Oynadiklari mac ve kazandiklari puan ortalamasi
2021-2022 İsmail kartal 21 / 1.95
2022-2023 Jorge jesus 53 / 2.23
2023-2024 İsmail kartal 58 / 2.40
2024-2025 Jose mourinho 62 / 2.02
2025-2026 Domenico tedesco 45 / 2.00
Bu puanlara gore sampiyonluk olmasi lazim ama hala yok ortada. Ayrica en uzun kalan Jose mourinho. Ismail kartal araya farkli teknik direktor girdigi icin saymiyorum cunku takimi 2 sezon ard arda yonetmedi. Vitor sonrasi ismail kartal geldi kurtarmasi icin elinden geleni yapti sampiyonluk beklenemez kadroyu ve puan kayiplari o yapmadi.
Jorge jesus geldi ligde dominant bir oyun ile en cok gol atan takim oldu ama ligde yakin siralamadakilere gore fazla gol yedi. Jesus on alanda press yaprigi icin savunma hattini da orta cizgiye getirdigi icin rakipler arkaya hizli oyuncular ile ulasabilir. Bu da rakip oyuncularin kaleci ile 1e1 yakalanmasi demek. Ee haliyle cogu kaleci gibi altay da gol yedi sonuc ise altay kotu oyuncu ilan edildi gunah kecisi oldu. Bu donem sosyal medyada golcu isteyen vardi kendi gorusum. Oysa ligin en cok gol atan takimi neden gol atacak adam arasin ki. Savunmada ise kim min jae gibi hizli oyuncu gonderilmis atilla szalai ile yeni oyuncular gelmis. As kaleci 40 mac, atilla szlai 52 mac, jesus ise 53 mac yonetmis. Ee bu da insan bu stoper daha ne yapsin savunma ise kotu durumdaydi bence ozellikle geriye atilan hizli hucumlari kesemiyorduk belki kim min jae olsa durum farkli olurdu.
Ismail kartal sezonunu anlatmaya gerek bile yok hoca ne yaparsa yapsin kendini sevdiremedi basarisiz denildi bana gore hocanin hakki yendi. Tek elestri noktasi konferans liginde rade krunic sevdasi penaltilarda taktiksiz olmasi(bence) elestrilebilir. Ha bu da hocanin tercube kazanmasi demek en azindan hoca"demekki bir oyuncuya baglanmak takima zarar veriyor. Penaltilara taktik yapmadan kalmak bana zarar veriyor" seklinde tecrube kazanmasina sebep olur. Tabi hoca 2. Yila kalamadigi icin tecrube kazansa da bir sey degismedi.
Jose mourinho her zaman 2. Yilin adami olmustur. Hicbir zaman hucum guardiola gibi"ben oyunu kontrol ederim" demedi aksine" ben seni cezalandiririm" dedi kontralar ile vurur. Aslinda kotu sezon gecirmedi ama ortam tam kaostu. Hoca hakem kotu der suclanir simdi diger takimlar der sorun yok. Hoca bir sey der lafi carpitilir suclanir. Ne yapsa begenilmedi. Yok savunma yapiyor yok buyuk takim boyle oynamaz. Yok hakemi elestirme yok hakemi elestir. Jose mourinho barca ya karsi bile full savunma yapmis adam bu adamin kariyeri hucum uzerine degil ki. Zaten oyuncular ne kadar hucum edecek bunye dayanmaz mac gel git li olur karsilikli atak olur.bu adam pep guardiola ya orta actirmis adam ki guardiola orta acmayi sevmeyen biri. Boyle bir adami getirip surekli press surekli hucum mu beklersin. Diger bir sorun ise kadroda bek olmamasi Ferdi kadioglu gitmis Oosterwolde sakatlanmis bazen Mert oynuyordu Osayi ceza veya sakatlaninca krize giriyordu ozellikle Osayi olmayinca hizli ataklari kesen kalmiyordu takimda. Tabi Jose Mourinho ilk yilda degil 2. Yilda kazanan olmustur. Tabi her zamanki gibi 2. Yilda kovuldu. Benfica dan Kerem Aktürkoglu nu transfer edemegince, benfica kerem ile fenerbahceyi eleyince ve Jose Mourinho yonetimi elestirince kovuldu. Oysa Kerem josenin sistemine uyan bir profil olurdu. Tabi Jose kovulduktan sonra yapulan yildiz transferler baskanlik secimi antreman yapilmamasi bana gore fenerbahcenin bastan 1 yil daha kaybetmesine sebep oldu.
Domenico Tedesco elestirme hakkim yok. Bu adam kendi kadrosunu kurmadi, oyuncular ile sezon oncesi kamp yapmadi. Baskanlik seciminin ortasina atildi. Bu adami elestirmek kimsenin hakki degil suan.
3 santraforunu da satip tum santrafor yukunu 19 yasindaki gence ve pozisyonu bile olmayan taliscaya vermenin neresi mantikli. Daha takim da ana mevkisi stoper olan as oyuncu yok duzgun. Skriniar caglar yigit efe. Caglar rezalet durumda yigit efe tecrubesiz. Oosterwolde mert fln oynuyordu bu oyuncularin ana mevkisi stoper bile degildi. Biz Samet Akaydina kizarken(milli mac fenerbahce) ona muhtac haldeyiz suan bu dogru yonetim bicimi mi? Suan asensio yokken fenerbahce oyun oynayamiyor. Tadic ve dzeko u mutfakta gonderdin simdi 2 sini de ariyorum ben. Tadic dzeko varken hizli oyun yoktu genc ve dinamik takimlara karsi zorlaniyorduk yine ayni yere geldik.
Rakip takimi analiz edersin bakarsin adamda yaratici oyuncu vardir yavastir sen de hizli oyun kurup onlarin bu zayifligini kullanirsin bu da seni kotu gosterir. Bugunku macta talisca kerem e top atti. Gsli oyuncu keremi tanidigi icin araya girdi. Ne oldu fenerin atak gs nin atagina donustu. Peki bu kadar zamandir fenerbahce ne yapiyor neden zayif yonlerini duzeltmek yerine sil bastan kadro her yil teknik direktor degisimi yapiyor. Sanki gunu kurtarmaya calisiyorlar gibi.