Çok fazla ram harcıyor!

Reaksiyon skoru
77
Evet bilgisayarlarda artık 16 minimum gibi bir şey oldu ama bu kadar olmasıda normal mi?
İşlemcinin dahili ekran kartını kapatabiliyor muyum? Yoksa sürekli bu şekilde devam mı edicek?
1777408664931.webp

Ekler

• 1777408655684.webp
    1777408655684.webp
    34.3 KB · Hit: 6
Napim windows 10'a falan mı düşüreyim pc yi çünkü rust girince pc donuyor.

Rust için 32 ramin olmasi lazım sanırım. @jombo

Windowsu yalınlaştırmanı öneririm 3 gb civarına düşürebilirsin ama ram ne kadar çoksa windows sömürme eğiliminde

Bağlantıda önerdiğim ayarları yapabilirsin. Bir miktar işe yarayacaktır. Ama oyun, Discord, yanda dizi film vb. yapacaksan en ideali 32 GB belleğe çıkarmak. Veya oyun oynarken tarayıcı vb. video izlerken kalite düşürmek, arka plandaki uygulamaları azaltmak gibi şeyler yapacaksın. Tarayıcı için reklam engelleyici kullanmak falan da çok işe yarar. Özellikle çoğu bilinçsiz kullanıcı Opera'nın dandik reklam engelleme ayarı veya Adblock gibi kötü uzantıları kullanıyor.

denicem umarım işe yarar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bağlantıda önerdiğim ayarları yapabilirsin. Bir miktar işe yarayacaktır. Ama oyun, Discord, yanda dizi film vb. yapacaksan en ideali 32 GB belleğe çıkarmak. Veya oyun oynarken tarayıcı vb. video izlerken kalite düşürmek, arka plandaki uygulamaları azaltmak gibi şeyler yapacaksın. Tarayıcı için reklam engelleyici kullanmak falan da çok işe yarar. Özellikle çoğu bilinçsiz kullanıcı Opera'nın dandik reklam engelleme ayarı veya Adblock gibi kötü uzantıları kullanıyor.

discordda konuşamaz mıyım yani?

Özelden yazın size güzel bir win10 iso önereyim boşta 2gb ram kullanıyor.

denicem umarım işe yarar

discordda konuşamaz mıyım yani?
Hayır, Discord'da konuşurken simge durumuna küçültebilirsin daha az kaynak tüketir. Gerçi Discord'un çok büyük etkisi yok. Ama 32 GB bellek aldığında bunları dert etmezsin. Çünkü modern oyunlar artık 12-13 GB belleği çok rahat tüketiyor. Oyun daha geniş çaplı bir şeyse 16-18 GB çıkıyor.

Bendede bu şekil kanka, Chrome açık 3-5 tane falan sekme açık birde walpapper engine var Windows 11 Pro 25H2

ff

Ben bu yazılımları çok kurcaladım ve kullandım. Kullandıktan 1 ay sonra format atmak zorunda kaldım. Windows örümcek ağı gibi ve o ağlardan birine bile zarar vermek sistemi kullanılmaz yapıyor. Basit kullanıcıya o yüzden artık bunun benzeri Shutup10, PrivacySexy, Win11 optimizer tarzı araçları önermiyorum.

Wintoys için önerdiğim ayarlar var bence o yeterli. Yani bu kadar detayla kazanacağı bellek miktarı 0.5 GB falandır, o da Windows'un veya arkadaşın kullanacağı bir uygulama ile dolar zaten.

Tarayıcı kapatmış hali bu. Geçenlerde K7 Antivirüs'ün kalıcı lisansını aldım. Onu yükleyince Defender 100,0 MB civarı bir tüketim azalması sağladım. Bir tane Defender koruma ayarı, eğer Norton, ESET, Kaspersky tarzı o korumayı sunan bir antivirüs kullanmıyorsan, 100 MB kaynak tüketen bir işlem çalıştırıyor. O ayarın adı aklıma gelmedi ama kapatmayı önermiyorum.

Bütçe varsa ESET alınabilir, ESET genelde Kaspersky göre daha az hatalı uyarı veriyor. Tabii Defender kadar da kaynak tüketiyor olabilirler, uzun süredir kullanmadım. K7 Antivirüs'de Hintli bir firmaya ait ve testlerde çok üst sıralarda görmüştüm. Tamamen kalıcı lisansı ucuza $35 falan aldım galiba bulunca aldım. Arada bu tarz şeyleri test etmeyi seviyorum. K7 Antivirüs gerçekten düşük tüketiyor, ama korsan falanla işin çoksa güvenlik konusunda iyi midir emin değilim.

2026-04-28_23-59.webp

2026-04-28_23-59_1.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,632
Üyeler
193,096
Son üye
ardaw122