dlss yanına 2k dlaa koyunca 2k monitör bulanık gözüküyor. 1080p vs 2k durumunu tekrar yaşıyorsun yani. Fps açısından da sıkıntı yaşamadım. BenchmarKing ve Digital foundry ayarları görüntüyü çok az etkileyecek fps yi %20 artırıyor. Ayrıca 4k da ayar kısmak 1080p ve 1440p ye oranla daha çözünürlük farkından ötürü daha az rahatsız ediyor.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla en alınabilir Xiaomi, diğerleri oled fiyatında beni üzer. Xiaomi için kötü donüşler vardı galiba, iyi bildiğin bir monitör mü belki onu düşünebilirim.

Bence çok mantıklıda saçma fiyatlara çıkarmaları mantıksız.
Bana gelen dönütler olumluydu ancak sorun bildiren kullanıcılarda internette var. Kırmızı ton sorunu olduğu söyleniyor. Şurada bahsetmiştim incelemesini yaptığım zamanlar. Toyallydubbed ve rtings kırmızı ton sorunu yaşamadığını, memnun kaldıklarını söylerken monitors unboxed kırmızı ton sorunu yaşadığını söylemişti.

Dual mode amacı hz artırmak. 2k 27'' ve 1080p 27'' yan yana kullanınca 1080p kötü gibi geliyor ya hani, 4k kullanıncada 2k kötü geliyor. 4k dual mode olmayınca Max alacağın 160hz oluyor. Dual mode sayesinde rekabetçi oyunlarda örneğin valorant 300 fps alabilirsin. İşe de yarıyor bu arada dual mod monitörlerde hareket bulanıklığını azaltıyor. 2k 240hz istemeni anlıyorum, umarım getirirler.

4k kaldırma meselesine gelince aslında 9070xt cok rahat kaldırır. Ben 4070 ti super ile 4k kullanıyorum. 4k DLSS performans > 2k DLAA görüntü arasında hatrı sayılır fark var. Ayrıca aynı FPS yi dlss ile alabiliyorsun. 4k dlss yanına 2k dlaa koyunca 2k monitör bulanık gözüküyor. 1080p vs 2k durumunu tekrar yaşıyorsun yani. Fps açısından da sıkıntı yaşamadım. BenchmarKing ve Digital foundry ayarları görüntüyü çok az etkileyecek fps yi %20 artırıyor. Ayrıca 4k da ayar kısmak 1080p ve 1440p ye oranla daha çözünürlük farkından ötürü daha az rahatsız ediyor.

Bana gelen dönütler olumluydu ancak sorun bildiren kullanıcılarda internette var. Kırmızı ton sorunu olduğu söyleniyor. Şurada bahsetmiştim incelemesini yaptığım zamanlar.
Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam 4k istememdeki bir diğer sebep aslında ben yüksek hz seven ve isteyen birisiyim ve FSR4 her oyunda olmadığı için (nvidia gibi destek vermiyorlar her oyuna malesef) böyle 4k 240hz monitör alsam mesela düşük fps oynarım korkusu yüzünden 2k 240hz düşünüyorum. Ama tabi 4k ya baktıktan sonra 2k ya bakmak istemem. Normalde istediğim şey samsungun g8 miydi neydi 32 inç curved mini led monitörü vardı 4k 240hz ona çok düşmüştüm fakat hem fiyatı uçtu gitti hem 4k besleyemem korkusundan uzaklaştım.

Bana gelen dönütler olumluydu ancak sorun bildiren kullanıcılarda internette var. Kırmızı ton sorunu olduğu söyleniyor. Şurada bahsetmiştim incelemesini yaptığım zamanlar. Toyallydubbed ve rtings kırmızı ton sorunu yaşamadığını, memnun kaldıklarını söylerken monitors unboxed kırmızı ton sorunu yaşadığını söylemişti.
Peki miniled'de VA tercih ediliyorya normalde TV tarafında, monitörde IPS sorun olurmu, ne gibi dezavantajı olur ? Normalde ıps'te glow olurda baktığım videolarda aynı va gibi siyah.

Cevaplarınız için teşekkür ederim hocam 4k istememdeki bir diğer sebep aslında ben yüksek hz seven ve isteyen birisiyim ve FSR4 her oyunda olmadığı için (nvidia gibi destek vermiyorlar her oyuna malesef) böyle 4k 240hz monitör alsam mesela düşük fps oynarım korkusu yüzünden 2k 240hz düşünüyorum. Ama tabi 4k ya baktıktan sonra 2k ya bakmak istemem. Normalde istediğim şey samsungun g8 miydi neydi 32 inç curved mini led monitörü vardı 4k 240hz ona çok düşmüştüm fakat hem fiyatı uçtu gitti hem 4k besleyemem korkusundan uzaklaştım.
Neredeyse oled monitör parasına çıktı o monitör. Neo g8 olandan bahsediyorsunuz. Neo g8 değilde neo g7 yi oled almadan önce kendime alacaktım ama stok sorunu vardı ben alırken. Neo g8 de ayrıca scanline sorunu var. Samsung VA monitörler aşırı hızlı olmak için fazla zorlanıyorlar. Kullandıkları panel ile mi alakalı bilmiyorum ama samsung hızlı VA monitörlerde yaygın bir sorun. Neo g7, neo g8, g65b vs örnek verilebilir. Neo g8 gibi üst düzey modellerde daha yaygın.

Peki miniled'de VA tercih ediliyorya normalde TV tarafında, monitörde IPS sorun olurmu, ne gibi dezavantajı olur ? Normalde ıps'te glow olurda baktığım videolarda aynı va gibi siyah.
IPS glow yine vardır eğer atw polarizer koymadılarsa. Ama mini led ile ekranın karşısından sorun olmaz gibi. Mini Led IPS in bir diğer dezavantajı da blooming / halo effect etkisi VA olanlara göre daha fazla olur. Masaüstünde gezerken kapatmana gerekir ki rahatsız etmesin. Ya da öyle kullanıcab yapacak bir şey yok.

10832.webp

Blooming

10842.webp

Monitörün kalitesine bağlı blooming değişebilir. Hem zone sayısı önemli, hem de optimize etmek önemli.

Son düzenleme:
Film dizi filan için uygun sanırım bu monitör. Yalnız birebir karşıdan değilde yan gel yat osman vaziyetinde izlenir mi. Yine karşıdan ama hafif aşağıdan yani. Kullananlar yorum atabilir mi.

Film dizi filan için uygun sanırım bu monitör. Yalnız birebir karşıdan değilde yan gel yat osman vaziyetinde izlenir mi. Yine karşıdan ama hafif aşağıdan yani. Kullananlar yorum atabilir mi.
Mesafe uzakken (örneğin 70 80 cm) görüş açıları fena değil. Monitörü yakın kullanırsanız açılardan etkileniyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: cotw
Monitörü aldım ama önereceğiniz renk ayaları var mı arkadaşlar? Daha canlı bir görüntü için

maşallah hocam bune bende niye böyle değil
Bi görüntü ayarı yapmadım fabrikasyon ayarları mevcut şuan. Cs için ve gündelik kullanımda tatmin ediyor, yapay zeka ve internette bi kaç ayar mevcut onları deneyin.

her türlü oyunu oynayacağım birde video izleyeceğim bu bütçeye bundan daha iyi 2k monitör alınabilir mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,015
Üyeler
192,856
Son üye
vLRagnarok
Geri