16 GB TEK SLOT RAM ( Sizce 2 slot yapmalı mıyım ? )

ayreX

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar. Şuan sistemim de Hyperx fury 16gb ram tek slot şeklinde takılı.
Yakın zaman da r5 3500x olan işlemcimi 5600x ile güncelleyeceğim.
1050ti olan ekran kartımı 5060 olarak güncelleyeceğim.
Ram olarak birebir aynısını bulamadım çift slot olması performans olarak çok mu kritik acaba ? Önce işlemci alacağım bu işlemci upgrade i cs2 için güzel fark yaratır mı ? Öneriniz nedir ?.

Merhabalar. Şuan sistemim de Hyperx fury 16gb ram tek slot şeklinde takılı.
Yakın zaman da r5 3500x olan işlemcimi 5600x ile güncelleyeceğim.
1050ti olan ekran kartımı 5060 olarak güncelleyeceğim.
Ram olarak birebir aynısını bulamadım çift slot olması performans olarak çok mu kritik acaba ? Önce işlemci alacağım bu işlemci upgrade i cs2 için güzel fark yaratır mı ? Öneriniz nedir ?.
5600 uçurur hocam cs2 de , dual channel da çok önemli bu ikisini yaparsan FPS 1.5 2 katına çıkar.

evet dual chanell da fpsini yükseltir

5600 uçurur hocam cs2 de , dual channel da çok önemli bu ikisini yaparsan FPS 1.5 2 katına çıkar.
ekran kartını upgrade etmeden de farkı hisseder miyim hocam. Benim ramin aynısını da bulamadım hyperx fury 16gb rgb idi. 8 gb alsam 24 olarak çalışır mı o konuda bilginiz var mı ?

ekran kartını upgrade etmeden de farkı hisseder miyim hocam. Benim ramin aynısını da bulamadım hyperx fury 16gb rgb idi. 8 gb alsam 24 olarak çalışır mı o konuda bilginiz var mı ?
Kendi ramini direk 2x8 ile takas edebilirsin. Veya kendi ramini satıp direk 2x16 kit alabilirsin sarı siteden. Ekran kartını upgrade edersen buda cs de çok farkettirir ama bütçene göre önce 5600 al sonra dual channel en son ekran kartına geç hatta bence sarı siteden 16 17 ye 9060xt 16 gb al 2k ultrada hikayeli oyunda takılırsın. Ama hikayeli oyun oynayacaksan 2x16 yapman daha tatlı olur ama aşırı da şart değil. Yine 2x8 lede birçok oyunu oynarsın.

Kendi ramini direk 2x8 ile takas edebilirsin. Veya kendi ramini satıp direk 2x16 kit alabilirsin sarı siteden. Ekran kartını upgrade edersen buda cs de çok farkettirir ama bütçene göre önce 5600 al sonra dual channel en son ekran kartına geç hatta bence sarı siteden 16 17 ye 9060xt 16 gb al 2k ultrada hikayeli oyunda takılırsın. Ama hikayeli oyun oynayacaksan 2x16 yapman daha tatlı olur ama aşırı da şart değil. Yine 2x8 lede birçok oyunu oynarsın.
Hocam benim ram Hyperx Fury 16GB Rgb 3200mhz.
KHX3200C16D4/16GX - seri numarası.
Alabileceğim uyumlu 16gb uygun fiyatlı ram ne önerirsiniz aynısı artık üretilmiyormuş diye gördüm.

Hocam benim ram Hyperx Fury 16GB Rgb 3200mhz.
KHX3200C16D4/16GX - seri numarası.
Alabileceğim uyumlu 16gb uygun fiyatlı ram ne önerirsiniz aynısı artık üretilmiyormuş diye gördüm.
Hocam direk aynısı olması gerekmiyor diye biliyorum aynı hızda olsa kafi diye duymuştum ama tam da emin değilim bu konu hakkında ekstra bir post açarsan daha teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur. Daha yavaş bir ram takarsan da yavaş olanın hızında çalışıyor diye biliyorum ikiside. Çünkü ddr4 te 2 farklı marka ram takan ben çok insan gördüm.

Elindeki rami satarak veya takas ederek ikili kit alman en doğrusu olur

Elindeki rami satarak veya takas ederek ikili kit alman en doğrusu olur
Sizin bilginiz var mı acaba ? Kingston hyperx beast yazanlar aynı frekansa sahip olanlar sorun çıkarmaz dedi chatgpt ama benimkinin aynısı artık üretilmiyormuş beast adıyla çıkıyormuş. Takas veya sat al ile uğraşmakta istemiyorum açıkçası.

Ya şöyle diyim zaman harcamak istemiyorsanız dual Chanel öyle çok kritik bir mesele değil apu sistemlerde fark ediyor daha çok ama 5600x fpsleriniz gerçekten fark ettirir

Geri