Beyaz sistem son dokunuşlar için yardım

Reaksiyon skoru
61
Bütçe belirtmiyorum Ana parçalar belli çünkü.

Gpu: Sapphire Rx9070 Pure aldım Bugün geldi 30k
Anakart: Sapphire B850 ATX Pure aldım Yarın geliyor 9k

Alınacaklar;
- 9800x3d 21K
- Corsair 2x16gb ram 24K İndirim bekleyecektim ama zaten beyaz ramler max 18e düşüyor vatanda bile bunun için 1 ay pc parçalarını toplayıp test etme şansım olmicak. Allah korusun belki parçalardan biri arızalı ise iade etme sürecinin geçmesini istemiyorum. En kötü 2.elden siyah 8gb ram alıp sonra vatan indirimi şekli yapıcam ama vatanın tekrar indirim yapacağı ne meçhul. Sıkıntı kardesim ya
- Lian li kasa 6.5k
- m2 ssd ikisi arasında kaldım 1. daha iyi hissettiriyor (1.Link) (2.Link) 8k
- Soğutucu en çok kafamı karıştıran bu yeterli gibi duruyor fiyatı da uygun ama adını daha önce duymamıştım 2.7k
- Psu bunu düşündüm, bu psu tier listte A- (Tier list) 5.2k

Sıvı soğutma hakkında bulabildiğim tek test: https://www.enostech.com/ocypus-delta-l36-white-argb-v2-review/
1777307966062.webp

parçalar bu kadar son olarak kasada mevcutta fan olmayacak
https://www.itopya.com/rampage-7c-1...483438000&_sgm_source=28901&_sgm_action=click (300tl)
https://www.incehesap.com/lian-li-u...bKfBGLEf5LxvL6gCGTGENU8vVJQZOpwUtfqWCqkV08v3U (1.800TL)
bu modeller hoşuma gitti o sonsuza kadar giden aynalı yapısı. Rampage ucuz yollu tam istediğim gibi ama reverse fan modeli yok. Lian li ise uyumluluk olarak çok daha sorunsuz olacak ve reverse fan modeli mevcut ama rampage'e oranla 3 katı fiyat.. Rampage modelini reverse olarak çevirsem çok mu rezil görüntü çkar bilemedim ya da benzeri model var mı rampage gibi uyguna

Parça önerisi yapacaksanız;
+ramler rgb çok şart değil ama olursa güzel olur. Full beyaz şart değil patriot ve apacer gibi siyah beyaz tasarımlar olabilir. en az 16gb-6000mhz max cl36
+Gen4 ve DRam olan ssdler tercihim 1tb olması.
+Psu olmaz derseniz lian li 850w +80 platin alıcam muhtemelen ama o da 10k çok para. diğer psular hakkında bilgim yok
+Sıvı soğutmada da max Lian Li Galahad II Trinity AIO Performance alırım bu da 8k Hem sessiz hem performanslı diyorlar bilmiyorum.

Alınacaklar;
- 9800x3d 21K
- Corsair 2x16gb ram 24K İndirim bekleyecektim ama zaten beyaz ramler max 18e düşüyor vatanda bile bunun için 1 ay pc parçalarını toplayıp test etme şansım olmicak. Allah korusun belki parçalardan biri arızalı ise iade etme sürecinin geçmesini istemiyorum. En kötü 2.elden siyah 8gb ram alıp sonra vatan indirimi şekli yapıcam ama vatanın tekrar indirim yapacağı ne meçhul. Sıkıntı kardesim ya
- Lian li kasa 6.5k
- Soğutucu en çok kafamı karıştıran bu yeterli gibi duruyor fiyatı da uygun ama adını daha önce duymamıştım 2.7k

Sıvı soğutma hakkında bulabildiğim tek test: https://www.enostech.com/ocypus-delta-l36-white-argb-v2-review/
Alıntıyı görüntüle

https://www.itopya.com/rampage-7c-1...483438000&_sgm_source=28901&_sgm_action=click (300tl)
https://www.incehesap.com/lian-li-u...bKfBGLEf5LxvL6gCGTGENU8vVJQZOpwUtfqWCqkV08v3U (1.800TL)
bu modeller hoşuma gitti o sonsuza kadar giden aynalı yapısı. Rampage ucuz yollu tam istediğim gibi ama reverse fan modeli yok. Lian li ise uyumluluk olarak çok daha sorunsuz olacak ve reverse fan modeli mevcut ama rampage'e oranla 3 katı fiyat..

+ramler rgb çok şart değil ama olursa güzel olur. Full beyaz şart değil patriot ve apacer gibi siyah beyaz tasarımlar olabilir. en az 16gb-6000mhz max cl36
+Psu olmaz derseniz lian li 850w +80 platin alıcam muhtemelen ama o da 10k çok para. diğer psular hakkında bilgim yok
+Sıvı soğutmada da max Lian Li Galahad II Trinity AIO Performance alırım bu da 8k Hem sessiz hem performanslı diyorlar bilmiyorum.
nzxt c850 beyaz psu var onu al hocam enermax çok sesli diyolardı. Sıvı soğutma olarak f/p arctic liquid freezer III 360 pro alabilirsin. SSD lerin ikiside birbirinin aynısı hangisini istiyosan al.

nzxt c850 beyaz psu var onu al hocam enermax çok sesli diyolardı. Sıvı soğutma olarak f/p arctic liquid freezer III 360 pro alabilirsin. SSD lerin ikiside birbirinin aynısı hangisini istiyosan al.
Hocam önerdiğiniz iki parçayı da inceledim gerçekten hoşuma gitti psu A+ kalite önünü alabilen yok
artic liquid ise bu modellere bakıyodum hangisi daha performanslı diye diye kendimi kaybettim bunları unuttum gitti hatırlattığın çok iyi oldu tercihimi bu iki parçadan yana kullanıcam

Alacağım kasa Lian Li O11 Vision Compact
Bu kasaya şimdi fanları nasıl konumlandırmalıyız biraz forumda gezinince anladığım kadarıyla
yan ve aşağıya reverse
üst ve arkaya düz koyuyoruz doğru mu (yukarıya direkt cpu radyatör koymayı düşünüyorum)
kasa fanı olark ise şimdi bu sıvı soğutucu ile uyumlu olsun diye aynı fanları tercih ettim zaten artic marka şüphem yok indirimdeymiş set halinde alınca. Normalde tek fiyatı 1.000TL

ARCTIC P12 Pro A-RGB PWM White 3lü 2500TL
ARCTIC P12 Pro Reverse A-RGB PWM White 3lü 2400TL

bahsettiğim kuruluma göre 2 reverse 1 tane düz almak gerekli farklı bir fan montaj öneriniz var mı

Alacağım kasa Lian Li O11 Vision Compact
Bu kasaya şimdi fanları nasıl konumlandırmalıyız biraz forumda gezinince anladığım kadarıyla
yan ve aşağıya reverse
üst ve arkaya düz koyuyoruz doğru mu (yukarıya direkt cpu radyatör koymayı düşünüyorum)
kasa fanı olark ise şimdi bu sıvı soğutucu ile uyumlu olsun diye aynı fanları tercih ettim zaten artic marka şüphem yok indirimdeymiş set halinde alınca. Normalde tek fiyatı 1.000TL

ARCTIC P12 Pro A-RGB PWM White 3lü 2500TL
ARCTIC P12 Pro Reverse A-RGB PWM White 3lü 2400TL

bahsettiğim kuruluma göre 2 reverse 1 tane düz almak gerekli farklı bir fan montaj öneriniz var mı
Almadiysan
Buna bak derim

Almadiysan
Buna bak derim
Henüz almadım
attığın model göze daha güzel geliyor ama performans konusunda bilmiyorum
1777319384709.webp

Artic fan
1777319529794.webp
1777319545891.webp
77 CFM düz - 73CFM reverse modeli
1777319697199.webp

Muhtemelen görünüşe gidip senin attığını tercih edicem ve ekstradan marka sağlam övülüyor Kağıt üzerindeki özellikler bazen fazladan yazılıyor belki senin attığın daha iyidir bilmiyorum
Asıl aklıma takılan Artic modelinde düz ve reverse modelleri arasında fan gücü üfleme şeyi cart curt çoğu özellik farklı ama bu fark senin attığında öyle bir şey göremedim düz fanı ne veriyorsa reverse modelide aynısını veriyor. Bu sanırım kalitesinden ötürü. Artic fan modelleride normalde sıvı soğutma fanı sanırım ondan ötürü bu kadar iyi

Arkadaşlar başka tavsiye yoksa sabah uyanınca parçaları sipariş edicem

RX9070 Pure(alındı)
b850 Pure ATX (alındı)
9800x3d
Lian Li O11 Vision Compact kasa
Arctic Liquid Freezer Iıı Pro 360 sıvı soğutma
NZXT 850W C850 White +80 Gold
CORSAIR Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL36 DDR5 Ram
Kioxia 1TB Exceria PRO M.2 SSD 7300MB/s 6400MB/s
AsiaHorse Dawn Pro 120mm Kasa Fanı (2x 3lü reverse / 2x düz )

**Fan kurulumunu şöyle düşündüm Kasanın üstü cam olacak. Arkaya 2 egzoz düz fan, Aşağıya 3 tane reverse fan gelecek. İşlemci soğutucuyu yan tarafa koymayı planlıyorum ama fanlar kasanın arkasına bakıcak. Kasanın iç tarafından da radyatörün öbür kısmına 3 tane daha reverse fan koyup radyatörü arada tost yapıcam kule tipi misali. Radyatördeki 6 tane fanın hepsi havayı yandan içeri alacak. Herhalde sorun olmaz bakalım değişiriz yerlerini en kötü ihtimal

Alınacaklar;
- 9800x3d 21K
- Lian li kasa 6.5k

Alıntıyı görüntüle

bu modeller hoşuma gitti o sonsuza kadar giden aynalı yapısı. Rampage ucuz yollu tam istediğim gibi ama reverse fan modeli yok. Lian li ise uyumluluk olarak çok daha sorunsuz olacak ve reverse fan modeli mevcut ama rampage'e oranla 3 katı fiyat.. Rampage modelini reverse olarak çevirsem çok mu rezil görüntü çkar bilemedim ya da benzeri model var mı rampage gibi uyguna

hocam fan konusunda wraith den asia horse dawn pro normal ve reverse tavsiyemdir yada hoşunuza giderse cosmıq yada nyota falan iyidir cfm ve statik basınç değerleri iyi

hocam fan konusunda wraith den asia horse dawn pro normal ve reverse tavsiyemdir yada hoşunuza giderse cosmıq yada nyota falan iyidir cfm ve statik basınç değerleri iyi
Bana bi su koyun hocam sisstemin parçalarını topladım 135k yaptı ne yapıyorum ben ya bir anlık heves uğruna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu sistemi 5 6 ay sonra satmaya kalksam satabilir miyim acaba

Bana bi su koyun hocam sisstemin parçalarını topladım 135k yaptı ne yapıyorum ben ya bir anlık heves uğruna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu sistemi 5 6 ay sonra satmaya kalksam satabilir miyim acaba
topladığın paraya satman imkansız yani daha ucuza heveslik sistem alıp heves bitince satmak mantıklı olabilir bence

topladığın paraya satman imkansız yani daha ucuza heveslik sistem alıp heves bitince satmak mantıklı olabilir bence
Ya reis sana şöyle söyleyeyim açıkçası cs oynuyorum sadece 7500flerden buraya kadar 2bin tl 2bintl diye diye çıktım ve yalan yok ben 130k param olduğunu bilmiyodum şuan aktif 4060lı laptop var zaten gider motor alırım az daha koyup daha iyi :D Bi sorguladım kendimi fiyatı görünce. Bir yandan da bu oyun yasası muhabbeti beni geriyor.. Sinirlerim bozuldu ya

Ya reis sana şöyle söyleyeyim açıkçası cs oynuyorum sadece 7500flerden buraya kadar 2bin tl 2bintl diye diye çıktım ve yalan yok ben 130k param olduğunu bilmiyodum şuan aktif 4060lı laptop var zaten gider motor alırım az daha koyup daha iyi :D Bi sorguladım kendimi fiyatı görünce. Bir yandan da bu oyun yasası muhabbeti beni geriyor..
misal 135 k ya aldığın sistem seni ileride satarken üzer önce onu kavramalısın şöyle üzer bu bir motor - araba vs değil konutta değil elektronik bileşenlerden oluşan bir yapı 2.ele düşeceğinden kaynaklı fiyat ölmeye başlar 135k ya aldığın ürün örnek veriyorum 100 k 110 k ya düşer toplu satarken daha da ölebilir tek tek satarsan daha az zararla da kapatabilirsin o yüzden alırken iyi düşün daha sonra pişman olmayacam sıkıntı yok zararına da olsa satar harcadığımın belli kısmını geri alırım sıkıntı yok diyorsan al takıl sonra satarsın bende sisteme baya harcadım ama arkama bakmıyorum ve harcamaya devam ediyorum edicemde ekipman vs işlemci sıvı soğutma vs derken en az 50-100k daha basarım muhtemelen

misal 135 k ya aldığın sistem seni ileride satarken üzer önce onu kavramalısın şöyle üzer bu bir motor - araba vs değil konutta değil elektronik bileşenlerden oluşan bir yapı 2.ele düşeceğinden kaynaklı fiyat ölmeye başlar 135k ya aldığın ürün örnek veriyorum 100 k 110 k ya düşer toplu satarken daha da ölebilir tek tek satarsan daha az zararla da kapatabilirsin o yüzden alırken iyi düşün daha sonra pişman olmayacam sıkıntı yok zararına da olsa satar harcadığımın belli kısmını geri alırım sıkıntı yok diyorsan al takıl sonra satarsın bende sisteme baya harcadım ama arkama bakmıyorum ve harcamaya devam ediyorum edicemde ekipman vs işlemci sıvı soğutma vs derken en az 50-100k daha basarım muhtemelen
Pişman olacağım bir seneryoda gibiyim çünkü içimdeki çocuk öldü zevk vermiyor artık pc. Eski arkadaş ortamları yok eski oynama isteği yok. Pc kötüyken hepsi vardı... iki okul biraz iş dedik pcden uzak kalınca soğudum temelli. Şimdi de biraz video izlicem cs oynicam diye böyle bir sistem dizmek açık ara saçma. Gelen ürünleri iade edeyim bari.

Senin imza sistem iyi asalında reis işlemci dışı maşşallahın var yapıyosun bu sporu :D Senin yerinde olsam şuan yetersiz gelince 9800x3d çeker rx kanadında yeni kart beklerim illahaki çıkacam bu 5090 kartlara rakip saf güç 🔥

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,500
Üyeler
193,064
Son üye
demirkare
Geri