VİCTUS 16 r0064nt model bir laptopum var bir anda donma sorunu ile karşı karşıyayım çok sinir bozucu, son zamanlarda çok fazla oluyor. Bilgisayarı her açtığımda bir dakika sonra bu sorunla karşılaşıyorum artık.(ilk zamanlarda bu kadar sık olmuyordu.) Birkaç test ve gözlem yaptım bunları size bildireceğim.
- Yazılımsal sandım ve format attım. Daha driverları bile kurmadan yine oldu.
- Bataryadan sandım ve bataryayı çıkartıp güçte çalıştırdım yine sorun oldu
- Belki sorun güçtedir dedim ve gücü çıkartıp sadece bataryada kullandım yine aynı sorun oldu
- Harici ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım sorun yine oldu.
- Bios menüsünde saatlerce açık bıraktım hiçbir sorun yaşamadım.
- Ramleri sırayla söküp tek tek çalıştırdım sorun yine oldu her seferinde.
- Donma her olduğunda ses takılı kalıyor.
- Donma olduktan bir süre sonra fanlar önce kapanıyor birkaç saniye sonra makslanıyor ve maksta sabit kalıyor.
- Donuk haldeyken caps lock ışığı değişmiyor fakat fn+f4 ile klavye arka ışıklarını yönetebiliyorum.
Garanti sürem bitti. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
- Yazılımsal sandım ve format attım. Daha driverları bile kurmadan yine oldu.
- Bataryadan sandım ve bataryayı çıkartıp güçte çalıştırdım yine sorun oldu
- Belki sorun güçtedir dedim ve gücü çıkartıp sadece bataryada kullandım yine aynı sorun oldu
- Harici ekran kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım sorun yine oldu.
- Bios menüsünde saatlerce açık bıraktım hiçbir sorun yaşamadım.
- Ramleri sırayla söküp tek tek çalıştırdım sorun yine oldu her seferinde.
- Donma her olduğunda ses takılı kalıyor.
- Donma olduktan bir süre sonra fanlar önce kapanıyor birkaç saniye sonra makslanıyor ve maksta sabit kalıyor.
- Donuk haldeyken caps lock ışığı değişmiyor fakat fn+f4 ile klavye arka ışıklarını yönetebiliyorum.
Garanti sürem bitti. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.