Mrsahuraka
80+
- Katılım
- 15 Ekim 2024
- Mesajlar
- 256
- Reaksiyon skoru
- 77
Rami yükseltemiyosanız windows 10 a geçilebilir sanki.Napim windows 10'a falan mı düşüreyim pc yi çünkü rust girince pc donuyor.
ramin fiyatı 10k olmuş yakın zamanda yükseltemem gibi anca kurbandan sonraRami yükseltemiyosanız windows 10 a geçilebilir sanki.
nasıl yapıcam onu?Windowsu yalınlaştırmanı öneririm 3 gb civarına düşürebilirsin ama ram ne kadar çoksa windows sömürme eğiliminde
ramin fiyatı 10k olmuş yakın zamanda yükseltemem gibi anca kurbandan sonra
nasıl yapıcam onu?
denicem umarım işe yarar
discordda konuşamaz mıyım yani?Bağlantıda önerdiğim ayarları yapabilirsin. Bir miktar işe yarayacaktır. Ama oyun, Discord, yanda dizi film vb. yapacaksan en ideali 32 GB belleğe çıkarmak. Veya oyun oynarken tarayıcı vb. video izlerken kalite düşürmek, arka plandaki uygulamaları azaltmak gibi şeyler yapacaksın. Tarayıcı için reklam engelleyici kullanmak falan da çok işe yarar. Özellikle çoğu bilinçsiz kullanıcı Opera'nın dandik reklam engelleme ayarı veya Adblock gibi kötü uzantıları kullanıyor.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...
Hayır, Discord'da konuşurken simge durumuna küçültebilirsin daha az kaynak tüketir. Gerçi Discord'un çok büyük etkisi yok. Ama 32 GB bellek aldığında bunları dert etmezsin. Çünkü modern oyunlar artık 12-13 GB belleği çok rahat tüketiyor. Oyun daha geniş çaplı bir şeyse 16-18 GB çıkıyor.denicem umarım işe yarar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
discordda konuşamaz mıyım yani?
Ben bu yazılımları çok kurcaladım ve kullandım. Kullandıktan 1 ay sonra format atmak zorunda kaldım. Windows örümcek ağı gibi ve o ağlardan birine bile zarar vermek sistemi kullanılmaz yapıyor. Basit kullanıcıya o yüzden artık bunun benzeri Shutup10, PrivacySexy, Win11 optimizer tarzı araçları önermiyorum.