❌İndirim Bitti! Asus ROG Strix OLED XG27AQDMGR W 27999 TL

Giganin gen4 woledi vardı o mu mantıklı bu mu? Piyasaya daha gen4 woled gelir mi yeni beklenmeli mi?

ilk defa oled kullanıp ips'e dönüş yapan birisini gördüm :D
hocam anlamadım ben benim aldığım model mi kötüydü, lg 27gs95qe almıştım eski monitörüm 2k ips o da lg 165hz'lik bir monitör renk olarak eski monitör daha iyi geldi, siyah dengesi pek bir şey anlamadım fark olarak bir de arada yazı işlerim oluyor bilgisayar üzerinde oled'te yazılar kayık baya ve araştırdığımda ilk nesil oledlerin çoğunda varmış bu durum. Kutu öyle kenarda duruyor yan ekran olarak bile kullanmadım orda da 1080p ips lg monitörüm var.

Artıları eksileri var ikisinin de kişisel tercih yani. QD bazı insanlarda baş ağrısı yapabiliyor, öyle bir durum yoksa QD tercih ederdim şahsen. Denemeden bilmek zor o yüzden Amazon gibi iade politikası iyi olan bir yerden almak önemli.
QD-Oled'in renk gamutu ve parlaklığı inanılmaz yüksek. Renk gamutu srgb nin çok ötesinde rec 2020 %82 civarı kapsıyor. Eğer srgb içeriği bu kadar geniş renk alanında görüntülersen muhtemelen baş ağrısı yapar. Kendim aynen bu durumu yaşadım. Midem bulandı o derece rahatsız oldum. Ayrıca srgb içerikte bu kadar fazla renk alanınu kullanmak berbat gözükmesine renklerin pastel boya gibi olmasına sebep oluyor. Çoğu kişinin bilmediği bir detay. Hemen hemen jerkes kutudan çıktığı haliyle yani tüm renk alanını kullanarak kullanıyor.

Farkı buradan görebilirsin. Üstteki resimde kutudan çıkmış hali doğal renk alanı, ikinci resimde srgb renk uzayı kullanıldı. Sonuç artık renkler daha doğal ve baş aşrısı/ mide bulantısı vs yapmıyor.
11065.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu ikisinden hangisi daha iyi bir model Tayfun? Glossy ve mat farkı dışında ciddi fark var mı?
Kalibrasyonda Asus daha iyi ve daha fazla özellik var.

QD-Oled'in renk gamutu ve parlaklığı inanılmaz yüksek. Renk gamutu srgb nin çok ötesinde rec 2020 %82 civarı kapsıyor. Eğer srgb içeriği bu kadar geniş renk alanında görüntülersen muhtemelen baş ağrısı yapar. Kendim aynen bu durumu yaşadım. Midem bulandı o derece rahatsız oldum. Ayrıca srgb içerikte bu kadar fazla renk alanınu kullanmak berbat gözükmesine renklerin pastel boya gibi olmasına sebep oluyor. Çoğu kişinin bilmediği bir detay. Hemen hemen jerkes kutudan çıktığı haliyle yani tüm renk alanını kullanarak kullanıyor.

Farkı buradan görebilirsin. Üstteki resimde kutudan çıkmış hali doğal renk alanı, ikinci resimde srgb renk uzayı kullanıldı. Sonuç artık renkler daha doğal ve baş aşrısı/ mide bulantısı vs yapmıyor.
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kalibrasyonda Asus daha iyi ve daha fazla özellik var.
Yani hocam siz hangisini önerirsiniz? Msi E2 mi konudaki monitör mü?

Yani hocam siz hangisini önerirsiniz? Msi E2 mi konudaki monitör mü?
Direkt daha iyi diyebileceğim bir ürün yok. Farkları söyleyeyim sen karar ver.

SDR ve HDR parlaklık AWDMGR
Daha az ABL (parlaklık limitleyici) AQDMGR
Işık altında daha iyi siyah derinliği ve daha yüksek algılanan kontrast AQDMGR
Daha kolay ekran temizliği AQDMGR
Grey banding (dikey çizgi sorunu) az veya çok kaçınılmaz MSI panel yapısı gereği çoğu senaryoda daha az yapıyor
Black crush MSI da daha az (gri tonlarının siyah gözükmesi sorunu)
Gama kayması (woled problemi) düşük yenileme hızlarında gri tonları açık griye döner yani gama düşer
Renk canlılığı MSI
Daha az yansıma MSI
Homojenlik MSI
Daha fazla bozulma, yanma şikayetleri uzun ömür güvenilirliği MSI (eski nesil woledler de çok şikayet var)

Sen kendin seç ikiside kritik sorunlara sahip.

Ben genel olarak şöyle sıralıyorum;

Işık altında Woled
Loş ortamda eşit (artı-eksi durumu bariz kazanan yok)
Karanlıkta qd oled

Tabii kişisel tercihler falan devreye giriyor bu benim kişisel görüşüm. HDR falan anlamam stok halde bana en iyi görüntüyü versin dersen aqdmgr genel olarak daha başarılı. Ancak uzun vadede bozulup elinde kalacak hissi veriyor bana. Woled monitörlerle alakalı çok fazla bozulma, yanma şikayetleri okuduğumdan uzun vadeli gelmiyorlar.

Direkt daha iyi diyebileceğim bir ürün yok. Farkları söyleyeyim sen karar ver.

SDR ve HDR parlaklık AWDMGR
Daha az ABL (parlaklık limitleyici) AQDMGR
Işık altında daha iyi siyah derinliği ve daha yüksek algılanan kontrast AQDMGR
Daha kolay ekran temizliği AQDMGR
Grey banding (dikey çizgi sorunu) az veya çok kaçınılmaz MSI panel yapısı gereği çoğu senaryoda daha az yapıyor
Black crush MSI da daha az (gri tonlarının siyah gözükmesi sorunu)
Gama kayması (woled problemi) düşük yenileme hızlarında gri tonları açık griye döner yani gama düşer
Renk canlılığı MSI
Daha az yansıma MSI
Homojenlik MSI
Daha fazla bozulma, yanma şikayetleri uzun ömür güvenilirliği MSI (eski nesil woledler de çok şikayet var)

Sen kendin seç ikiside kritik sorunlara sahip.

Ben genel olarak şöyle sıralıyorum;

Işık altında Woled
Loş ortamda eşit (artı-eksi durumu bariz kazanan yok)
Karanlıkta qd oled

Tabii kişisel tercihler falan devreye giriyor bu benim kişisel görüşüm. HDR falan anlamam stok halde bana en iyi görüntüyü versin dersen aqdmgr genel olarak daha başarılı. Ancak uzun vadede bozulup elinde kalacak hissi veriyor bana. Woled monitörlerle alakalı çok fazla bozulma, yanma şikayetleri okuduğumdan uzun vadeli gelmiyorlar.
Teşekkürler yanıt için benim konuma bakabilir misin peki burayı işgal etmeyelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,412
Üyeler
193,026
Son üye
Ramiz40
Geri